New Posts New Posts RSS Feed - Student početnik
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Student početnik

Post Reply Post Reply
Author
Morinda View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Morinda Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Student početnik
    Posted: 13 Sijecanj 2014 at 19:51
Pozdrav svima!
Čitam zadnjih par dana ovaj forum i vidim ima jako puno iskusnih ljudi sto se tice mrsavljenja, pa bih vas molila za koji savjet. 
Studentica sam, 23 godine sa 8 kg viska koje bih htjela skinuti, najviše u trbuhu. Prošli tjedan sam krenula sa osnovnim stvarima, izbacila sokice, cokoladice, tjesteninu iz prehrane, bijeli kruh zamijenila razenim ili crnim te uvela više voća i povrća. Kupila sam zeleni caj u listicima, pijem ga min 2 slice dnevno, bez meda, secera, bez icega. Takoder sam uzela lanene sjemenke koje kombiniram u jogurtu i s nekim vocem (jabuka, naranca, kivi, stogod imam doma) i jos koji dan u to dodam i zobene pahuljice. Svako jutro popijem toplu vodu s ocijedenim limunom, i dnevno pijem 2-3 litre vode. 
Najcesce rucam u menzi, a vjerujem da znate kakva je hrana tamo. Skoro uvijek uzimam piletinu (ako je ima) ili ribu i maknem onu kozicu od pohanja, povrce ovisi kakvo bude (brokula, krumpir s blitvom, karfiol) i salatu obvezno (najrjede uzimam kupus jer mi smeta i jako me nadima). 

Sto se tice vjezbanja, odlucila sam se za ovaj program https://www.fitness.com.hr/mrsavljenje/savjeti/Izgubite-5kg-masti-u-5-tjedana.aspx, jer mi se cini dosta dobrim, ima vjezbe snage i dosta cardia, a i trudim se vise kretati (ici pjeske na neke krace relacije, penjanje stepenicama na 7. kat skoro svaki dan).

Zanima me da li je to ok i hocu li uspjeti skinuti to salo s trbuha ili moram jos nesto promijeniti.
Takoder, moram napomenuti da sam podstanar u garsonjeri koja nema normalnu kuhinju i pecnicu, vec samo rešo, pa tesko da cu moci kuhati neke fine papice i sl. Cry 

Savjeti, kritike, misljenja, bilo sto?
Hvala vam svima unaprijed Smile
Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Sijecanj 2014 at 20:34
ovo što si dosad napravila je odlično, već samim izbacivanjem ovih loših stvari si napravila puno. Program je dobar i imat ćeš sigurno rezultate. Što se tiče hrane, probaj vidjeti otprilike koliko kcal jedeš na dan, možeš probati s ovim kalkulatorom https://www.fitness.com.hr/fit/kalkulatori/Kalorijska-vrijednost-obroka.aspx
jer sve ovo može biti bez smisla ukoliko unosiš više kcal nego što ti je potrebno pa čak i zdrave i dobre hrane koju si navela. nemoras se orijentirati samo na piletinu i rubu u menzi, nije ni junetina lose meso, samo biraj meso koje nije pohano i nema neke pretjerane dodatke (umake i sl).
Mozes kupiti posni sir ili tunu u konzervi iz koje dobivas dodatne proteine, povrce takoder mozes kupiti svjeze, ne moras kuhati ako nemas gdje
cookies are for pussies
Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Sijecanj 2014 at 20:38
isto tako je bitno i da ne jedeš manje nego što trebaš jer onda opet može biti problema svakako izračunaj svoj BMR i TDEE da vidis otprilike koliko kcal trebas uzimat na dan. Za aktivnosti kod racunanja tdee-a ako dosad nisi vjezbala stavi najmanju aktivnost
cookies are for pussies
Back to Top
Morinda View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Morinda Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Sijecanj 2014 at 20:40
racunala sam nekoliko dana, bilo je izmedu 1500-1700. vis, nikad se ne sjetim uzet junetinu :D al je vecinom u kombinaciji s nekim umakom, al moze se to maknut, nije bed. 
sir mi je fin i mogu ga jest, a moze li umjesto tune koje jaje (npr. 2 bjelanjka i 1 zutanjak, tvrdo kuhano)? jerbo ne volim tunu, ne mogu joj ni primirisat :D
Back to Top
Morinda View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Morinda Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Sijecanj 2014 at 20:41
izracanala sam tdee, 2111 je, znaci za mrsavljenje bi trebala unositi oko 1600kcal? ili vise/manje/

Edited by Morinda - 13 Sijecanj 2014 at 20:42
Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Sijecanj 2014 at 20:47
jes, kreni sa 1600-1700kcal pri tome se nemoras toliko opterecivati omjerima nutrijenata (proteini/masti/ugljikohidrati), samo se trudi na tanjuru uvijek imas 45-50% ugljikohidrata (razeni kruh, int. riza, krumpir, int. tijesto..+ povrce (to mozes koliko zelis), 30ak% proteina (meso, riba, sir, jaja) i ostalo masti (ulje i orasasti plodovi)
cookies are for pussies
Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Sijecanj 2014 at 20:49
Originally posted by Morinda Morinda wrote:

racunala sam nekoliko dana, bilo je izmedu 1500-1700. vis, nikad se ne sjetim uzet junetinu :D al je vecinom u kombinaciji s nekim umakom, al moze se to maknut, nije bed. 
sir mi je fin i mogu ga jest, a moze li umjesto tune koje jaje (npr. 2 bjelanjka i 1 zutanjak, tvrdo kuhano)? jerbo ne volim tunu, ne mogu joj ni primirisat :D

naravno, jaja su odlicna
cookies are for pussies
Back to Top
Morinda View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Morinda Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Sijecanj 2014 at 20:52
Odlicno! Hvala ti puno na ovome, puno mi znaci da znam da sam na pravom putu.
i jos me zanima nesto. posto uvijek spavam do zadnje minute, pa na brzinu popijem tu vodu s limunom i ne stignem doruckovati doma ujutro, kolki je bed da si uzmem npr. u pekari sendvic s nebijelim pecivom  sa sunkom i povrcem? 
Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Sijecanj 2014 at 20:56
zasto bi uzela sendvic kad mozes u trgovini kupiti razeno pecivo, zrnati sir i jedan komad voca i to pojesti? ili napravis navecer sendvic za ujutro sa razenim kruhom, posnim sirom i pilecim prsima
cookies are for pussies
Back to Top
Morinda View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Morinda Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Sijecanj 2014 at 21:00
tnx na idejama! 
jos samo nesto :D sry, imam dosta dilema. vocna salata (jabuke, narance, banana, kivi, stogod ima) s medom? dobro ili lose? :D
Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Sijecanj 2014 at 21:04
ja bi voće ograničila na jutro i to na 1-2 komada na dan. Ne bi baš mješala s medom jer i med i voće su šećeri tj UH. Znači voćna salata kao obrok nema ono sto sam ti gore navela da obrok treba imati- UH, P i M
cookies are for pussies
Back to Top
Morinda View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Morinda Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Sijecanj 2014 at 21:04
ok, super! hvala puno! javim napredak kroz koji tjedan! :D
Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Sijecanj 2014 at 21:16
Originally posted by Morinda Morinda wrote:

ok, super! hvala puno! javim napredak kroz koji tjedan! :D

izvazi se ujutro na prazan stomak i izmjeri metrom. Buduci da nisi vjezbala do sad moze se dogoditi da istovremeno gubis salo i dobivas misice pa nece biti pomaka na vagi. Zato prati metar i ogledalo
pozz i sretno
cookies are for pussies
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.