Putovanja |
Post Reply | Page <1234 8> |
Author | |
Lega
Pali po spravama Joined: 06 Prosinac 2006 Location: Philippines Status: Offline Points: 1903 |
Post Options
Thanks(0)
|
..zemljica velicine Krka sa 400 000 stanovnika. (ustvari radi se o 3 otoka: Malta Gozo Comino) strašno duga i zanimljiva povijest, pozvali engleze u pomoc protiv Napoleona, pa ih na kraju Englezi okupirali mislim da su tek 60ih godina prošlog stoljeca stekli neovisnost. Od Engleza je ostao službeni jezik, pubovi, prati se engleska liga, vozi se lijevom stranom (premda nijedan auto nema više od 20k km pređeno - nemaju gdje ) Ljudi su ljubazni, ali ništa posebno prisni. Dosta su tamnoputi,a mene su osobno podsjecali na obitelj Stajki koja drži pekaru u mom kvartu. Cijela zemlja živi od turizma, konkurencija na otoku je ogromna tako da se stvarno ljudi trude.. Evo par slika, zasad s neta,kasnije stavim neke sa svog fotica ako vam se svide http://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka:Valletta-Harbour.jpg http://www.fortogden.com/0š-MALTA.jpg http://travel.nationalgeographic.com/places/images/photos/ph oto_lg_malta.jpg http://www.accessibleaccommodation.com/images/www.accessible accommodation.com/static/MaltaGrandHarbour.jpg http://www.europeantraveler.net/images/features/malta-view.j pg http://i.pbase.com/o4/54/527954/š/54š84š4š.Valletta.jpg |
|
lisa
Viden/a u gymu Joined: 24 Veljaca 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 21 |
Post Options
Thanks(0)
|
Egipat!!!
Irska, škotska .. obavezno u planu.. Bio tko u Irskoj ili škotskoj? Ja bi zeljela vidjeti sve te prekrasne dvorce i posjetiti irske pubove, piti pravi Fuisce or Uisce beatha (tj. irski wishkey)..mmmm |
|
If you have nothing to live for, than you have nothing to die for!
|
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Postavit cu jednu da se vidi cisto Zanimljivo izgleda. Fino su se natiskali ako je otok velicine Krka, a njih je 400 000. Nikad mi nije bila previše interesantna jer nicime ne odskace, no mislim da je kod njih turizam jeftin pa vrijedi i to vidjeti. |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Lisa je spomenula Irsku pa evo malo i Dublina:
Mix starih građevina + dobri pubovi. Edited by Zoki |
|
|
|
Zoki
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
Zoki
Post Options
Thanks(0)
|
Putujete negdje za ljeto? Mislim izvan Hrvatske..
Tunis je brutalno jeftin, stoga mislim da cu na tjedan dana u Tunis. Jel netko bio tamo, iskustva? |
|
|
|
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
mislim da cu u svoju brutalno jeftinu vikendicu na krku |
|
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hm...zelio bih obici Sydney, New York, Los Angeles, San Francisco, Washington, Chicago, Barcelonu....to je ovo sto mi prvo pada na pamet...nadam se da cu biti u mogucnosti to obici.
Volim svako malo negdje otputovati..bio sam prosle godine u Londonu i Becu..a ove godine bi htio otici u Barcelonu i Budimpestu npr...posto je kriza pa cemo ove 'eltinije' destinacije ostaviti za koju godinu poslije.. Edited by Mr G. |
|
Breathless
Viden/a u gymu Joined: 18 Studeni 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 267 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja bih željela posjetiti Grcku. Obožavam sve vezano za Grcku, njihovu povijest, mitologiju, spomenike, sve...
To mi je baš velika želja, samo... cula sam da je Atena jako prljava, opcenito dojmovi iz Grcke nisu najbolji. Nekoliko mojih prijatelja je bilo tamo i ocekivali su više. Također bih željela posjetiti Irsku, Brazil i Egipat. Brazil zbog moje velike zaljubljenosti u ljeto, sunce i more, a Egipat također zbog zanimljive prošlosti i naravno, piramida. Koje ste države posjetili i kako vam je bilo? Koje biste željeli posjetiti i zašto? |
|
"Najbrzi nacin da smiris um jest da pokrenes tijelo."
(Gabrielle Roth) ~ |
|
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
|
England/ London
USA/Boston, L.A. i New York Sve to htjela bih posjetiti zbog nekih ljudi koji su tamo, uspomena i asocijacija na uspomene iz prošlosti. Također, doticni gradovi su središta urbane kulture na svjetskom nivou,prvi koji su diktirali nove trendove u glazbi, filmu, pop kulturi uopce. A ja sam generacija pop kulture koja je rasla uz ranije faze MTV-a i filmskih uspješnica u 80-ima i 90-ima. |
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
hmmm voljela bi posjetiti apsolutno - sve! Bila sam u Barceloni, Nici, Monte Carlu, Amsterdamu, prošla kroz Haag i još neka mala nizozemska mjestašca, Parizu, Andori, naravno Italiji - Trst, Firenza, Rimini.. Barcelona me oduševila i tamo cu se sigurno vratiti - stvarno se ima šta za vidjet, pogotovo stadion Nica, Monte Carlo - ocekivala sam više ali lijepo je - pogotovo M.C. nocu Nizozemska, Amsterdam - favorit --> toliko individualaca i ludih kombinacija na jednom mjestu nisam nigdje vidjela - nikoga nije briga ko ih gleda i kako izgledaju - svoji su i to mi je bilo super - totalno opušten grad ( s mirisom trave u zraku ). Da ne govorim o tim malim mjestima (vjetrenjaca, tvornica klompi, tvornica sira...) - definitivno preporucam! Pariz - meni osobno veliko razocarenje što mnoge cudi ali eto :) Prekicasto, prenatrpano, prefino...hehe...ne vuce me nazad ;) Andora - preslatka, malena ali ostala u lijepom sjecanju Italija - jedino me na shopping asocira...i na maturalac :) U planu mi je za pocetak Berlin....New York...i Indija - velika želja. Bilo bi fora i Siciliju vidit. Ali stvarno bi htjela u svaki kutak zavirit - koliko god se može. Živi bili pa vidjeli..
|
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
Barcelona, Nice, Monte Carlo, i skoro cijela Italija (posto sam tamo boksao) :D
A volio bih posjetit Pariz, te Rio de Janeiro.. Edited by davor23 |
|
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
|
Zaboravila sam na Argentinu, pa i Kanadu
Tamo bih isto htjela zaviriti. Tu su još Rim, španjolska(Madrid i obala), Francuska(Ja bi u Pariz, ne smeta ak je malo prekicasto ) I Miami; Florida--tamo su frendovi Bila ZASAD samo do Austrije, Slovenije i Trsta Ali, dok ima nade, nema predaje da cu malo obic kuglicu Zemaljsku! Edited by Kate |
|
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
Maturalci u španjolsku?
Ja obožavam putovati! Bilo gdje! i Bilo kada! Nikad mi nije problem spakirati kofere i fijuuuuuu! Bila sam u Njemackoj (Bavarski dvorci, busicem okolo naokolo, super!), u Londonu (jednom turisticki, a jednom baš da vidim kako ljudi tamo dišu), Mađarskoj (trapist!!!, toplice u Harkanju, Budimpešta...), Austrija (osim Graza - Innsbruck, Salzburg, Bec...), španjolska (Madrid, Toledo...), Italija (Milano, Trst, Venecija....), ceška... Voljela bih još do Portugala, Pariza i Barcelone. Ne znam koliko putujete na drugu stranu, ali ja sam oduševljena Bukureštom (predivni ljudi, svi se ljubakaju na cesti imali š5 ili 55 god, grad pun pasa lutalica koje SVI hrane!!!! Na pravnom fakultetu preko zime stoji hrpa kartonskih kutija na podu - da ti psi imaju gdje spavati!!!! A zdrada je veca i ljepša od bilo koje zgrade u zg valjda!), Ohridom, Crnom gorom..... mmmm, kakve oni pak plaže imaju.... A TEK VELIKE FRAJERE!!!!! Velika mi je želja otici na Kubu, ali za to nikako da skupim para. Za novu godinu idem u Firencu, a na proljece cu ili u Barcelonu ili Tunis (hm... nikako da se odlucim na takve zemlje tipa Tunisa, Egipta, Indije zbog prljavštine.....). Eto, OBOŽAVAM PUTOVATI! ....dok sam ovo pisala, puno toga sam uopce zaboravila napisati..... baš lijepi podsjetnik kad sve stavim "na papir" |
|
Zoki
Post Options
Thanks(0)
|
Svi postovi vezano za putovanja su premješteni ovdje..
Slobodno nastavite diskusiju i željne destinacije koje bi voljeli vidjeti.. Edited by Zoki |
|
|
|
Zoki
Post Options
Thanks(0)
|
Da li cete za novu godinu na neku ekstra destinaciju?
|
|
|
|
Post Reply | Page <1234 8> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |