problem - glad |
Post Reply | Page 12> |
Author | ||||||||||||
vedrana29
Viden/a u gymu Joined: 24 Listopad 2013 Status: Offline Points: 228 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 01 Studeni 2013 at 15:06 |
|||||||||||
Pozdrav,
Jucer mi se javio problem gladi.. nekako šta god pojedem nije mi dovoljno.. evo današnji jelovnik: < ="text/">P { margin-bottom: 0.08in; } D: zobene + casa mlijeka= 400kcal MO: kiriki 150 kcal R:sir posni 245 kcal+ hljeb 170 kcal+100 kcal salata od racica=515 kcal
|
||||||||||||
zeusko87
Viden/a u gymu Joined: 12 Rujan 2013 Location: sisak Status: Offline Points: 406 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||||||||||
jel ovo neka zafrkancija
pa kako neceš biti gladna a jedeš ko vrabac ne vidim uopce smisao ovog pitanja kad i sama znaš odgovor. dovoljno je da si pogledaš u jelovnik i sve ce ti biti jasno |
||||||||||||
Never give up
|
||||||||||||
vedrana29
Post Options
Thanks(0)
|
|||||||||||
pa ne, nije zafrkancija..a koliko da jedem sa ogranicenjem od 1100 kcal??
|
||||||||||||
Wednesday
Viden/a u gymu Joined: 09 Listopad 2013 Status: Offline Points: 304 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||||||||||
A da promijeniš "ogranicenje" više vježbajuci? Tako više trošiš, samim time možeš i više pojesti.
1100 kcal je ubijanje. Edited by Wednesday - 01 Studeni 2013 at 15:37 |
||||||||||||
Tko želi, naci ce nacin; tko ne želi, naci ce ispriku.
|
||||||||||||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||||||||||
Gladna si jer nemaš dovoljno proteina, a bome ni povrca koje bi te zasitilo. |
||||||||||||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||||||||||||
zeusko87
Viden/a u gymu Joined: 12 Rujan 2013 Location: sisak Status: Offline Points: 406 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||||||||||
ti bi i ovce i novce. i da gladuješ a istovremeno da budeš sita.
zajebi te dijete od 1000 kalorija s kojima ceš se muciti i kojima ceš uništiti zdravlje. da ti docaram koliko je 1000 kalorija. to ti je recimo 250 grama tjestenine ili 2 mala trokutica pizze. i ti misliš na tome funkcionirati cijeli život?? to je za mene ne izgladnjivanje nego ubijanje. evo kod mene u gradu je jucer bila sahrana od cure koja je umrla od anoreksije, a imala je samo 28 godina. jela je samo nešto malo voca i pala na svega 40 kila. organizam joj je bio totalno iscrpljen i nije joj bilo spasa. moj savjet ti je da razmišljaš dugorocno jer garantiram da ovako neceš dugo izdržati i bit ceš stalno nervozna, ljuta, bolesna, cirkulacija ti ce se poremetiti, metabolizam usporiti, a da ne pricam o tome kako ceš cijelo vrijeme biti gladna i jedina preokupacija u životu postat ce ti HRANA a mrzit ceš sve oko sebe. Kasnije ceš kad tad poceti s prežderavanjem a svi znamo kamo to vodi, prema bulimiji a kad se dodje do toga onda se teško vratiti. radije pocni nešto vježbati malo više se kreci i ako ti je cilj da smršaviš budi u nekom malu deficitu ali taj deficit neka proizlazi iz aktivnosti kojima ceš se baviti a ne smanjivanja hrane do maksimuma. to je moj savjet jer sam prolazio slicnu situaciju sa veoma rigoroznom dijetom gdje sam bio na 1300-1400 kalorija i sve živo mi se poremetilo, od metabolizma do cirkulacije, postao sam blijed, anemican, bezvoljan, depresivan...da ne nabrajam dalje. u svakom slucaju želim ti srecu da skineš te kilograme ali uz normalnu prehranu i tjelesnu aktivnost. sretno i sve najbolje |
||||||||||||
Never give up
|
||||||||||||
vedrana29
Post Options
Thanks(0)
|
|||||||||||
pa to je ogranicenje sa ukljucenim fizickim aktivnostima..A imala sam povrce jucer, ovo je samo jelovnik od današnjeg dana..Znam ja kolko je 1000 kcal ali ne razumijem šta se svi toliko cudite , i s ovim mi je deficit oko 300 kcal, znaci laganica..nemam dovoljno proteina..zar nisu zobene pune proteina, a i mlijeko je tu..
evo jelovnik od jucer < ="text/">P { margin-bottom: 0.08in; } D: zobene+ kruška 180 kcal +20=200 kcal kafa sa stevijom 10 R: mahune 100 kcal + 85 integralni hljeb= 185 kcal kafa + kocka crne cok. (80% kakaa) 70 kcal ukupno_________________________465 banana 120 kcal casa mlijeka200 kcal ukupno__________785 mozarella + int. hljeb I paradajz – 85+100+10=195___ukupno 980 (još 220) MO: kikiriki 100 kcal, naranca vecera: prokulice+85 kcal integralnog hljeba +kuhana piletina 200kcal = 320 |
||||||||||||
Wednesday
Post Options
Thanks(0)
|
|||||||||||
Pa kako si došla do tog ogranicenja, koliko si visoka, kolika ti je masa, kakve su to fizicke aktivnosti? Evo, da ti prepišem sastav zobenih - na sto grama:
P - 0, 4 g, M - 0, 9 g, U- 79, 7 g.
|
||||||||||||
|
||||||||||||
zeusko87
Post Options
Thanks(0)
|
|||||||||||
to je sa ove tablice https://www.fitness.com.hr/prehrana/nutricionizam/Tablica-kalorija.aspx mada ove koje ja koristim imaju samo 8 g proteina |
||||||||||||
Never give up
|
||||||||||||
vedrana29
Post Options
Thanks(0)
|
|||||||||||
pa u prosjeku tri puta sedmicno imam neke vece aktivnosti, ne radim klasicne vježbe zbog nekih zdravstvenih problema, biciklo vozim svaki dan od 20 min do preko sat vremena, zavisi kako kad., pješacim 2 put sedmicno po 1 sat. Visoka 167, teška 65 kg..
|
||||||||||||
Wednesday
Post Options
Thanks(0)
|
|||||||||||
U redu. Jesi li izracunala BMR i TDEE?
|
||||||||||||
|
||||||||||||
vedrana29
Post Options
Thanks(0)
|
|||||||||||
bmr svaki mi kalkultator izracuna 1450 , a nemam pojma šta je TDEE
|
||||||||||||
vedrana29
Post Options
Thanks(0)
|
|||||||||||
auu...ja sam se izgleda debelo zeznula...trebam jest ispod TDEE a ne ispod BMR jelda?
Edited by vedrana29 - 01 Studeni 2013 at 17:24 |
||||||||||||
zeusko87
Post Options
Thanks(0)
|
|||||||||||
da
|
||||||||||||
Never give up
|
||||||||||||
vedrana29
Post Options
Thanks(0)
|
|||||||||||
pa to su odlicne vijesti :D Ne mora gubljenje kg uopšte biti tolika patnja onda :D
|
||||||||||||
zeusko87
Post Options
Thanks(0)
|
|||||||||||
pa da... ti si bila krenula u ekstremno mršavljenje iliti gladovanje i to ne bi dobro završilo po tebe.
kad izracunaš TDEE onda oduzmi od toga 200-250 kalorija i toliko trebaš unositi. ako ti je BMR 1450 onda je TDEE oko 2000 (pretpostavljam ako voziš bicikl barem 3 puta tjedno i kreceš se). ako je tako onda od 2000 oduzmeš 250 i to ispadne 1750, a to je ipak daleko prihvatljivije od onih mizernih 1100 na koliko si ti bila do sada. |
||||||||||||
Never give up
|
||||||||||||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |