Stres! |
Post Reply | Page <12 |
Author | |
Ann
Mixa shakeove Joined: 15 Studeni 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 764 |
Post Options
Thanks(0)
|
Da. Zato su žene ciji su muževi na putu, jako lijepo
nagrađene za svoju vjernost - depresijom. p.s. Iz mene progovara stres! |
|
vragec111
Cita FAQ Joined: 27 Travanj 2010 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
e sad ce ovo bit ko reklama,
no, nisam mogao ne napisati neku na ovu temu, obzirom da na fejs dobivam postove s fitness.com.hra naime, voditelj sam centra za relaksaciju i instruktor prirodne relaksacije, metode za rješavanje posljedica stresa, i sprecavanje njegovih negativnih efekata. kao što su neki prije mene napisali, sve oko nas je zapravo stres, a pitanje je kako naše tijelo i um reagiraju na ove podražaje. ako npr. vidimo nekog komada, doživljavamo jednu vrstu stresa koji nas potice na akciju. s druge strane, primjer s posla, kad dobijemo neki zadatak koji je za nas težak, tijelo ulazi u fazu stresa, u kojem se luce hormoni koji nas "bude" i aktiviraju kognitivne sposobnosti. u tom stanju imamo brže reflekse, brže razmišljamo i brže pronađemo rješenje. problem se javlja kad mi ostanemo duže u takvom podraženom stanju, i kao rezultat produljene izloženosti tijela ovakvom stanju i pripadajucim efektima (povecani nivo hormona stresa, itd.) tada se u tijelu javljaju efekti koje danas nazivamo stresom i stresom uzrokovane bolesti poput visokog tlaka, visokih masnoca u krvi, oslabljeno dugotrajno pamcenje, loša cirkulacija, probava, nesanica, nezadovoljstvo da samo spomenem neke od ociglednijih, a da kvalitetu života i ne spominjem. ono što bih ja preporucio (jasno, svako svoga konja hvali:)) jest svakako energetska relaksacija, kao metoda koja omogucava da na dnevnoj bazi "vježbate" svoje tijelo i na taj nacin radite svojevrsni "UNDO" (na kompu je pod menijem "EDIT" ), tj. da organizam ciljano dovodite u fazu obnavljanja kroz ovakvu metodu. baš kao što se može u gymu trenirati pojedine mišice, tako se može i naše tijelo nauciti kvalitetno opustiti, i omoguciti mu da se za to vrijeme obnovi. ono što je sjajno jest da se za vrijeme duboke relaksacije u tijelu aktiviraju naši mehanizmi obnove tijela, i pokazano je kroz brojne medicinske studije da opcenito relaksacija omogucava tijelu da izađe iz stanja stresa i vrati se u "mirnodopsku" fazu. koga više interesira, ili nek nas googla, ili nek me kontaktira tu na poruku. |
|
www.relaksacija.net
|
|
Post Reply | Page <12 |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |