Author |
Topic Search Topic Options
|
lucijaprsa12
Cita FAQ
Status: Offline
|
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 29 Travanj 2017 at 22:24 |
CeLe111 wrote:
lucijaprsa12 wrote:
davor23 wrote:
jednostavno je... unos proteina visok, obrnuto proporcionalno se ponasaju ugljikohidrati i masti... jedno "visoko" drugo nisko, ili obrnuto...
<font style=": rgb255, 255, 255;">Cinjenica jest da su kalorije najvaznija stavka u svemu... jednostavna je racunica: suficit=debljanje, deficit=mrsavljenje. Sada je pitanje hocemo li taj zeljeni deficit napravit smanjenom prehranom (treba uzeti u obzir da u ovom slucaju dolazi do usporavanja metabolizma), ili cemo kalorijski i dalje unositi visoki iznos, ali deficit stvarati dodatnim treningom (setnja ili tako nesto).
Sto se tice prehrane, Carb Cycling najbolje funkcionira :)
|
Svakome nsto drugo funkcionira, ja prehranu svojih klijenata temeljim na balansu, jedino to, svakih 3 tjedna mijenjam prehranu i trening, i u prehranu uvijek nesto novo ubacim, nikada rezanje kcal ili makrosa, ili dva tri dana posta s jednim obrokom ili dva dana povecat kcal za 1000-1500 i na taj princip radim |
Kako onda ne diras kcal ni makrose? Ili punis tijelo sa extra kcal/makrosima, il radis dva tri dana post (smanjenje kcal/makrosa). | Onima koji imaju jos malo za skinuti s njima radim periodični post, a sa ovima koji još imaju 10-ak ili više kg za skinuti njima dam dan dva sa puno vise kcal od naviknutoga
|
|
davor23
The Boss
|
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 29 Travanj 2017 at 22:25 |
lucijaprsa12 wrote:
davor23 wrote:
lucijaprsa12 wrote:
davor23 wrote:
jednostavno je... unos proteina visok, obrnuto proporcionalno se ponasaju ugljikohidrati i masti... jedno "visoko" drugo nisko, ili obrnuto...
<font style=": rgb255, 255, 255;">Cinjenica jest da su kalorije najvaznija stavka u svemu... jednostavna je racunica: suficit=debljanje, deficit=mrsavljenje. Sada je pitanje hocemo li taj zeljeni deficit napravit smanjenom prehranom (treba uzeti u obzir da u ovom slucaju dolazi do usporavanja metabolizma), ili cemo kalorijski i dalje unositi visoki iznos, ali deficit stvarati dodatnim treningom (setnja ili tako nesto).
|
Svakome nsto drugo funkcionira, ja prehranu svojih klijenata temeljim na balansu, jedino to, svakih 3 tjedna mijenjam prehranu i trening, i u prehranu uvijek nesto novo ubacim, nikada rezanje kcal ili makrosa, ili dva tri dana posta s jednim obrokom ili dva dana povecat kcal za 1000-1500 i na taj princip radim |
ako se ne rezu kalorije, ili ne pojaca trening, nema deficita i nema mrsavljenja, tj. trosenja masnih naslaga.. Meni se pokazalo s klijentima najbolja varijanta 3 dana deficit jedno 600-700kcal i 4. dan unos=potrosnji da ne dodje do usporenja metabolizma.
|
Svatko od nas ima svoj način rada, i neću ja sad nikoga učiti kako da radi, svi radimo još uvijek znači da svi dobro radimo :) |
Pa bas iz tog razloga bi trebala napisat jelovnike i kalorije u ovoj temi, da svi naucimo nesto novo :) cijeli zivot svi ucimo, u tome i jest poanta :) ti naucis mene nesto, ja tebe itd u krug :))
|
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|
lucijaprsa12
Cita FAQ
|
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 29 Travanj 2017 at 22:27 |
davor23 wrote:
lucijaprsa12 wrote:
davor23 wrote:
lucijaprsa12 wrote:
davor23 wrote:
|
ako se ne rezu kalorije, ili ne pojaca trening, nema deficita i nema mrsavljenja, tj. trosenja masnih naslaga.. Meni se pokazalo s klijentima najbolja varijanta 3 dana deficit jedno 600-700kcal i 4. dan unos=potrosnji da ne dodje do usporenja metabolizma.
|
Svatko od nas ima svoj način rada, i neću ja sad nikoga učiti kako da radi, svi radimo još uvijek znači da svi dobro radimo :) |
Pa bas iz tog razloga bi trebala napisat jelovnike i kalorije u ovoj temi, da svi naucimo nesto novo :) cijeli zivot svi ucimo, u tome i jest poanta :) ti naucis mene nesto, ja tebe itd u krug :)) | Haha ja samo nebi da dode do neke svade, ti radis ovako, CaLe onako, ja pak skroz deseto
|
|
davor23
The Boss
|
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 29 Travanj 2017 at 22:29 |
lucijaprsa12 wrote:
davor23 wrote:
lucijaprsa12 wrote:
davor23 wrote:
lucijaprsa12 wrote:
davor23 wrote:
|
|
Pa bas iz tog razloga bi trebala napisat jelovnike i kalorije u ovoj temi, da svi naucimo nesto novo :) cijeli zivot svi ucimo, u tome i jest poanta :) ti naucis mene nesto, ja tebe itd u krug :)) |
Haha ja samo nebi da dode do neke svade, ti radis ovako, CaLe onako, ja pak skroz deseto |
zasto vidis nesto kao svadju ako normalno raspravljamo o programima prehrane? :)) Npr. ja volim sve testirati na sebi, pa da bi lakse mogao drugima dijeliti savjete.. svakako mogu reci da meni kao individui nikako ne pase "intermittent fasting".
|
|
|
lucijaprsa12
Cita FAQ
|
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 29 Travanj 2017 at 22:33 |
davor23 wrote:
lucijaprsa12 wrote:
davor23 wrote:
lucijaprsa12 wrote:
davor23 wrote:
lucijaprsa12 wrote:
davor23 wrote:
|
|
Pa bas iz tog razloga bi trebala napisat jelovnike i kalorije u ovoj temi, da svi naucimo nesto novo :) cijeli zivot svi ucimo, u tome i jest poanta :) ti naucis mene nesto, ja tebe itd u krug :)) |
Haha ja samo nebi da dode do neke svade, ti radis ovako, CaLe onako, ja pak skroz deseto |
zasto vidis nesto kao svadju ako normalno raspravljamo o programima prehrane? :)) Npr. ja volim sve testirati na sebi, pa da bi lakse mogao drugima dijeliti savjete.. svakako mogu reci da meni kao individui nikako ne pase "intermittent fasting". | Imaš pravo da, najbolje je na sebi testirati. Ja znam da je meni najbolja balansirana prehrana,ja ne volim isto taj post, ali s vremena na vrijeme uzmem tjedan dana u kojem cu ga napraviti
|
|
CeLe111
Viden/a u gymu
|
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 29 Travanj 2017 at 22:34 |
Bokte aktivnosti na forumu haha. =D Jedino sto malo spamamo temu, al ajde. Neka se nesto zbiva. Evo meni takoder osobno nikako nije pasao IF, radio sam ga cijelu jednu dijetu i u konacnici nisam postigao formu kao godinu prije sa drukcijim pristupom... a cak sam usao i dublje sa kcal, nize, kao i sto je bilo vise kardia.
Meni npr. za finisiranje i spustanje na jednocifreni bf odlicno odgovara keto, ili bolje receno LCHF. Jer kada su mi ugljici nisko, vise ne funkcioniram... tako da ih u pravilu zrezem skroz i pojacam unos energije iz masti
|
Online Mentor: Nutricionizam/trening, misicna masa/mrsavljenje. Stalni pristup i motivacijska podrska. Rad temeljim na hrpi zadov. klijenata i uspjesnim transformacijama! http://www.fgfitness.uk
|
|
lucijaprsa12
Cita FAQ
|
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 29 Travanj 2017 at 22:37 |
CeLe111 wrote:
Bokte aktivnosti na forumu haha. =D Jedino sto malo spamamo temu, al ajde. Neka se nesto zbiva. Evo meni takoder osobno nikako nije pasao IF, radio sam ga cijelu jednu dijetu i u konacnici nisam postigao formu kao godinu prije sa drukcijim pristupom... a cak sam usao i dublje sa kcal, nize, kao i sto je bilo vise kardia.
Meni npr. za finisiranje i spustanje na jednocifreni bf odlicno odgovara keto, ili bolje receno LCHF. Jer kada su mi ugljici nisko, vise ne funkcioniram... tako da ih u pravilu zrezem skroz i pojacam unos energije iz masti | Ja nikada nisam bila na keto ni lchf niti necu, niti to preporucam svojim klijentima, tesko je biti stalno u ketozi i potrebno je neko vrijeme vratiti polagano uh nazad
|
|
davor23
The Boss
|
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 29 Travanj 2017 at 22:37 |
CeLe111 wrote:
Meni npr. za finisiranje i spustanje na jednocifreni bf odlicno odgovara keto, ili bolje receno LCHF. Jer kada su mi ugljici nisko, vise ne funkcioniram... tako da ih u pravilu zrezem skroz i pojacam unos energije iz masti |
uostalom, smatram da je najveca greska koju 90% ljudi radi ta sto kopira jelovnike i treninge od profesionalaca... moje osobno misljenje je da osoba koja se ne natjece, nema sto spustati BF na jednoznamenkaste brojeve, jer uostalom nije ni zdravo drzati postotak tako nisko.. a i djeluje na psihu, hehe.. ja sam svakako protiv odricanja namirnica.. John Berardi, cijenjeni nutricionista u svijetu kaze da 10% s prehranom se moze odstupati, sto bi na 42 obroka tjedno bila 4 junk obroka :D
|
|
|
davor23
The Boss
|
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 29 Travanj 2017 at 22:38 |
i btw, konacno se tipka na forumu kao nekad :D
|
|
|
lucijaprsa12
Cita FAQ
|
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 29 Travanj 2017 at 22:41 |
davor23 wrote:
CeLe111 wrote:
Meni npr. za finisiranje i spustanje na jednocifreni bf odlicno odgovara keto, ili bolje receno LCHF. Jer kada su mi ugljici nisko, vise ne funkcioniram... tako da ih u pravilu zrezem skroz i pojacam unos energije iz masti |
uostalom, smatram da je najveca greska koju 90% ljudi radi ta sto kopira jelovnike i treninge od profesionalaca... moje osobno misljenje je da osoba koja se ne natjece, nema sto spustati BF na jednoznamenkaste brojeve, jer uostalom nije ni zdravo drzati postotak tako nisko.. a i djeluje na psihu, hehe.. ja sam svakako protiv odricanja namirnica.. John Berardi, cijenjeni nutricionista u svijetu kaze da 10% s prehranom se moze odstupati, sto bi na 42 obroka tjedno bila 4 junk obroka :D | Potpuno se slažem s tobom, ljudi misle da ce preko noci doci do neke forme sto su vidjeli od npr Lazara Angelova i onda koriste programe kao on... A što se tiče takvog jednoznamenkastog postotka to mislim da i nije normalno, nije zdravo, pogotovo za žene i uvijek im to govorim, do 15% masnoce u tijelu je sve super
|
|
davor23
The Boss
|
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 29 Travanj 2017 at 22:42 |
lucijaprsa12 wrote:
davor23 wrote:
CeLe111 wrote:
uostalom, smatram da je najveca greska koju 90% ljudi radi ta sto kopira jelovnike i treninge od profesionalaca... moje osobno misljenje je da osoba koja se ne natjece, nema sto spustati BF na jednoznamenkaste brojeve, jer uostalom nije ni zdravo drzati postotak tako nisko.. a i djeluje na psihu, hehe.. ja sam svakako protiv odricanja namirnica.. John Berardi, cijenjeni nutricionista u svijetu kaze da 10% s prehranom se moze odstupati, sto bi na 42 obroka tjedno bila 4 junk obroka :D |
Potpuno se slažem s tobom, ljudi misle da ce preko noci doci do neke forme sto su vidjeli od npr Lazara Angelova i onda koriste programe kao on... A što se tiče takvog jednoznamenkastog postotka to mislim da i nije normalno, nije zdravo, pogotovo za žene i uvijek im to govorim, do 15% masnoce u tijelu je sve super |
Svaka cast Lazaru, ali ne moze se onako izgledat natural
|
|
|
lucijaprsa12
Cita FAQ
|
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 29 Travanj 2017 at 22:43 |
davor23 wrote:
lucijaprsa12 wrote:
davor23 wrote:
CeLe111 wrote:
uostalom, smatram da je najveca greska koju 90% ljudi radi ta sto kopira jelovnike i treninge od profesionalaca... moje osobno misljenje je da osoba koja se ne natjece, nema sto spustati BF na jednoznamenkaste brojeve, jer uostalom nije ni zdravo drzati postotak tako nisko.. a i djeluje na psihu, hehe.. ja sam svakako protiv odricanja namirnica.. John Berardi, cijenjeni nutricionista u svijetu kaze da 10% s prehranom se moze odstupati, sto bi na 42 obroka tjedno bila 4 junk obroka :D |
Potpuno se slažem s tobom, ljudi misle da ce preko noci doci do neke forme sto su vidjeli od npr Lazara Angelova i onda koriste programe kao on... A što se tiče takvog jednoznamenkastog postotka to mislim da i nije normalno, nije zdravo, pogotovo za žene i uvijek im to govorim, do 15% masnoce u tijelu je sve super |
Svaka cast Lazaru, ali ne moze se onako izgledat natural | Pa sigurno da nije natural
|
|
CeLe111
Viden/a u gymu
|
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 29 Travanj 2017 at 22:44 |
Naravno, zato svatko pise u svoje ime... Moji klijenti su izmedu ostaloga bili i takmicari, koji upravo kako si naveo, definitivno iziskuju ekstremniji pristup. U pravilu, opis vise od pola ljudi s kojima radim i jest nekakav oblik 'ekstremnije' price, i zelja za 'absima', nizim bodifetom.
Naravno da pristup prema klijentu koji ima bodifet 30% i zeli 'ravan' trbuh sa bodifetom 15%, je mnogo mnogo opusteniji i fleksibilniji.
Edited by CeLe111 - 29 Travanj 2017 at 22:46
|
Online Mentor: Nutricionizam/trening, misicna masa/mrsavljenje. Stalni pristup i motivacijska podrska. Rad temeljim na hrpi zadov. klijenata i uspjesnim transformacijama! http://www.fgfitness.uk
|
|
CeLe111
Viden/a u gymu
|
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 29 Travanj 2017 at 22:46 |
davor23 wrote:
CeLe111 wrote:
ma kako ne? Pa kupis 8weeks special shredded program od Lazara i ekipe, i isti si oni u konacnici.
|
|
|
lucijaprsa12
Cita FAQ
|
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 29 Travanj 2017 at 22:46 |
CeLe111 wrote:
Naravno, zato svatko pise u svoje ime... Moji klijenti su izmedu ostaloga bili i takmicari, koji upravo kako si naveo, definitivno iziskuju ekstremniji pristup. U pravilu, opis vise od pola ljudi s kojima radim i jest nekakav oblik 'ekstremnije' transformacije, i zelja za 'absima'.
Naravno da pristup prema klijentu koji ima bodifet 30% i zeli 'ravan' trbuh sa bodifetom 15%, je mnogo mnogo opusteniji i fleksibilniji. | Svakome posebno i po njihovim potrebama
|
|
iver
Mixa shakeove
|
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 30 Travanj 2017 at 03:10 |
@Warrior, sumnjam da žene "levitiraji ka ugljikohidratima" , a da je žene priroda zakinula je potpuna besmislica, prouči temu još malo. To da genetski imaju cca 10% više masnoća, nije zakinutost, jer pri intenzivnijem naporu koriste znatno više energije iz masnoća nego muškarci. To što netko prestane sa fizičkom aktivnošću i ne prilagodi ishranu, ima slične posljedice i na muškarce i na žene, svi se debljaju, zbog testosterona i estrogena imamo različitu mišićnu masu, i mnoge druge osobine i načine korištenja supstrata i tjelesnu snagu... A žene i dulje žive u prosjeku. Nije mi baš jasno ni sam čime se Cele slaže, a i teorija metaboličkog "switch"-a koju spominješ je znatno kompleksnija od privida, kao što i postoji evolucijski razlog zašto glikogen veže vodu, pa i mišići su 70% voda, znači od 1000 grama mišića u grubo imamo 300 grama proteina i 700 grama vode, pa ne treba se zbog toga rješiti i tog tkiva, jeli? :) Mislim da sam ti prije cca godinu dana rekao da prvo učiš malo iz nekog novijeg sveučilišnog udžbeenika, lakše ćeš procijeniti tko na netu piše gluposti. I probudi se, prestani vjerovati u alternativu kao o onom powerlifteru veganu koji dnevno jede 1200kcalorija, a izgleda kao Arnold u malom. Usput, nisu ti ugljikohidrati i inzulin bili krivi za debljinu, nego si ih jeo više nego što si potrošio, a debljamo se i od viška masnoća. Stani na loptu malo i razmisli i prošiti znanje. Dodatno, odgovor vezan na tvoj post od prije cca mjesec dva, kardio jest potreban u makroperiodaziciji svakog sportaša, jer nijedan hit ne daje istu adaptaciju kao npr tempo trening. A kardiovaskularna kondicije je preduvjet za radni kapacitet, brzinu regeneracije, dovoz odvoz energije, mikronutrijenata i produkata sagorijevanja pri radu tj oksidaciji. To sam ti već isto rekao, ali ti je alternativa očito simpatičnija :( . Ali sam ti prvi savjetovao i kalisteniku ili bodyweighrt vježbe, jer u ciklusima treba biti i low cardia, i HIITa, i treninga snage. Optimalnog rezultata nema bez toga, ali se naravno smršaviti može i bez toga. @Davore23, i prije smo se u ponečemu slagali, ali da voće nije međuoborok nikada ne stoji, osim kad se skidaju kilogrami. Ne razumijem uz tvoj staž i iskustvo zašto tupiš o tome. Nedavno sam opet bio neko vrijeme u trening kampu 6 od 10 najjačih hrvačkih reprezentacija svijeta, cca 6-8 sati treninga dnevno, i većina je za međuobrok jela voće, da je to loše sumnjam da bi im timski sportski nutricionist dozvolio da time ugroze i 1% svojih performansi što bi ih udaljilo od svjetske ili olimpijske medalje. Da je održavanja malog postot masnoće, npr ispod 10 raspad organizma za mnoge, to se slažem i to je istina, većina čak i adaptiranih sportaša se šugavo osjeća što se vidi i na liječničkom pregledu, a žene gube mjesečnicu. Za ostalo, metoda za skidanje kilgrama masnog tkiva ima puno, a znanje i iskustvo pomažu u dobroj procjeni klijenata i tomu prilagođenog programa, treninga i prehrane. Tako ide bar kod profića, a u gymovima ide po modi, pa onda npr gojaznom klijentu sa poremećenim metabolizmom masnoća "trener" prepiše LCHF ili ketogenu dijetu, pa klijent završi u bolnici jer je za njega tolko "zdrava". Toliko o znanju cca 90% trenera, i školovanih i samoukih. Jednom sam iz radoznalosti pitao za program trenera sa preko 30god. trenerskog iskustva, 3 puta mister univerzum i neka profi titula, čovvjek toliko pojma nema o osnovnim funkcijama gušterače da bi u bolnici završio. a lijepo sam mu pomogao u procjeni. Za ovo doba noći i količinu vina, i previše sam piskarao.pozdrav.
|
|