savjeti u vezi hrane |
Post Reply |
Author | |
lima
Viden/a u gymu Joined: 23 Sijecanj 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 5 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 30 Sijecanj 2007 at 13:16 |
ja idem u teretanu vec nekih 6 mjeseci ali nisam bas previse pazio sta kad jedem, u biti nisam znao sta kad trebam jest pa me zanima da li mi netko moze napisat kad je najbolje sta jest. nisam ni uzimao whey jer sam brijo daje stetno, sada bi htjeo pocet pa i tu trebam savjet sta treba kupiti i od kojeg proizvodjaca |
|
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ujutro jedi zobene sa mlijekom. Kad ogladnis, pojedi 250g posnog sira. Za rucak kombiniraj piletinu/puretinu/teletinu/tunu sa nekakvim oblikom ugljikohidrata - tjestenina, krumpir, riza.. Kao nekakav medjuobrok slobodno ubacis nekakvo voce (jabuka, mandarina, naranca, banana...) ili nekakav mlijecni obrok tipa jogurt, abc kultura ili slicno. Poslije treninga uvijek uzimaj glukozu+whey te nekakvih š-2g C vitamina. Kao drugi obrok poslije treninga pojedi tunu + rizu ili tjesteninu ili nekakav drugi oblik ugljikohidrata. Poslije tune, kad ogladnis, mozes ubacit nesto tipa Protein 80+ (4 Component) od Weidera. I kao zadnji obrok prije spavanja pojedi 250g posnog sira. Evo, to ti je nekakav ok jelovnik sa dosta ugljikohidrata, puno obroka, a ako trebas smrsavit samo smanji ugljikohidrate i to ti je to Naravno da se ti sad ne trebas striktno drzat ovoj jelovnika, drzi se ovih namirnica i pazi samo da uh unosis ujutro/popodne a navecer se drzi proteina. Nekoliko primjera jelovnika imas na i sljedecoj adresi: https://www.fitness.com.hr/prehrana/nutricionizam/Zdrava-preh rana.aspx A sto se proizvodjaca tice - ja koristim Weider i zadovoljan sam. |
|
themaja
Viden/a u gymu Joined: 06 Sijecanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 226 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ajme, da ja toliko jedem ne bi mogla kroz vrata proc! Sto se pak Weidera tice..hm..ima i jednako kvalitetnih a manje skupih. Imate sad ove nove, kod nas se pakiraju. Pro.nutrition! Mislim da im je proizvodjac sirovina isti ko Weideru.. šš0kn je 500g |
|
nenno
Viden/a u gymu Joined: 26 Sijecanj 2007 Location: Velika Gorica Status: Offline Points: 134 |
Post Options
Thanks(0)
|
odabir hrane je ok, a kolicinu odredi prema svojim potrebama....ha cuj, ako puno vjezbas moras puno jesti i to kvalitetne hrane bogate proteinima da sprijecis da ti zbog povecane aktivnosti tijelo pojede misicnu masu.... |
|
themaja
Viden/a u gymu Joined: 06 Sijecanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 226 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja se samo salim za ovo kroz vrata proci, buduci da moram 4kg izgubit pa sam na malo reduciranijem rezimu prehrane |
|
nenno
Viden/a u gymu Joined: 26 Sijecanj 2007 Location: Velika Gorica Status: Offline Points: 134 |
Post Options
Thanks(0)
|
i ja nesto slicno....nekih 6-7 kg, ali bitnije je od sve da bi zelio jos i smanjiti postotak potkoznog masnog tkiva sa nekih š3% na 8-9% i povecati misicnu masu na ustrb masnog tkiva..... |
|
themaja
Post Options
Thanks(0)
|
razumijem te.to je dosta truda.oko 2 mjeseca da se to kvalitetno napravi, sto se tice gubljenja kila, a dobivanje mase misica je drugi par rukava
|
|
nenno
Post Options
Thanks(0)
|
2 mjeseca? optimisticno.....ja planiram doci negdje u fit stanje do 5. mjeseca.... |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |