New Posts New Posts RSS Feed - Putovanja
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Putovanja

Post Reply Post Reply Page  <1234 8>
Author
Lega View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Lega Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Svibanj 2009 at 11:09
Originally posted by Zoki Zoki wrote:

Nego, daj reci nesto o Malti?

..zemljica velicine Krka sa 400 000 stanovnika.
(ustvari radi se o 3 otoka: Malta Gozo Comino)

strašno duga i zanimljiva povijest, pozvali engleze u pomoc protiv Napoleona, pa ih na kraju Englezi okupirali mislim da su tek 60ih godina prošlog stoljeca stekli neovisnost.

Od Engleza je ostao službeni jezik, pubovi, prati se engleska liga, vozi se lijevom stranom (premda nijedan auto nema više od 20k km pređeno - nemaju gdje )

Ljudi su ljubazni, ali ništa posebno prisni. Dosta su tamnoputi,a mene su osobno podsjecali na obitelj Stajki koja drži pekaru u mom kvartu.

Cijela zemlja živi od turizma, konkurencija na otoku je ogromna tako da se stvarno ljudi trude..

Evo par slika, zasad s neta,kasnije stavim neke sa svog fotica ako vam se svide

http://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka:Valletta-Harbour.jpg

http://www.fortogden.com/0š-MALTA.jpg

http://travel.nationalgeographic.com/places/images/photos/ph oto_lg_malta.jpg

http://www.accessibleaccommodation.com/images/www.accessible accommodation.com/static/MaltaGrandHarbour.jpg

http://www.europeantraveler.net/images/features/malta-view.j pg

http://i.pbase.com/o4/54/527954/š/54š84š4š.Valletta.jpg
Back to Top
lisa View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lisa Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Svibanj 2009 at 20:31
Egipat!!!

Irska, škotska .. obavezno u planu..

Bio tko u Irskoj ili škotskoj? Ja bi zeljela vidjeti sve te prekrasne dvorce i posjetiti irske pubove, piti pravi Fuisce or Uisce beatha (tj. irski wishkey)..mmmm
If you have nothing to live for, than you have nothing to die for!
Back to Top
Zoki View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zoki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Svibanj 2009 at 11:23
Originally posted by Lega Lega wrote:

..zemljica velicine Krka sa 400 000 stanovnika.
(ustvari radi se o 3 otoka: Malta Gozo Comino)

Cijela zemlja živi od turizma, konkurencija na otoku je ogromna tako da se stvarno ljudi trude..

Evo par slika, zasad s neta,kasnije stavim neke sa svog fotica ako vam se svide

Postavit cu jednu da se vidi cisto

Zanimljivo izgleda. Fino su se natiskali ako je otok velicine Krka, a njih je 400 000.

Nikad mi nije bila previše interesantna jer nicime ne odskace, no mislim da je kod njih turizam jeftin pa vrijedi i to vidjeti.

Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
Back to Top
Zoki View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zoki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Svibanj 2009 at 11:29
Lisa je spomenula Irsku pa evo malo i Dublina:

Mix starih građevina + dobri pubovi.

Edited by Zoki
Back to Top
Zoki View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zoki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Svibanj 2009 at 12:47
Pogledajte ovo: Najljepše plaže svijeta

Ovo definitivno treba vidjeti... 
Back to Top
Zoki View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zoki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Srpanj 2009 at 14:17
Putujete negdje za ljeto? Mislim izvan Hrvatske..
Tunis je brutalno jeftin, stoga mislim da cu na tjedan dana u Tunis.
Jel netko bio tamo, iskustva?
Back to Top
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Iluvatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Srpanj 2009 at 12:18
Originally posted by Zoki Zoki wrote:

Putujete negdje za ljeto? Mislim izvan Hrvatske..Tunis je brutalno jeftin, stoga mislim da cu na tjedan dana u Tunis.Jel netko bio tamo, iskustva?

mislim da cu u svoju brutalno jeftinu vikendicu na krku
Back to Top
Mr G. View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mr G. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Srpanj 2009 at 22:43
Hm...zelio bih obici Sydney, New York, Los Angeles, San Francisco, Washington, Chicago, Barcelonu....to je ovo sto mi prvo pada na pamet...nadam se da cu biti u mogucnosti to obici.

Volim svako malo negdje otputovati..bio sam prosle godine u Londonu i Becu..a ove godine bi htio otici u Barcelonu i Budimpestu npr...posto je kriza pa cemo ove 'eltinije' destinacije ostaviti za koju godinu poslije..

Edited by Mr G.
Back to Top
Breathless View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Breathless Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Prosinac 2009 at 21:08
Ja bih željela posjetiti Grcku. Obožavam sve vezano za Grcku, njihovu povijest, mitologiju, spomenike, sve...
To mi je baš velika želja, samo... cula sam da je Atena jako prljava, opcenito dojmovi iz Grcke nisu najbolji. Nekoliko mojih prijatelja je bilo tamo i ocekivali su više.

Također bih željela posjetiti Irsku, Brazil i Egipat. Brazil zbog moje velike zaljubljenosti u ljeto, sunce i more, a Egipat također zbog zanimljive prošlosti i naravno, piramida.

Koje ste države posjetili i kako vam je bilo? Koje biste željeli posjetiti i zašto?
"Najbrzi nacin da smiris um jest da pokrenes tijelo."

(Gabrielle Roth) ~
Back to Top
Kate View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kate Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Prosinac 2009 at 21:37
England/ London

USA/Boston, L.A. i New York

Sve to htjela bih posjetiti zbog nekih ljudi koji su tamo, uspomena i asocijacija na uspomene iz prošlosti.
Također, doticni gradovi su središta urbane kulture na svjetskom nivou,prvi koji su diktirali nove trendove u glazbi, filmu, pop kulturi uopce. A ja sam generacija pop kulture koja je rasla uz ranije faze MTV-a i filmskih uspješnica u 80-ima i 90-ima.

Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Prosinac 2009 at 00:06

hmmm voljela bi posjetiti apsolutno - sve!

Bila sam u Barceloni, Nici, Monte Carlu, Amsterdamu, prošla kroz Haag i još neka mala nizozemska mjestašca, Parizu, Andori, naravno Italiji - Trst, Firenza, Rimini..

Barcelona me oduševila i tamo cu se sigurno vratiti - stvarno se ima šta za vidjet, pogotovo stadion

Nica, Monte Carlo - ocekivala sam više ali lijepo je - pogotovo M.C. nocu

Nizozemska, Amsterdam - favorit --> toliko individualaca i ludih kombinacija na jednom mjestu nisam nigdje vidjela - nikoga nije briga ko ih gleda i kako izgledaju - svoji su i to mi je bilo super - totalno opušten grad ( s mirisom trave  u zraku ). Da ne govorim o tim malim mjestima (vjetrenjaca, tvornica klompi, tvornica sira...) - definitivno preporucam!

Pariz - meni osobno veliko razocarenje što mnoge cudi ali eto :) Prekicasto, prenatrpano, prefino...hehe...ne vuce me nazad ;)

Andora - preslatka, malena ali ostala u lijepom sjecanju

Italija - jedino me na shopping asocira...i na maturalac :)

U planu mi je za pocetak Berlin....New York...i Indija - velika želja. Bilo bi fora i Siciliju vidit. Ali stvarno bi htjela u svaki kutak zavirit - koliko god se može. Živi bili pa vidjeli..

"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
davor23 View Drop Down
The Boss
The Boss

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote davor23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Prosinac 2009 at 00:21
  Barcelona, Nice, Monte Carlo, i skoro cijela Italija (posto sam tamo boksao) :D
A volio bih posjetit Pariz, te Rio de Janeiro..

Edited by davor23
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
Back to Top
Kate View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kate Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Prosinac 2009 at 09:46
Zaboravila sam na Argentinu, pa i Kanadu
Tamo bih isto htjela zaviriti.
Tu su još Rim, španjolska(Madrid i obala), Francuska(Ja bi u Pariz, ne smeta ak je malo prekicasto )

I Miami; Florida--tamo su frendovi

Bila ZASAD samo do Austrije, Slovenije i Trsta

Ali, dok ima nade, nema predaje da cu malo obic kuglicu Zemaljsku!

Edited by Kate
Back to Top
Theia View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Theia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Prosinac 2009 at 09:51
  Maturalci u španjolsku?

Ja obožavam putovati! Bilo gdje! i Bilo kada! Nikad mi nije problem spakirati kofere i fijuuuuuu!

Bila sam u Njemackoj (Bavarski dvorci, busicem okolo naokolo, super!), u Londonu (jednom turisticki, a jednom baš da vidim kako ljudi tamo dišu), Mađarskoj (trapist!!!, toplice u Harkanju, Budimpešta...), Austrija (osim Graza - Innsbruck, Salzburg, Bec...), španjolska (Madrid, Toledo...), Italija (Milano, Trst, Venecija....), ceška...

Voljela bih još do Portugala, Pariza i Barcelone.

Ne znam koliko putujete na drugu stranu, ali ja sam oduševljena Bukureštom (predivni ljudi, svi se ljubakaju na cesti imali š5 ili 55 god, grad pun pasa lutalica koje SVI hrane!!!! Na pravnom fakultetu preko zime stoji hrpa kartonskih kutija na podu - da ti psi imaju gdje spavati!!!! A zdrada je veca i ljepša od bilo koje zgrade u zg valjda!), Ohridom, Crnom gorom..... mmmm, kakve oni pak plaže imaju.... A TEK VELIKE FRAJERE!!!!!

Velika mi je želja otici na Kubu, ali za to nikako da skupim para.
Za novu godinu idem u Firencu, a na proljece cu ili u Barcelonu ili Tunis (hm... nikako da se odlucim na takve zemlje tipa Tunisa, Egipta, Indije zbog prljavštine.....).

Eto, OBOŽAVAM PUTOVATI!

....dok sam ovo pisala, puno toga sam uopce zaboravila napisati..... baš lijepi podsjetnik kad sve stavim "na papir"
Back to Top
Zoki View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zoki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Prosinac 2009 at 15:46
Svi postovi vezano za putovanja su premješteni ovdje..
Slobodno nastavite diskusiju i željne destinacije koje bi voljeli vidjeti..

Edited by Zoki
Back to Top
Zoki View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zoki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Prosinac 2009 at 23:22
Da li cete za novu godinu na neku ekstra destinaciju? 
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1234 8>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.