Sjedenje i vježbanje? |
Post Reply |
Author | ||
Sasa Rajnovic
Viden/a u gymu Joined: 31 Listopad 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 480 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 31 Listopad 2009 at 18:42 |
|
Vidjeh na temi "Moj današnji trening" da mnogi vole vježbe u kojima se sjedi pa nisam htio tamo spamati... Pa eto da pitam, kakav je osjecaj vježbati u sjedecem položaju, imate li problema s bolom u leđima ili je sve u najboljem redu. Sjecam se da mi je netko davno savjetovao da biram sjedece vježbe radije nego npr. stojece kako bih smanjio napor za kralježnicu, ali sad mi se to nekako ne cini logicno jer se pritisak na kralježnicu višestruko povecava pri sjedenju. Pa kad još dodamo i utege...
Kad se sad sjetim samo koliko sam vremena proveo sjedeci u školi....valjda sam zato i radio gluposti - kako bih stajao u kutu i ravnao kicmu..hehehe Eto, zanima me što vi mislite. |
||
www.strongfirst.com.hr
|
||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Neke vježbe možeš raditi sjedeci, neke možeš raditi stojeci.
Neke vježbe MORAš raditi sjedeci, neke vježbe MORAš raditi stojeci. Ako ti je cilj veca potrošnja kalorija, radiš stojeci. Ako ti je cilj manja potrošnja/bolja izolacija manjih skupina, radiš sjedeci, ležeci itd.. |
||
Sasa Rajnovic
Viden/a u gymu Joined: 31 Listopad 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 480 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ne pada mi na pamet ništa na mome tijelu što mogu razvijati samo sjedeci...pa cak ni bolove u leđima...hehehe |
||
www.strongfirst.com.hr
|
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Slažem se i ja, sjedece vježbe su inferiorne stojecim Edited by Iluvatar |
||
Gogo
Viden/a u gymu Joined: 19 Listopad 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 321 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
definitivno se slazem.. |
||
uporan sam ,uporan :-)))
|
||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Kako bi odradio npr. french press ili bench press? Imam dojam kako se ova tema pretvara u raskol između onih kojih vježbaju sjedeci i stojeci što uopce nema smisla jer nema ili/ili Kao što sam i rekao u prvom postu ove teme, velike liftove radiš vecinom stojeci, a manje sjedeci. I sad kako bi ti konkretno opisao zgibove i dipse? Stojece ili sjedece? |
||
Sasa Rajnovic
Post Options
Thanks(0)
|
|
Pozdrav! Nikakav raskol nije u pitanju. Svatko vježba kako želi, samo razmjenjujemo iskustvo i znanje. Nisi me razumio, nisam niti napisao da možeš istu vježbu izvoditi stojeci, sasvim je jasno da to onda nije ta vježba, vec želim reci da iste podražaje možeš stvarati i stojeci. Bench press nikad nisam radio sjedeci pa i nije doveden u pitanje. |
||
www.strongfirst.com.hr
|
||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
pa koje vjezbe onda za prsa radis?
|
||
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
||
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
|
Možeš dakako. cemu onda cuđenje što netko radi vježbe sjedeci?
Nitko nije ni rekao da se radi sjedeci, zar ne? |
||
Sasa Rajnovic
Post Options
Thanks(0)
|
|
Nema cuđenja, samo pitam za iskustva i preferirate li određene vježbe s nekim posebnim razlogom ili tek tako.
Davore Vježbe iskljucivo za prsa niti ne radim. Prsa radim dok radim i ostatak tijela bez izolacije. |
||
www.strongfirst.com.hr
|
||
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
|
Imaš pravo, da vidiš samo kako ubijem grudi na skoro 2.5 x BW mrtvom, bolje nego sa svim dipsima, bencanjima i flyevima. |
||
Sasa Rajnovic
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ok, ne mora ti sviđati to što ne radim na svome tijelo na jednak nacin kao i ti, ali trebaš imati na umu da nam se vjerovatno ciljevi poprilicno razlikuju. Samim time ni vježbe ni treninzi ne trebaju biti isti. |
||
www.strongfirst.com.hr
|
||
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |