Redovita probava? |
Post Reply | Page <123> |
Author | |||
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Yes. Imam. I to u svim sezonama- od proljeca do jeseni-alergije, a sad ujesen vlaga. Eh, smijem se iako mi nije za smijat. šta ceš, ovo naše karlovacko podrucje je sama vlagurina, evo, npr. danas cili dan kiši ko da su se sve vode svita stuštili na grad, a ja ka da sam zviždaljku progutala. I tak ti ja onda muku mucim da uvatim malo zraka, pa kad ne uvatim dobro, klizne u jednjak. Edited by Kate |
|||
*honey*
Viden/a u gymu Joined: 02 Studeni 2009 Status: Offline Points: 17 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ajoj Kate, sami problemi kod tebe... Al svaka cast na pozitivnom stavu! Nije ti lako, al ipak se ne daš-tako treba!
|
|||
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Hvala, Honey! E,da, mene je dobro lupilo u životu Ali, šta ceš, mogu se žalit, mogu plakat, al od tog mi nece bit ništa bolje. Zainatila sam se i odlucila si istrenirat um, jer mocan um može svašta! Tako da je moj stav prema nepovoljnim okolnostima ovakav |
|||
ivan7os
Viden/a u gymu Joined: 03 Studeni 2009 Status: Offline Points: 34 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ja sam negdje cini mi se cuo da mlijeko potice probavu, a pošto je moja redovna mislim da je to zato što za veceru utrošim minimalno 0,5 L mlijeka ako nisam u pravu molim vas da me informirate
|
|||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
O da, potice itekako, da vidiš kako bi se moja crijeva i ispušni ventil složili s tobom! |
|||
Sara89
Viden/a u gymu Joined: 29 Lipanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 133 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Hvala na odgovorima!
Probat cu razne kombinacije, nešto mora upaliti! |
|||
jumok80
Viden/a u gymu Joined: 01 Studeni 2009 Status: Offline Points: 106 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ljudi ovo je vrlo jednostavno...
Svako jutro žitarice sa jogurtom. Puno vode tokom dana. Izbjgavaj cokoladu,colu i sl.stvari koje zatvaraju Ujutro pomaže crna kava. Jedna jabuka dnevno je LIJEK za sve a ne samo za probavu. Tjedan dana ovako i svaki dan ceš ici na wc kao urica...tocno u 6...ili kad se vec dižeš. Stvar je i psihe,moraš biti opuštena i sjest na wc školjku i probat. Ja znam neke ljude kaj neidu na wc dok mu FAKAT nije sila.,,, S tim da je najbitnije za pprobavu jesti MAHUNARKE Jedi mahune.....ja ih ubijam i na salatu i ovak |
|||
jumok80
Post Options
Thanks(0)
|
||
LAŽ. |
|||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
A zbog cega su onda one tvoje narodne ljekarije istina? Ljudi božji nema cudesnih pripravaka - vlakna i tocka. |
|||
jumok80
Post Options
Thanks(0)
|
||
Na koje narodne lijekarije milsliš???? |
|||
Tally
Cita FAQ Joined: 05 Studeni 2009 Status: Offline Points: 17 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
moje mišljenje bilo bi...VODA i hrana s vlaknima i visokim udjelom vode! :)...
rađe 2 caše tople vode natašce nego mlijeka!...voce i iscjeđeni vocni sokovi natašce...voda koju sadrži voce i povrce ima jedinstvenu kvalitetu!...DA jogurtu!..i Activii...a Ne Mlijeku!...mlijeko nije lako probavljiva namirnica...osim dijeci do 4 god. života :) ...i kombiniranje namirnica...odvajanje bjelancevina i ugljikohidrata u obrocima raterecuje probavni sustav...rjesava probleme probave, nadutosti, fermentacije hrane!... |
|||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
WORD |
|||
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
|||
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ništa što vec dosad nije receno u ovoj temi, al dobro, ako imaš potrebu za ponavljanjem u redu
Ne bih rekao da ce se ti problemi izbjeci ako se odvaja ili ti imaš neki izbor informacija koji to potvrđuje? Ili pak koji potvrđuje da je bolje jesti odvojeno P i UH? A što je s mastima? I opcenito m+p obrocima gdje su neke namirnice m+p u jednom pa ipak ne izazivaju sve te probleme? Treba biti malo oprezniji u izjavama. Osobno sam se uvjerio upravo u suprotno, kad primjerice prvo pojedem proteine a tek onda masti recimo ili neki UH da baš onda osjetim sve navedeno. I k tome, ako se radi o recimo o tjestenini s rajcicom i piletinom, stvarno ne znam tko bi prvo išao jesti suhu piletinu a tek onda ovo drugo. Ista stvar je sa recimo tunjevinom i integralnim kruhom. Edited by ThornOfFaith |
|||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ja sam citao jedan clanak prije koji se temeljio baš na tome kako su procesi probave razlicitih makronutrijenata razliciti ( što mi je i logicno) i kako se odvajanjem olakšava probava, nažalost sa dne mogu naci taj clanak ali pokušat cu još |
|||
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
|||
Tally
Cita FAQ Joined: 05 Studeni 2009 Status: Offline Points: 17 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
..vrlo jednostavna definicija...odvajanjem Ug i Bje osiguravamo bržu probavu, a time i da se ne zadržava predugo u želucu...tj...za probavu bjelancevina i ugljikohidrata želudac koristi razlicite probavne sokove koji se u zajednickoj kombinaciji neutraliziraju...hrana predugo ostaje u želucu...i eto ti problema!...
...ali svakako svatko neka slusa prvo svoje tijelo...ono zna najbolje...pa ako tebi odgovara kombinacija..zašto ne?!... ...ja se ne mogu pohvalit da mi je svaki obrok idealno iskombiniran..ali se trudim...pa bih recimo tu tjesteninu ostavila s rajcicom ili eventualno nekim drugim povrcem...a piletina sa povrcem za sljedeci obrok...u tom slucaju je potebno oko 3-4 h za probavu...a kod mijesanja B i Uh i do 8 h ... ...ja eto vjerujem da ima smisla |
|||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
tzv. Hayeva dijeta.. da - navodno je rijec i o ph vrijednostima - ugljikohidrati su lužnata, a proteini kisela hrana i tako ta kiselo-lužnata kombinacija dovodi do otežane probave... al opet tijelo ima svoj sustav održavanja ravnoteže kiselina i lužina koji se o tim stvarima brine...a i postoje masa namirnica koje sadrže sve te makronutrijente u slicnom omjeru.. Ja sam dugo bila na tome i istina, kile su otišle - kao što bi otišle sa svakom drugom dijetom. Nikakvo cudo - ako umjesto riže sa mesom pojedemo povrce, prilicno smo smanjili energetsku vrijednost obroka i opla! Nebi puno komplicirala s tim, ako nekome tako odgovara ok, ali nebi rekla da je bitno...Hay je samo našao dobar nacin da dođe do love |
|||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|||
Post Reply | Page <123> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |