Redovita probava? |
Post Reply | Page 123> |
Author | |||
Sara89
Viden/a u gymu Joined: 29 Lipanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 133 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 05 Studeni 2009 at 15:56 |
||
Bilo jednom davno... kad sam imala divnu redovitu probavu, ono, svako jutro
fino na wc i lakše duše i tijela idem kroz dan! To je trajalo nekoliko mjeseci, prije dvije godine. Sad sam se opet zaželjela te divote, samo se ne sjecam u cemu je bila fora. što sam jela, koliko i kad...?? Sjecam se da sam vježbala svaku vecer pa je to valjda pripomoglo. što preporucate, kakva su vaša iskustva? Postoji li neka dobitna namirnica za veceru koja ce me razveseliti ujutro? |
|||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Probaj ujutro popiti 2 caše mlijeka + pojesti jabuku i 2 mandarine i eventualno popiti još kavu.
Mislim da bi to trebalo ici. |
|||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|||
Sara89
Viden/a u gymu Joined: 29 Lipanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 133 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Hmmm... Prvo: bljak kava A drugo: onda ce me na faksu uhvatiti frka,
jel... Ja bih neku carobnu formulu da mi prva stvar kad ustanem bude - wc! |
|||
Gogo
Viden/a u gymu Joined: 19 Listopad 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 321 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
eh ta carobna formula...
i ja sam pokusao traziti tu formulu pa nikada da mi se ispuni za ujutro.. kad saznas javi i meni |
|||
uporan sam ,uporan :-)))
|
|||
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Suhe šljive skuhane u kompotu
Probioticki jogurt s mekinjama suhe smokve Ujutro mlaka voda sa žlicom meda Zelena salata Žlica maslinovog ulja To su sve prirodni laksativi, a da ne bi bilo jakih grceva, piti caj od kamilice. Probaj...pa da vidiš veselja! |
|||
Gogo
Viden/a u gymu Joined: 19 Listopad 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 321 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
auuu super ti to slozi ali nebi hvala pa da onda imam utakmicu na poslu...hihihihi |
|||
uporan sam ,uporan :-)))
|
|||
ena:)))
Pali po spravama Joined: 13 Srpanj 2009 Status: Offline Points: 1382 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
vjeruj mi, probaj aktiviju od danonea, ali bas cvrsti jogurt... ja sam ostala kako to djeluje... a smijala sam se onoj debilnoj reklami na televiziji to ti je bas za regulaciju probave... ja ju jedem svaki dan.. navukla sam se na taj okus ... prefina je!
a ako se zatvoris , onda probaj sa sljivama, kavom , zelenim cajem... ovo stvarno regulira probavu:))) ja ju pojedem popodne oko š8h h , da vidis , ujutro cim se dignes ..i tako svaki dan... Edited by ena:))) |
|||
Kate
Post Options
Thanks(0)
|
||
A ti onda isprobaj ovo sve ranije ujutro, tako da, kad popodne dođeš kuci s posla imaš fajrunt! Ena Ja sam stvarno mislila da je Aktivia prerazvikana, ali kad ti to iz prve ruke kažeš, mislim, kad si ju isprobala, onda mora da pali Meni je osobno "najaktivnija" mlaka AB Kultura u laganim gutljajima |
|||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Vlakna. zobene, lanene, povrce |
|||
Kate
Post Options
Thanks(0)
|
||
Da malo "izdužim i produžim" temu
Postoji li neko efikasnije rješenje za problem napuhnutosti, osim naravno, fermentiranih mlijecnih proizvoda? Npr.osobno imam problema s tzv. "gutanjem zraka". Naime, zbog slabe prohodnosti nosa dišem uglavnom na usta, a onda u paru s pricanjem i jedenjem-dolazi do gutanja zraka, pa se taj zrak skupi u crijevima i eto napuhnutosti koja izaziva i mucninu i osjecaj kao da si kamen progutao. Do sada mi je najucinkovitiji nacin smanjivanja tog problema bio što veci broj odrađenih trbušnjaka,e - to se zove ispuhivanje. Ima netko još problema s napuhavanjem bilo kojeg uzroka? I kako to ublažavate? |
|||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Kod mene ali i dakako velikog broja ljudi napuhnutost se javlja kod (prevelike) konzumacije nekih UH-a i loše kombinacije namirnica, primjer su recimo cevapi, pizza i slicna hrana. Također, kod prevelike konzumacije UH tokom dana (pa cak i nekih određenih UH-a) se zna javiti napuhnutost. A rješenje bi bilo provjeriti koji su to UH koji te napušu, a što se tice junk-a, jednostavno - izbjegavati ga ili ako ga jedeš racunat na napuhnutost. |
|||
lordhumungus
Viden/a u gymu Joined: 05 Studeni 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 112 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Puno vlakana i nece bit problema. bit ceš kao galeb . Znaci, žitarice (cjelovito zrno), povrce. Ovi jogurti ,probiotici i slicno su više razvikani nego što zaista doprinose urednoj probavi i imunitetu, ali ne mogu škodit. Redoviti obroci su bitni. A što se tice napuhnutosti, možda manje pricanja dok se jede? Ili riješit prohodnost dišnih puteva u nosu
|
|||
i am the rocker, i am the roller,i am the out of controller
|
|||
*honey*
Viden/a u gymu Joined: 02 Studeni 2009 Status: Offline Points: 17 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Potpisujem |
|||
Kate
Post Options
Thanks(0)
|
||
Puno toga junka meni ne dolazi u obzir, pa u tom sigurno nije stvar. Ali, ovo s UH- a da, stvarno, možda može bit i previše vlakana?
Jao, bit ce da je ovo moj najveci problem Bla bla bla... samo mi je do cavrljanja Ma, da, pricam ja dosta, al cili sustav dišnih puteva mi je koma, morat cu se okrenit vježbama disanja, na to se vec dugo spremam Edited by Kate |
|||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Namirnice koje imaju blagi laksativni ucinak su:
* pšenica * grah * articoke * mekinje * smokve * šljive |
|||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
A da nemaš možda zdravstvenih problema s dišnim putevima? |
|||
Post Reply | Page 123> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |