savjeti oko prehrane za def. |
Post Reply |
Author | ||
zipoe
Viden/a u gymu Joined: 05 Listopad 2012 Status: Offline Points: 131 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 11 Listopad 2013 at 17:12 |
|
eto otvorih i spreman sam za savjete :) inace ,64kg,170cm,idem 4 puta tjedno u teretanu: pola sata cardio i sat vremena sa utezima :) |
||
mettasttaza
The Boss Joined: 16 Veljaca 2013 Location: Osijek Status: Offline Points: 5136 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Kako radiš kardio? kada ... svaki put kada si u teretani? Malo opširnije :)
A prehrana je pre veliki deficit....sa ovoliko teretane i kardia...isušiti ceš se.. doslovno A najgore od svega što ceš izgubiti mišice....tako da neceš ništa napraviti... Reci koliko dugo vec takvim intezitetomi takvom prehranom radiš?
|
||
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s dobrotom i povjerenjem Rodjen si s idealima i snovima Rodjen si s velicinom Rodjen si s krilima Nije ti sudjeno da puziš, pa i nemoj Imaš krila Nauci ih rabiti i ..LETI! |
||
zipoe
Post Options
Thanks(0)
|
|
svaki puta u teretani radim kardio,trcanje na spravi.. do sada sam bio na masi,i nisam radio kardio naravno sada sam ovaj tjedan krenuo,ali naravno postepeno sam smanjivao kalorije i mislio sam držati na ovome kaj sam napisao al to ocito ne valja.. |
||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Izracunaj bazalni metabolizam... zatim izracunaj koliko trosis kroz dan treningom... npr, bazalni 2000, kroz trening I aktivnosti 1000.. to je 3000.. jedes oko 2500 3 dana u nizu, 4. dan pojedes 3000 da ne dodje do usporenja metabolizma... I to je to za sada... sad se baci na kalkulatore :)
|
||
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
||
zipoe
Post Options
Thanks(0)
|
|
BMR mi izracunava 2500 dnevno,što znaci da moram 2000 kalorija unjeti ?
|
||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
koliko imas kg?
|
||
|
||
davor23
Post Options
Thanks(0)
|
|
izracunaj koliko potrosis na trening.. ako ti je bazalni 2500, znaci da moras jest preko 2500 za mrsavljenje
|
||
|
||
zipoe
Post Options
Thanks(0)
|
|
63...na BMR kalkulatoru sam ukucao srednju aktivnost 3-5 puta tjedno i izbacilo mi je da bih održao postojecu masu moram unositi 2500 kalorija
|
||
davor23
Post Options
Thanks(0)
|
|
ne ne.. tebi je bazalni metabolizam oko 1500... treningom nek potrosis s tom masom oko 500 kcal... znaci oko 1750 jedes :)
|
||
|
||
zipoe
Post Options
Thanks(0)
|
|
kako si to izracunao? na masi sam jeo cca 3000 kalorija i išlo je stvarno super..
|
||
davor23
Post Options
Thanks(0)
|
|
samo 63kg imas I ti ides na defku? nelogicno...
inace, bazalni je cca tezina x 24... I onda jos racunas koliko trosis treningom.. |
||
|
||
zipoe
Post Options
Thanks(0)
|
|
imam i višak masti (pretežito na trbuhu) pa želim to smanjiti..inace puno hvala sa ovim savjetima..inace planirao sam onda ubaciti i zobene za dorucak ( sa vodom naravno ) i za rucak jesti bijelo meso sa povrcem
|
||
davor23
Post Options
Thanks(0)
|
|
Prvo ti digni misicnu masu, pa ce automatski omjer masnoca u tijelu se smanjiti... a onda odi na defku..
|
||
|
||
Tortuga
Cita FAQ Joined: 23 Listopad 2013 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Pozdrav ekipa!!
Idem u teretanu vec godinu dana cisto rekreativno i pazim na prehranu i da iman redovite obroke,nego me zanima posto ja nakon treninga ne uzimam nikakve suplemente,zanima me da li je nakon treninga dobro pojesti bananu i popiti jogurt,to sam procitao na nekim forumima da to neki rade pa me zanima vase misljenje i ako ima ko neki savjet da mi da. Unaprijed zahvaljujem!! |
||
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
moze banana i jogurt, mozda i efikasnija kombinacija bi bila banana i bjelanjci kuhani (jedno 5,6) da osiguras proteine brze jer u jogurtu ih nema bas puno. Ili jednostavno dodi kuci i jedi normalan obrok npr. riza+ piletina, krumpir+ piletina ili riba+ povrca na bacanje
|
||
cookies are for pussies
|
||
Tortuga
Cita FAQ Joined: 23 Listopad 2013 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
OK...fala na savjetu
Pozdrav!!! |
||
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |