Prirodni vitamini |
Post Reply |
Author | |
tyros
Viden/a u gymu Joined: 12 Travanj 2010 Location: F.Benning/Bragg Status: Offline Points: 265 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 25 Listopad 2012 at 15:14 |
Poštovani forumaši,
Govorim o prirodnim vitaminima (destilacije, filtracije voca-povrca), dakle vitamini koji nisu sintetickog porijekla. Ima dosta americki tvrtki koje to proizvode, te i sam to koristim, tablete užasno smrde, urin je flourscentne boje, neznam zašto ali mislim da je to dobra stvar. Kaj vi mislite o tome? Koristite ih? |
|
SFC. tyros US SPECIAL FORCES ASSESSOR
|
|
iver
Mixa shakeove Joined: 22 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 631 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mislim da je to dobra stvar, bez obzira na istu kemijsku formulu kod nekih umjetnih(npr vit.E) je razliciti prostorni raspored atoma u molekuli(izomeri) i puno je slabija apsorpcija navodno. Koristim samo one u kapsulama, pa ne smrde. Mada naravno voce, povrce od lok.proizvodjaca je vjer.bolji izbor, ako to možeš jesti, u procesu proizvodnje se gubi ponešto(smrzavanje na jako nisku temp, ili grijanje na više temp) i uništavaju korisni encimi. Koristim GardenofLife, cini mi se ok. Što si probao?
|
|
tyros
Viden/a u gymu Joined: 12 Travanj 2010 Location: F.Benning/Bragg Status: Offline Points: 265 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja trenutno pijem Solgar (brand)..Samo bojim se kaj dolazi preko bare, nisam više u njih siguran
|
|
SFC. tyros US SPECIAL FORCES ASSESSOR
|
|
iver
Mixa shakeove Joined: 22 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 631 |
Post Options
Thanks(0)
|
Treba sumnjati u sve :) Ali jesi u EU proizvode siguran? Uglavnom pazim isto na izvor, brand a i tko prodaje. Ako imam vremena tražim opcenito suplemente farmakološke kvalitete, jer vecina proizvodjaca nema ni laboratorij a kamoli da proizvode, nego samo pakiraju. Mada je na fotki velika zgrada obicno - u kojoj oni imaju 50m2 . Probao Solgar, i VM i Earth Source, C+fitoflavonoidi, ali moj želudac ne može baš komprimirane tablete razgraditi pa sam zbog toga na kapsulama. U interesu tržišta i oni reklamiraju i prodaju svašta, ali nisam naletio na info da prodaju smece, osobno mislim da su i bolji od mnogih razvikano-reklamiranih,
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |