New Posts New Posts RSS Feed - Redovita probava?
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Redovita probava?

Post Reply Post Reply Page  <123>
Author
Kate View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kate Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Studeni 2009 at 13:46
Originally posted by Iluvatar Iluvatar wrote:

Originally posted by Kate Kate wrote:

Ma, da, pricam ja dosta, al cili sustav dišnih puteva mi je koma, morat cu se okrenit vježbama disanja, na to se vec dugo spremam

A da nemaš možda zdravstvenih problema s dišnim putevima?

Yes. Imam.

I to u svim sezonama- od proljeca do jeseni-alergije, a sad ujesen vlaga.
Eh, smijem se iako mi nije za smijat.

šta ceš, ovo naše karlovacko podrucje je sama vlagurina, evo, npr. danas cili dan kiši ko da su se sve vode svita stuštili na grad, a ja ka da sam zviždaljku progutala.

I tak ti ja onda muku mucim da uvatim malo zraka, pa kad ne uvatim dobro, klizne u jednjak.

Edited by Kate
Back to Top
*honey* View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote *honey* Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Studeni 2009 at 14:58
Ajoj Kate, sami problemi kod tebe... Al svaka cast na pozitivnom stavu!    Nije ti lako, al ipak se ne daš-tako treba!
Back to Top
Kate View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kate Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Studeni 2009 at 17:29
Originally posted by *honey* *honey* wrote:

Ajoj Kate, sami problemi kod tebe... Al svaka cast na pozitivnom stavu!    Nije ti lako, al ipak se ne daš-tako treba!

Hvala, Honey!
E,da, mene je dobro lupilo u životu

Ali, šta ceš, mogu se žalit, mogu plakat, al od tog mi nece bit ništa bolje. Zainatila sam se i odlucila si istrenirat um, jer mocan um može svašta!

Tako da je moj stav prema nepovoljnim okolnostima ovakav

Back to Top
ivan7os View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ivan7os Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Studeni 2009 at 19:06
Ja sam negdje cini mi se cuo da mlijeko potice probavu, a pošto je moja redovna mislim da je to zato što za veceru utrošim minimalno 0,5 L mlijeka ako nisam u pravu molim vas da me informirate   
Back to Top
ThornOfFaith View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ThornOfFaith Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Studeni 2009 at 20:02
Originally posted by ivan7os ivan7os wrote:

Ja sam negdje cini mi se cuo da mlijeko potice probavu, a pošto je moja redovna mislim da je to zato što za veceru utrošim minimalno 0,5 L mlijeka ako nisam u pravu molim vas da me informirate   

O da, potice itekako, da vidiš kako bi se moja crijeva i ispušni ventil složili s tobom!
Back to Top
Sara89 View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Sara89 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Studeni 2009 at 19:59
Hvala na odgovorima!
Probat cu razne kombinacije, nešto mora upaliti!
Back to Top
jumok80 View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jumok80 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Studeni 2009 at 00:06
Ljudi ovo je vrlo jednostavno...

Svako jutro žitarice sa jogurtom.
Puno vode tokom dana.
Izbjgavaj cokoladu,colu i sl.stvari koje zatvaraju
Ujutro pomaže crna kava.
Jedna jabuka dnevno je LIJEK za sve a ne samo za probavu.
Tjedan dana ovako i svaki dan ceš ici na wc kao urica...tocno u 6...ili kad se vec dižeš.
Stvar je i psihe,moraš biti opuštena i sjest na wc školjku i probat.
Ja znam neke ljude kaj neidu na wc dok mu FAKAT nije sila.,,,

S tim da je najbitnije za pprobavu jesti MAHUNARKE
Jedi mahune.....ja ih ubijam i na salatu i ovak
Back to Top
jumok80 View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jumok80 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Studeni 2009 at 00:07

LAŽ.
Back to Top
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ThornOfFaith Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Studeni 2009 at 00:49
Originally posted by jumok80 jumok80 wrote:

LAŽ.

A zbog cega su onda one tvoje narodne ljekarije istina?

Ljudi božji nema cudesnih pripravaka - vlakna i tocka.
Back to Top
jumok80 View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jumok80 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Studeni 2009 at 10:17
Originally posted by ThornOfFaith ThornOfFaith wrote:

Originally posted by jumok80 jumok80 wrote:

LAŽ.
A zbog cega su onda one tvoje narodne ljekarije istina?Ljudi božji nema cudesnih pripravaka - vlakna i tocka.

Na koje narodne lijekarije milsliš????
Back to Top
Tally View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Tally Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Prosinac 2009 at 11:18
moje mišljenje bilo bi...VODA i hrana s vlaknima i visokim udjelom vode! :)...
rađe 2 caše tople vode natašce nego mlijeka!...voce i iscjeđeni vocni sokovi natašce...voda koju sadrži voce i povrce ima jedinstvenu kvalitetu!...DA jogurtu!..i Activii...a Ne Mlijeku!...mlijeko nije lako probavljiva namirnica...osim dijeci do 4 god. života :)
...i kombiniranje namirnica...odvajanje bjelancevina i ugljikohidrata u obrocima raterecuje probavni sustav...rjesava probleme probave, nadutosti, fermentacije hrane!...
Back to Top
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Iluvatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Prosinac 2009 at 14:04
Originally posted by Tally Tally wrote:

rađe 2 caše tople vode natašce nego mlijeka!...voce i iscjeđeni vocni sokovi natašce...voda koju sadrži voce i povrce ima jedinstvenu kvalitetu!...DA jogurtu!..i Activii...a Ne Mlijeku!...mlijeko nije lako probavljiva namirnica...osim dijeci do 4 god. života :)
...i kombiniranje namirnica...odvajanje bjelancevina i ugljikohidrata u obrocima raterecuje probavni sustav...rjesava probleme probave, nadutosti, fermentacije hrane!...

WORD
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.
Back to Top
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ThornOfFaith Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Prosinac 2009 at 14:27

Ništa što vec dosad nije receno u ovoj temi, al dobro, ako imaš potrebu za ponavljanjem u redu

Ne bih rekao da ce se ti problemi izbjeci ako se odvaja ili ti imaš neki izbor informacija koji to potvrđuje? Ili pak koji potvrđuje da je bolje jesti odvojeno P i UH? A što je s mastima? I opcenito m+p obrocima gdje su neke namirnice m+p u jednom pa ipak ne izazivaju sve te probleme?

Treba biti malo oprezniji u izjavama.

Osobno sam se uvjerio upravo u suprotno, kad primjerice prvo pojedem proteine a tek onda masti recimo ili neki UH da baš onda osjetim sve navedeno.

I k tome, ako se radi o recimo o tjestenini s rajcicom i piletinom, stvarno ne znam tko bi prvo išao jesti suhu piletinu a tek onda ovo drugo. Ista stvar je sa recimo tunjevinom i integralnim kruhom.

Edited by ThornOfFaith
Back to Top
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Iluvatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Prosinac 2009 at 17:23
Originally posted by ThornOfFaith ThornOfFaith wrote:

Ne bih rekao da ce se ti problemi izbjeci ako se odvaja ili ti imaš neki izbor informacija koji to potvrđuje?

Ja sam citao jedan clanak prije koji se temeljio baš na tome kako su procesi probave razlicitih makronutrijenata razliciti ( što mi je i logicno) i kako se odvajanjem olakšava probava, nažalost sa dne mogu naci taj clanak ali pokušat cu još
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.
Back to Top
Tally View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Tally Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Prosinac 2009 at 00:18
..vrlo jednostavna definicija...odvajanjem Ug i Bje osiguravamo bržu probavu, a time i da se ne zadržava predugo u želucu...tj...za probavu bjelancevina i ugljikohidrata želudac koristi razlicite probavne sokove koji se u zajednickoj kombinaciji neutraliziraju...hrana predugo ostaje u želucu...i eto ti problema!...
...ali svakako svatko neka slusa prvo svoje tijelo...ono zna najbolje...pa ako tebi odgovara kombinacija..zašto ne?!...
...ja se ne mogu pohvalit da mi je svaki obrok idealno iskombiniran..ali se trudim...pa bih recimo tu tjesteninu ostavila s rajcicom ili eventualno nekim drugim povrcem...a piletina sa povrcem za sljedeci obrok...u tom slucaju je potebno oko 3-4 h za probavu...a kod mijesanja B i Uh i do 8 h ...
...ja eto vjerujem da ima smisla
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Prosinac 2009 at 09:48

..vrlo jednostavna definicija...odvajanjem Ug i Bje osiguravamo bržu probavu, a time i da se ne zadržava predugo u želucu...tj...za probavu bjelancevina i ugljikohidrata želudac koristi razlicite probavne sokove koji se u zajednickoj kombinaciji neutraliziraju...hrana predugo ostaje u želucu...i eto ti problema!...
...ali svakako svatko neka slusa prvo svoje tijelo...ono zna najbolje...pa ako tebi odgovara kombinacija..zašto ne?!...
...ja se ne mogu pohvalit da mi je svaki obrok idealno iskombiniran..ali se trudim...pa bih recimo tu tjesteninu ostavila s rajcicom ili eventualno nekim drugim povrcem...a piletina sa povrcem za sljedeci obrok...u tom slucaju je potebno oko 3-4 h za probavu...a kod mijesanja B i Uh i do 8 h ...
...ja eto vjerujem da ima smisla

tzv. Hayeva dijeta..

da - navodno je rijec i o ph vrijednostima  - ugljikohidrati su lužnata, a proteini kisela hrana i tako ta kiselo-lužnata kombinacija dovodi do otežane probave...

al opet tijelo ima svoj sustav održavanja ravnoteže kiselina i lužina koji se o tim stvarima brine...a i postoje masa namirnica koje sadrže sve te makronutrijente u slicnom omjeru..

Ja sam dugo bila na tome i istina, kile su otišle - kao što bi otišle sa svakom drugom dijetom. Nikakvo cudo - ako umjesto riže sa mesom pojedemo povrce, prilicno smo smanjili energetsku vrijednost obroka i opla!

Nebi puno komplicirala s tim, ako nekome tako odgovara ok, ali nebi rekla da je bitno...Hay je samo našao dobar nacin da dođe do love

"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <123>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.