Razlika proteina |
Post Reply |
Author | |||
LukaPacko
Cita FAQ Joined: 06 Sijecanj 2015 Location: Croatia Status: Offline Points: 4 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 06 Sijecanj 2015 at 23:04 |
||
Zdravo!
Imam jedno pitanje u vezi whey proteina. Koja je razlika u % proteina. Konkretnije razlika između 100% whey i 80% Imam na opciji za uzet 2 proteina Gold(100%) i Impact Whey Protein koji sadrži 82% proteinskog sastava. Hvala! |
|||
Fortitudo
Viden/a u gymu Joined: 04 Travanj 2014 Status: Offline Points: 104 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Pa Gold ima veći postotak proteina (za 18%) u odnosu na Impact Whey.. Sry, ali ne razumijem baš pitanje, malo je čudno, što zapravo želiš pitati? |
|||
Da biste uspjeli, vasa zelja za uspjehom mora biti veca od vaseg straha da ne uspijete!
|
|||
LukaPacko
Post Options
Thanks(0)
|
||
Oprosti na ne jasnom pitanju
Evo: Koja je razlika izmedu 100% i 80% proteinskog sastava? |
|||
Fortitudo
Post Options
Thanks(0)
|
||
Kod 100% proteina riječ je o izolatu (ima veći udio proteina po mjerici i čišći je) dok je kod 80%-tnog proteina riječ o koncentratu i naravno ima manje proteina u odnosu na izolat. Izolat se brže apsorbira (što je pozitivno jer nakon treninga je bitno da se protein što brže apsorbira) u odnosu na koncentrat. Da skratim Izolat je čišći protein, ima veći udio proteina po mjerici, brže se apsorbira ali je zato i skuplji od koncentrata. Iskreno po mome mišljenju ne isplati se davati više love (osim ako nije neka mala razlika) za izolat, naročito ako si samo "rekreativac" tj. nisi profesionalni bodybuilder ili natjecatelj pa da ti je svaka sitnica važna. Nadam se da je ovo odgovor koji si tražio I usput, dobrodošao na forum |
|||
Da biste uspjeli, vasa zelja za uspjehom mora biti veca od vaseg straha da ne uspijete!
|
|||
LukaPacko
Post Options
Thanks(0)
|
||
Hvala na odgovoru
To je to što sam tražio i hvala što si me razumio Također hvala na dobrodošlici |
|||
Fortitudo
Post Options
Thanks(0)
|
||
Hahahahahah ništa, kasna je ura, mozak mi slabije radi
|
|||
|
|||
LukaPacko
Post Options
Thanks(0)
|
||
Treba ići spavat i odmarat
|
|||
dena75
Viden/a u gymu Joined: 10 Studeni 2014 Location: ANTARTICA Status: Offline Points: 332 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
...biće si na definiciji pa nema UH...zato i radi onda slabo...
|
|||
iznajmljujem sobnu biciklu
|
|||
Fortitudo
Post Options
Thanks(0)
|
||
Evo taman krenuo, ne mogu više ni sjediti za kompjuterom od umora
|
|||
|
|||
Fortitudo
Post Options
Thanks(0)
|
||
Da, napadam punim snagama ovo salo što se gomilalo za vrijeme mase. Vršim na njega teški teror, toliko da mi ga je žao
|
|||
|
|||
Mike
Viden/a u gymu Joined: 15 Studeni 2012 Status: Offline Points: 202 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Joooj, kolko gluposti ste natipkali Tih 100% ne znaci da je koncentracija wheya 100% nego da je 100% cisti whey bez nekog drugog proteina, dok mu je koncentracija isto oko 80% ko i impactu. Samo impact ima 5% UH, dok on gold 10% i impact je u nabavi jedno 40-50% jeftiniji.
|
|||
Goranchero
Mixa shakeove Joined: 21 Prosinac 2013 Status: Offline Points: 526 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Bajo moj, samo nečural.
Sve u svemu, impact whey je trenutno vjerojatno i kvalitetniji, jer kao zaslađivač koristi sukralozu ili steviju, a ON koristi acesuflam. Ostale razlike u sastavu su zanemarive. |
|||
iver
Mixa shakeove Joined: 22 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 631 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
goranchero, uglavnom stoji, osim što je i sucralose totalno sintetička tvar na kakve evolucijom nismo navikli, zbuni organizam, i kod mnogih ljudi može stvoriti probleme i u normalnim preporučenim dozama. Od uništavanja crijevne flore, povećanog rizika na neke bolesti, a i razne poremećaje u digestivnom traktu. Kao i većina sintetike... dodatno, da ne prevodim "Both human and rodent studies demonstrated that sucralose may alter glucose, insulin, and glucagon-like peptide 1 (GLP-1) levels" a znaš na što sve i to utječe. 2013g, pubmed
|
|||
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |