Author |
Topic Search Topic Options
|
d3m0n
Viden/a u gymu
Status: Offline
|
Posted: 02 Listopad 2008 at 19:38 |
pa zasto ti pricas gluposti kada fitness nije tvoje podrucje.kako ne kuzis ne mozes davat nekome savjete o mrsavljenju kad niakd nisi imo vise od š5% BF(postotak masnog tkiva)
kako ti mozes dat nekom savjet kad nisi proso npr nesto ko ja ili ko hamm(posto je on isto govorio da je smrso dosta)
|
Bez odmora nema ni napretka!
|
![Back to Top Back to Top](forum_images/back_to_top.png) |
dalila
Fitness freak
|
Posted: 02 Listopad 2008 at 23:36 |
Hammer....nemoj se ljutiti...ali cak i bez utegaa, sprava i sl. možeš napraviti puno...iako ne u bb...ali možeš...ako pravilno vježbaš;) U teretani i sa opterecenjem je brže...ali mislim da bi svatko trebao najprije nauciti pravilno kontrahirat mišic i izvoditi vježbu..a tek onda dizat kilaže...samo to...;))
|
d3m0n
Viden/a u gymu
|
Posted: 03 Listopad 2008 at 05:09 |
dalila wrote:
Hammer....nemoj se ljutiti...ali cak i bez utegaa, sprava i sl. možeš napraviti puno...iako ne u bb...ali možeš...ako pravilno vježbaš;) U teretani i sa opterecenjem je brže...ali mislim da bi svatko trebao najprije nauciti pravilno kontrahirat mišic i izvoditi vježbu..a tek onda dizat kilaže...samo to...;)) | Najzalosnije je npr gledm u svojo teretani kako ljudi i kad im se pokaze po š0x opet rade krivo.Tako mi se zali jedan lik koji vec ide godinu dana,a radi nepravilno da boli me glava kad da ga zglobovi bole i da ga nesto cudno zateze samo od sebe,jbt kad radi bench zglob mu stoji 90 stipnjeva naspram podlaktice.(sto je greska kod mnogo ljudi koji idu cak i mnogo duze)
|
Bez odmora nema ni napretka!
|
Hammerstrength
Viden/a u gymu
|
Posted: 03 Listopad 2008 at 12:04 |
dalila wrote:
Hammer....nemoj se ljutiti... | Sad se ljutim ![](smileys/smiley9.gif) (ovaj smajlic mi je jednostavno sladak pa ga moram koristiti)
dalila wrote:
ali cak i bez utegaa, sprava i sl. možeš napraviti puno...iako ne u bb...ali možeš...ako pravilno vježbaš;) U teretani i sa opterecenjem je brže...ali mislim da bi svatko trebao najprije nauciti pravilno kontrahirat mišic i izvoditi vježbu..a tek onda dizat kilaže...samo to...;)) | Apsolutno.
|
You can have it all, if you want it badly enough!
|
Fresh
Viden/a u gymu
|
Posted: 03 Listopad 2008 at 12:13 |
Bio sam godinu i pol izvan pogona prije tri godine, i zapustio tijelo. Onda sam imo oko 75, 76 kg, uz fakat dosta sala. Uglavnom tad sam išao u teretanu i nisam bio zadovoljan rezultatima, Za mene je crobna aktivnost kraljica svih aktivnosti, a ancrobne vježbe izvodim doma
|
Mr.O
Viden/a u gymu
|
Posted: 03 Listopad 2008 at 19:01 |
Fresh wrote:
Bio sam godinu i pol izvan pogona prije tri godine, i zapustio tijelo. Onda sam imo oko 75, 76 kg, uz fakat dosta sala. Uglavnom tad sam išao u teretanu i nisam bio zadovoljan rezultatima, Za mene je crobna aktivnost kraljica svih aktivnosti, a ancrobne vježbe izvodim doma
|
crobnim aktivnostima se najbrže gubi tonus mišica...intervalni treninzi i teretana su po meni najbolji nacin za gubljenje kila...štedi se na vremenu, a i meni je osobno zanimljivije...al ak ti voliš crobne aktivnosti više onda je to tvoj izbor...bolje išta nego ništa da ne bi bilo ne mislim ja da su crobne vježbe loše il tak nekaj al one jednostavno nemaju takav utjecaj na metabolizam kao ancrobne...meni osobno bolja tijela imaju sprinteri nego maratonci ili srednjeprugaši...
|
Hammerstrength
Viden/a u gymu
|
Posted: 03 Listopad 2008 at 19:28 |
Mr.O wrote:
crobnim aktivnostima se najbrže gubi tonus mišica...intervalni treninzi i teretana su po meni najbolji nacin za gubljenje kila...štedi se na vremenu, a i meni je osobno zanimljivije... | To si dobro primijetio.
Mr.O wrote:
al ak ti voliš crobne aktivnosti više onda je to tvoj izbor...bolje išta nego ništa da ne bi bilo ne mislim ja da su crobne vježbe loše il tak nekaj al one jednostavno nemaju takav utjecaj na metabolizam kao ancrobne.... | Dobar zakljucak.
|
|
dalila
Fitness freak
|
Posted: 03 Listopad 2008 at 21:01 |
Ja volim i crobnu i ancrobnu aktivnost...nebi mogla živjeti više bez i jedne od njih;)))
|
jedna_mala
Mixa shakeove
|
Posted: 03 Listopad 2008 at 21:27 |
kak mislite da se gubi tonus mišica crobnim???
|
Hammerstrength
Viden/a u gymu
|
Posted: 04 Listopad 2008 at 01:22 |
jedna_mala wrote:
kak mislite da se gubi tonus mišica crobnim??? | Možda je mr.o to ugrubo rekao, ali odnosi se na to da crobnim (i to onim dužim, pod konstantnim opterecenjem bez prestanka) laicki receno izgubiš više mišica iz cistog razloga jer su mišici npr. svih 45 min. kontrahirani i bez prestanka djeluju, no ovo se prvenstveno odnosi na mišice nogu koji podnose duža opterecenja tako da se može potegnuti opširna rasprava o ovome. U usporedbi s hiit-om, definitivno više mišica se "spali".
|
|
jedna_mala
Mixa shakeove
|
Posted: 04 Listopad 2008 at 01:34 |
hodanjem se isto pale mišici ili? mislim to nije neko opterecenje... hiit dok se izvodi traje samo š5-ak min ili?
šta nisu crobne aktivnosti super za paljenje masti?
|
Mr.O
Viden/a u gymu
|
Posted: 04 Listopad 2008 at 07:15 |
Pa crobne aktivnosti u principu izazivaju višu trenutacnu potrošnju kalorija nego ancrobne, ali to u konacnici ništa ne znaci...npr. u sat vremena trcanja više ceš kalorija sagorijeti nego nekim dvadesetominutnim hiitom, a uz to ce i postotak kalorija koje dolaze iz masti biti veci. U cemu je onda trik? U tome da intenzivan intervalni trening znatno ubrzava metabolizam te ukoliko je trening zaista bio dobro i kvalitetno odrađen(kako i sam naziv kaže intenzivan) metabolizam ostaje povecan i do 48 sati nakon treninga, dok se nakon crobnog treninga stanje povecanog metabolizma vraca u normalu nakon sat-dva. u principu, u konacnici, i jedno i drugo ce dovesti do gubitka masti( naravno uz odgovarajucu prehranu koja je majka svega), najbolji dokaz za to su i maratonci(odnosno svi dugoprugaši) i sprinteri-i jedni i drugi imaju nizak postotak tjelesne masnoce, ali razlika u mišicnoj masi je ocita...mislim da i sami znate u ciju korist...
|
Fresh
Viden/a u gymu
|
Posted: 04 Listopad 2008 at 08:55 |
Da ali kolko god da traje crobni trening tonus mišica se može održavati š0-minutnim intenzivnim ancrobnim vježbanjem doma. A to kako ce tvoje tijelo izgledat ovisi o dužini i intenzitetu koji prakticiraš kod vježbanja, i naravno dosta o prehrani. Sigurno da ce ti se povecati mišicna masa od rada na psravam u teretani, a masno tkivo izgubit ceš uz pravilnu prehranu i ovako i onako, samo malo sporije nego uz pojacanu crobnu aktivnost. Ne znam, ja bih ženama/curama uvijek radije preporucio grupno vježbanje u grupama tipa fitness, pilates, crobic, step, fat burning, lo mix i slicno..
|
Mr.O
Viden/a u gymu
|
Posted: 04 Listopad 2008 at 11:10 |
Fresh wrote:
Da ali kolko god da traje crobni trening tonus mišica se može održavati š0-minutnim intenzivnim ancrobnim vježbanjem doma. A to kako ce tvoje tijelo izgledat ovisi o dužini i intenzitetu koji prakticiraš kod vježbanja, i naravno dosta o prehrani. Sigurno da ce ti se povecati mišicna masa od rada na psravam u teretani, a masno tkivo izgubit ceš uz pravilnu prehranu i ovako i onako, samo malo sporije nego uz pojacanu crobnu aktivnost. Ne znam, ja bih ženama/curama uvijek radije preporucio grupno vježbanje u grupama tipa fitness, pilates, crobic, step, fat burning, lo mix i slicno..
|
tebi se ocito nekaj jako zamjerila teretana...![](smileys/smiley36.gif)
|
Fresh
Viden/a u gymu
|
Posted: 04 Listopad 2008 at 14:15 |
Nije nego mi je premonotno tamo radit, a i previše mi se ukrute mišici od nje, što nije baš dobro za sport kojim se bavim..
|
dalila
Fitness freak
|
Posted: 04 Listopad 2008 at 14:39 |
|