Pureca prsa u salati s crv. narancama (V) |
Post Reply |
Author | |
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 17 Travanj 2010 at 15:40 |
Pureca prsa u salati s crvenim narancama i endivijom
SASTOJCI: š manja pureca prsa ili polovica vecih u komadu (oko 600 grama) š l vode 50 g krupne morske soli 40 g svijetlog meda š glavica cešnjaka pola mrkve narezane na ploške pola luka razrezanog na vece kriške kadulja svježa š limun š crvena naranca aceto balsamico maslinovo ulje endivija salata vlasac sol i papar š paket vrecica za pecenje srednje velicine Priprema: Stavite purece prsa u salamuru od vode u kojoj ste rastopili krupnu sol i med. Dodajte neoguljeni, nagnjeceni cešnjak, malo kadulje, koricu od limuna. Ostavite najmanje 6 sati u hladnjaku. Izvadite meso iz salamure, osušite ga, stavite u vrecicu za pecenje zajedno s mrkvom, lukom, malo maslinovog ulja, cešnjakom, kaduljom i limunovom koricom iz salamure, dobro zatvorite i pecite na 2š0š86;C 25-30 min. Pustite da se malo ohladi u vrecici. Narežite prsa na tanke ploške. Odrežite vodoravno vrh i dno naranci, zatim i koru tako da odstranite sav bijeli sloj. Napravite filete tako da zarezujete između membrana koje razdvajaju režnjeve. Ocijedite kratko u cjedilu. Napravite dresing od maslinovog ulja, malo aceta balsamica, vlasca, narancinog soka, soli i papra. Položite listove endivije i filete narance na tanjur, na njih ploške puretine i zacinite dresingom. Izvor: kodane.tportal.hr (kod Ane) Enjoy FITovci! Edited by Zoki |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ovo mi izgleda opako, a nitko nije komentirao...
|
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
ena:)))
Pali po spravama Joined: 13 Srpanj 2009 Status: Offline Points: 1382 |
Post Options
Thanks(0)
|
probala sam puretinu u demiglace umaku sa ananasom... isto
onako nesvakidašnje, slatko- slano, nije za svakog, fino za probat... |
|
chaxy
Pali po spravama Joined: 09 Studeni 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 1305 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja je jela u jednom restoranu u umaku od grožđa... bobe bijelog grožđa presjecene napola u nekom finom umaku. mljac
inace, recept je boNba a citala sam na net.hr-u i da je crveno naranca agrum sa daleko najviše vitamina C, pogotovo neka sicilijanska sorta j/s |
|
Strong is the new skinny.
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |