Stagnacija u benchu, cucnju i ostalom |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 22 Lipanj 2010 at 00:23 |
Da li vam se desilo da vec neko vrijeme ne dižete razlicite težine na benchu, cucnju, nejde više zgibova, rameni potisak i sl.. ?
što radite kada osjecate da lagano stagnirate? Znam da valja provjeriti program treninga i eventualno ga mijenjati. No, koliko dugo kod vas traje neka stagnacija u težinama? |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja san opa prije mi je max u benchu bija 95, sad oko 85
|
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Koliko dugo vježbaš? Koliko dugo ne možeš dici više od 85kg? |
|
|
|
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
Zoki di šteka kod tebe? Inace, kod zastoja, trebaš uzet u obzir kolicinu kardia, tip prehrane (omjer makronutrijenata), kcal suficit/deficit, oporavak, san, tip treninga, tehniku na vježbama itd itd |
|
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
Baš to... nekad mi je isti trening u teretani totalno lagan...a drugi put se ubijam sa istim težinama... ali baš ovisi o tome kako sam tih dana jela, pa koliko sam kardia radila... kad radim manje kardia..i imam urednu prehranu onda to ideee.... a u drugom slucaju ili stagnira ili cak i opada.... |
|
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
to je to |
|
Zoki
Post Options
Thanks(0)
|
Ma do sada sam radio klasicni split sistem, od nedavno rokam full body + bodyweight i osjecam da imam više snage. No zanima me, što raditi da bi s npr. 85kg bench pressa došao na npr. šš5kg - a da nema neke vece promjene u kilaži i bez dodatnih uzimanja suplemenata? |
|
|
|
Sasa Rajnovic
Viden/a u gymu Joined: 31 Listopad 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 480 |
Post Options
Thanks(0)
|
Zoki,
meni definitivno radi koncept sa 5 ili manje ponavljanja od jednom. Također, duži odmori između serija pomažu da digneš snagu bez mase. Mogu ti preporuciti knjigu "Power to the people" od Pavela. Imaš cijele programe koji su vrlo jednostavni za pratiti. |
|
www.strongfirst.com.hr
|
|
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
To je dosta velika cifra, no ako želiš podici tih šš5, ti prvo moraš podic 90, pa 95, š00 itd Podigneš max, vidiš gdje ti zapinje, tj. nađeš svoju slabu kariku, vježbaš taj dio pokreta koji ti nedostaje, jacaš mišice koji pomažu u pokretu, izmijeniš tehniku dizanja, držanje tijela tokom pokreta itd. Može se puno toga, ali postepeno i kontinuirano. Na bencu su tek gotovo nevidljivi pomaci, u odnosu na mrto i cucanj recimo. |
|
Sasa Rajnovic
Viden/a u gymu Joined: 31 Listopad 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 480 |
Post Options
Thanks(0)
|
Kad smo vec kod bencha, da pitam vas iskusnije: koja bi težina bila respektabilna u benchu ako uzmemo u obzir tjelesnu težinu. U military pressu s jednom rukom bi to bilo pola tjelesne težine vježbaca. Dakle, kad netko od š00kg tjelesne težine napravi press sa 50kg možemo reci da je snažan. Netko od 75kg da digne oko 37-38kg itd... Kako to ide kod bencha?
|
|
www.strongfirst.com.hr
|
|
ifa1981
Viden/a u gymu Joined: 22 Travanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 147 |
Post Options
Thanks(0)
|
malo se odmori
|
|
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
Ne mogu pronaci di sam spremio taj clanak na kompu, ali ugl, pisalo je kako je neka natural granica š.5 x bw na ravnom BP-u, 2 x bw na cucnju te 2.5 x bw mrtvom. Ali dakako, sve ima svoje "ali" pa tako i ovo |
|
mesek
Pali po spravama Joined: 04 Svibanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1229 |
Post Options
Thanks(0)
|
š,5 na benchu?
to i bilo š00 i kusur kg kod mene idem se ranit negdje ja bio ponosam na mojih 75-80 na dobar dan |
|
Psyho
Viden/a u gymu Joined: 12 Travanj 2010 Status: Offline Points: 214 |
Post Options
Thanks(0)
|
I sam sam zapeo na BP-u... doduše to pripisujem svom neiskustvu... do sada sam radio 4 x š0 ponavljanja sa 50 kila... i nikud dalje !?
Juce su mi na redu bila prsa pa sam pitao frenda za savjet kako i šta da radim a da se pomaknem sa "mrtve tocke" pa mi je predložio "piramidu"... u glavnom... juce sam odradio ovakav BP: 2 x š0 sa 50 kg š x 6 sa 60 kg š x 4 sa 70 kg š x 2 sa 80 kg Danas je upalica da je milina i ljepo sam pogodio prsa... to mi se nije desilo dugo vremena... još mi je predložio da iduci trening napravim obrnutu "piramidu"... prvo max težina pa prema manjoj... inace sam tjelesnu težinu "nagurao" na 75 kila! |
|
Who dares wins!
|
|
mesek
Pali po spravama Joined: 04 Svibanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1229 |
Post Options
Thanks(0)
|
tak sam nekak i ja dugo bio na 60 kg i nikud dalje... pa sam primjenio ovo, dogurao do 80... i onda krenuo sa nekom definicijom pa opet smanjio na 50 kg
|
|
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
Nece vam toliko shema ponavljanja pomoci (u vašem slucaju piramida) ako se ne držite osnova
|
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |