Revizija prehrane i savjeti! |
Post Reply |
Author | |
tusti
Cita FAQ Joined: 14 Lipanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 13 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 02 Svibanj 2010 at 17:12 |
Dolazak toplijih dana oznacio je buđenje iz zimskog sna; prije par tjedana sam podosta promijenio nacin prehrane, a sve to s ciljem da istopim što više kilograma i poboljšam spavanje, energiju i zdravlje opcenito. Uglavnom, pocinjem sa otprilike š20 kg (na š87 centimetara visine), a neke ciljane kilaže nema. Mnogo više od brojki na vagi me zanima topljenje sala na mjestima koja su za mene kriticna - trbuh/bokovi i prsa. Napisat cu ukratko što jedem i što radim da bi se situacija okrenula nabolje i bit cu zahvalan na svakoj konstruktivnoj kritici, komentaru i savjetu.
Hrana 8h: zobene s mlijekom i malo voca (pola banane ili dvije suhe smokve ili kombinacija neceg takvoga), jedna mjerica (30 g) wheya u šalici mlijeka ššh: sendvic od integralnog peciva, purecih prsa, žutog sira, svježe zelene salate i paradajza š4h: jogurt, š0 dkg nekog žutog sira, š0 dkg prešane šunke ili piletina i salata ili tuna iz konzerve, salata i jogurt ili posni umjesto žutog sira ili neka kombinacija svega navedenog š7h: kikiriki u ljusci (ili pistacije) i mjerica wheya u šalici mlijeka 20h: nešto orašasto (kikiriki u ljusci, pistacije, indijski orašcici, bademi, lješnjaci) - orašaste stvari su dozlrane po pravilu šake, dakle obicno pojedem jednu šaku toga što je navedeno - nakon prva dva obroka ne jedem kruh, krumpir, rižu i ostale namirnice koje obiluju s UH i visokim GI - ne pijem nikakve sokove ni bilo kakve druge napitke osim vode i jedne kave s mlijekom dnevno (s jednim šecerom), oko 9h ujutro - whey u pitanju je Dymatize Natural Whey Aktivnosti Od aktivnosti, kombiniram badminton i vožnju bicikla na nacin da tjedno 3 puta radim jedno, a 2 puta drugo, a 2 dana pauziram (ili ljencarim, ako vam je tako draže :D). Badminton igram šh, a podjednako traje i vožnja bicikla, s tim da ga vozim po rutama gdje ima nezanemariv broj uspona, tako da se covjek dosta ispuca... :) Eto, dragi ljudi, to je ukratko to. Kako vam to sve skupa izgleda, što da poboljšam ili promijenim, hoce li opisani režim dati rezultate? Trebam li uvesti rad s utezima (i ako da, na koji nacin - linkovi su dobrodošli)? Hvala! |
|
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
Evo ovako, imaš 30 ak kilograma viška i bilo kakva promjena prehrane i ubacivanje aktivnosti ce ti pomoc u skidanju kilaže.
Ovaj jelovnik koji si napisao je ok. Eventualno ovaj whey u š7h zamjeni nekim sporijim proteinom tipa posnog sira ili mesa. u 20h uz šaku orašastih slobodno ubaci 200-250 g posnog sira. Aktivnosti su isto ok. Ako imaš mogucnosti ubaciti još 2-3 puta teretanu, to bi bilo idealno. Od treninga u teretani fullbodi ili upper/lower sistem bi bili najboilja opcija. Sve u svemu nije loše |
|
Rijeąeno na PM.
|
|
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
napokon neko ko napise nesto konkretno o sebi,a ne da moramo izvlacit,soner je sve reka nema se sta dodat
|
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
tusti, cemu tolko žutog sira? Inace, to mi je poznato, jesi postao vec tu neki jelovnik sa brdom tog žutog sira prije nekih par mjeseci?
Ako tu misliš na ementaler, gaudu i ekipu ja bi to rađe makla van i zamijenila posnim...nepotrebne zasicene masti. Isto tako....povrce? Pritom ne mislim na salatu I još mi je nešto upalo u oko, a to je možda malo prevelika redukcija hrane...vjerujem da si prije jeo bar duplo od ovoga...možda je to smanjivanje trebalo ic korak po korak, cisto da se ima šta izbacivati i korigirati kako kilaža napreduje...jer ceš doc do plafona pa neceš imat di šta puno korigirat više.. ..uglavnom, dodaj još povrca u obroke i još malo razlicitih izvora proteina...i š do 2 dana u tjednu digni malo UH da si previše ne usporiš metabolizam...iako bi ja na tvoj mjestu prvo pocela sa jednim manjim kalorijskim deficitom i malo više UH-a kroz dan (ali onih pravilnih i u prihvatljivim kolicinama) pa tek onda kad kilaža zapne krenula u smanjivanje UH-a, odnosno cikliranje, ako primijetiš da ti UH smetaju... Edited by Gym_girl |
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
Zuti sir jedino ako ide na Atkinsa.. |
|
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|
tusti
Cita FAQ Joined: 14 Lipanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 13 |
Post Options
Thanks(0)
|
Atkins, Montignac, Banana, Zona, Crna Magija... tih dijeta, kako se ta zlostavljanja organizma kod nas kolokvijalno zovu, se klonim. Zašto - zato jer poznajem taman toliko teorije zdravog hranjenja da mi je jasno da to ne može dobar izbor. Jednostavno ne može.
Zašto žuti sir - prvenstveno da se razbije monotonija posnog sira i zbog toga što ga je jednostavno konzumirati :) Radim uredski posao 8 sati dnevno tako da je jednostavnost obroka važan faktor u citavoj prici. Nisam se prije javljao sa žutim sirom, to je bio netko drugi :) Javio sam se u par navrata prošle godine kad je situacija bila puno gora nego sada (š40 kg :/). Prije možda nisam jeo duplo više kolicinski, ali sam jeo 2-3 puta dnevno i to primarno iz cateringa/fast fooda, dakle ono što se moglo najbrže i najlakše dobiti. Plus, tu su bile cokolade, kolaci, gazirani sokovi i razna druga sranja... Ne znam kako da komentiram komentar o prevelikoj redukciji hrane. Nisam gladan u nijednom dobu dana, ako je to nekakvo mjerilo (vjerojatno nije). I osjecam se bolje nego prije, imam više energije (to vidim i na badmintonu) i bolje spavam. Sve to mi je nekakva naznaka da se stvari krecu u dobrom smjeru. Ali hvala na dosadašnjim savjetima. Probat cu ubaciti više povrca. Samo, kako da ga jedem ako ne u salati? Kao samostalan obrok? Kao nezacinjeni dodatak nekom obroku? Edited by tusti |
|
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
Salatu jedi uz konkretan obrok,možeš je jesti zapravo kad god hoceš i koliko god hoceš.
Glavno ti je da imaš 5-6 konkretnih obroka (meso+riža, tuna+maslinovo itd. itd.) |
|
Rijeąeno na PM.
|
|
culjak
Cita FAQ Joined: 11 Veljaca 2010 Status: Offline Points: 13 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja dodajem da trebaš piti puno vode i naoružati se sa puno volje i imati karakter.
Ove fore - lakše mi je konzumirati žuti sir i slicno zaboravi. š0 dkg tog sira je kalorijski kao da si pojeo 30 dkg pilecih prsa, pa ti misli. Dobro pregledaj i revidiraj prehranu. https://www.fitness.com.hr/prehrana/nutricionizam/Tablica-kal orija.aspx |
|
fit
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |