Sportas koji se zapustio!! |
Post Reply |
Author | |
prljavi Heri
Viden/a u gymu Joined: 11 Veljaca 2008 Location: Croatia Status: Offline Points: 3 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 11 Veljaca 2008 at 13:06 |
Ovako! Za pocetak bi htio pozdraviti sve forumase i ljude koji su na bilo koji nacin pridonjeli ovom sajtu. Danas sam se probudio i odlucio da moje tijelo vise ne moze izgledati ovako kako izgleda. 7 godina sam trenirao rukomet, ali s odlaskom na fakultet i druge afinitete prestao sam s treninzima. Visina se nije mijenjala (š85 cm) tokom svih ovih godina,ali kile...ufffffffff. Sa jedva 75 kila otiso sam na danasnjih 96. Na nekih 85 kg mi je to jos uvijek bilo simpa jer sam kao klinac uvijek htio imati malu skembicu. I curi je to bilo cakano Sada sa 24 godine mi vise nimalo nije smijesno. Dapace... Danas sam otkrio ovaj sajt i moram priznat da mi je laknulo sto mogu pokupiti hrpu free savjeta za tesanje. Na sajtu sam vec zadnja 4 sata i upijam sve ko malo dijete. Sasvim neka nova literatura!!! Nego dajte...znate sta cu pitat. Znam da se dosta toga ponavlja pa se unaprijed ispricavam zbog toga (ali prisiljen sam jer mi je sve pomijesano u glavi). Za sada znam samo da cu se dizat malo ranije i na prazan zeludac krenuti na trcanje, a s time i u novi dan, te nadam se zapoceti novo razdoblje u svom mlohavom zivotu. Imam par pitanjca: š. Orbitrek ili trcanje...ili mozda postoji ucinkovitiji crobni trening? 2. Utezi (ili sklekovi, trbusnjaci) - prije ili poslije trcanja 3. Mislim da sam negdje ovdje procito da se trcanje i utezi kolju medjusobno (ponistavaju ucinke). Jel to istina? Ako je kako se nositi s tim. 4. Tjedni intenzitet iliti raspored. NIsta detaljno (u grubim crtama, da ne gnjavim. Koliko trcanja u tjednu, vjezbanja utezima). Uglavnom...to je to. Za daljnje dileme znam kome se obratit Evo to je neka moja zelja. Nadam se da nece ostati samo na tome. Htio bi skinut salo koje sam nakupio tokom 6-7 godina, te nabacit koji misic. Nista pretjerano...tek toliko da se misici vide i da cura kaze: "E mali, bas si mi ono...!!!". A ostatak da slini kad me vidi na plazi ovo ljeto. šala!!
Unaprijed zahvaljujem!
|
|
Hm...ajmo Deeeejooooooooo!!! Pumpaj!!!
|
|
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ovako.... prvo...trcanje ili orbitek...dobro je oboje...sad tu sam odluci sta ti je bolje.... sta tebi vise odgovara... ujutro radi samo crobni trening u trajanju od minimalno pola sata... cak ne mora biti jakog intenziteta...cak neki kazu da je bolje npr. brzo hodanje nego trcanje... Drugo... kada ces raditi trening u teretani.... dovoljno ti je š5min zagrijavanja...plus istezanje.... zatim krenes na trening sa utezima.... bolje ti je ne raditi tada crobni trening....nakon toga....ali ako bas zelis duzi crobni trening radi poslje ancrobnog.... iako ako ces ujutro trcati... mislim da ti ne treba.... I da...sklekpovi i da utezi....mozes sve sto god hoces...nece ti smetati;) Nakon treninga popij whey plus glukozu.... I jedi 7 obroka.... nastoj trcati svaki drugi dan.... teretana isto tako svaki drugi dan... moras imati dan odmora..... Pitaj dalje sta te zanima....sigurno ce ti decki dati boljih savjeta..... Sretno! |
|
prljavi Heri
Viden/a u gymu Joined: 11 Veljaca 2008 Location: Croatia Status: Offline Points: 3 |
Post Options
Thanks(0)
|
Fala Dalila!! Znaci ako radim s utezima pon, sri i pet, tada je sasvim dovoljno utorkom, cetvrtkom puknut crobni trening? Jel nece to imat utjecaj na gubitak i misicne mase koju dobijem utezima ?! To me jedino zabrinjava...mislim...da ne bude uzalud to dizanje utega. Pitam zato jer mi je prvenstveno cilj skinut mast uz lagano oblikovanje misica.
P.S. Becari...mozete i vi udjelit koji savjet Edited by prljavi Heri |
|
Hm...ajmo Deeeejooooooooo!!! Pumpaj!!!
|
|
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nema tu nekog mudrovanja. Sve sto je rekla dalila ja se slazem.
Kombiniraj crobni i ancrobni trening i zdravu prehranu i vidjet ces rezultate.
Nemas kaj gubit misicnu masu ako je nemas..odnosno jedino salo mozes gubit. Neces samo tako dobit misicnu masu - kad je dobijes - onda dodji sa pitanjima 'kako ocuvati misicnu masu'. Salim se malo..uglavnom..deri 3x tjedno crobni trening i 3x trening s utezima. Sad da li ces trenirati svaki dan od pon-sub ili ces crobni radit poslije treninga sa utezima - to je na tebi. Preporucam ujutro na taste 3x tjedno - mali intenzitet, najbolje brzo hodanje nekih 45min - sat vremena. Poslije toga kvalitetan obrok tipa zitarice + mlijeko (+whey). Poslije toga pukni neku proteinsku 'bombu' tipa tuna, neka riba, piletina il nes. |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |