Tinkerbell |
Post Reply | Page <12345 9> |
Author | |
AnastasiaB
Pali po spravama Joined: 01 Lipanj 2010 Status: Offline Points: 1209 |
Post Options
Thanks(0)
|
a što mislite o ovom clanku s t nationa? baš me zanima
|
|
*Ve*
VIP clan Joined: 12 Prosinac 2010 Status: Offline Points: 116 |
Post Options
Thanks(0)
|
na koji dio tocno misliš? :) ogroman je clanak... |
|
XXL-Zagreb
|
|
Tinkerbelldotcom
Viden/a u gymu Joined: 18 Prosinac 2010 Status: Offline Points: 100 |
Post Options
Thanks(0)
|
na onaj dio koji govori o "direct ab work for women"
citajuci forum naišla sam na samo jedno mišljenje koje se poklapa s ovim... |
|
AnastasiaB
Post Options
Thanks(0)
|
ne, ne mislim na taj dio taj dio po meni ima smisla,
aali ja nisam dugo u fitnessu, nego na trening liti zadnji dio. samo da se zna nisam bila sarkasticna vec me samo zanima mišljenje ljudi koji znaju više |
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nisam citao detaljno program i gledao vjezbe, misilim da
je autor kolko ga pratim dobar trener i zna kaj govori, pa ak se nekom sviđa taj progam i nasao je neke cciljeve u njemu neka ga odradi i sigurno ce imat neke rezultate ako ga radi kako je predviđeno i kako piše tamo.....no u tom slucaju bitno je ne odstupat od toga....... Kaj se dijete tice tamo koju je naopisao, neznam dal i nju prati Tink ili ne, ali nemojte se zabunit i tamo kad veli unosa kalorija je bodyweight x š0 da idete racunat u nasem metrickom sustavu kile x š0, to bi bilo smjesno malo karojia i propast tijela....... Misli se na tezinu u pundsima, odnosno lbs x š0 to je ipak malo veca razlika Samo napomena da se neko nebi zaletio Edited by The Phoenix |
|
*Ve*
Post Options
Thanks(0)
|
Paa.. s nekim stvarima se slažem, s nekima se ne slažem.. ugl, clanak je ogroman..ali evo da izvucem neke detalje..
SLAŽEM SE: -da bi cure trebale naglasiti ramena, dupe i vastus lateralis (vanjski dio kvada, od kojeg se dobije onaj lijepi sweep ) -da trening za cure ne bi trebao biti drukciji od treninga za decke ukoliko su ciljevi isti (s naglaskom na istim ciljevima..jer obicno u stvarnom životu nisu isti ciljevi) -flip diet mi se cini ok za curke..samo što zahtijeva sastavljanje.. NE SLAŽEM SE: -da se trbušnjaci ne smiju forsati zbog "proširenja struka".. jednostavno ne vjerujem u to.. -da bi žena trebala izgledati kao Jessica Sipmson ili whatever ali dobro, to je moje subjektivno mišljenje e sad, ovisi tko što želi postici.. za neke moje ciljeve, ovakav program mi ne odgovara jer: - zapostavlja PUNO toga što je meni važno.. - cini mi se prelagan i s premalo detalja.. kajjaznam... ali za neki pocetak, mislim da bi to za neku prosjecnu curu koja bi se htjela malo zategnut moglo biti ok.. ali s naglaskom na POcETAK... na ovakve vježbe se jako brzo navikne, i kaj onda? Niš.. Ima i drugih verzija treninga s kojima se možeš "ne nabildat", a ubit se na treninzima idem prokopat po nekim slikama, pa argumentiram zašto se ne slažem u vezi ovog s trbušnjacima |
|
XXL-Zagreb
|
|
Tinkerbelldotcom
Post Options
Thanks(0)
|
Slažem se da je ovaj nije neki izazov osim za pocetnika. Kad sam ga prvi puta krenula prema njemu, a da prije toga nisam nešto posebno radila sa sobom , bilo je OK. Trenutno vrludam, takvi su dani...
danas je dan za trcanje jer je toplo i to me veseli Ovaj clanak je dobar... http://figureathlete.t-nation.com/article/training/fat_loss_ for_every_girl&cr= |
|
*Ve*
Post Options
Thanks(0)
|
@tinkerbell - hoce li ti smetati ako ovdje u temu zalijepim neke svoje slike trbuha, cisto kao neku kontru onom clanku? Just to proove my point da ne mora biti baš tako kako gospodin trener kaže
Mislim, ipak je tvoja tema, ne želim smetati |
|
XXL-Zagreb
|
|
AnastasiaB
Post Options
Thanks(0)
|
evo to me zanimalo meni se isto cinio kao pocetnicki, iako dobar. mislila sam ga probati za koji mj, cisto da vidim. za struk, mogu reci da se meni bio proširio, no sad je opet uži, neznam zašto, možda ima veze s tim što za leđa radim lateralno bucice, veslanje na spravi i sl, no ne bih znala a dio sa iskoracima me baš zainteresirao, onaj prvi dio clanka dakle, jer radim iskorake unazad (prvo sam radila samo iskorake naprijed i mislim da mi jesu quadovi bili jaci-logicno)i deadlift dosta dugo, a noge mi nisu jace, usudila bih se reci da su tanje i to uz stvarno malo kardia-sadly, bar tako drugi kažu,ja neznam vidjet dobre stvari na sebi
|
|
Tinkerbelldotcom
Post Options
Thanks(0)
|
Ve, lijepi kaj hoceš možda ce netko pomisliti da je to moj trbuh
je li se racuna u proteine torta od sira s cokoladom???? Svima radostan Božic |
|
*Ve*
Post Options
Thanks(0)
|
ockejic..lako ih maknem kasnije
Dakle, ne slažem se s time da žene ne bi trebale raditi direct ab work. Zašto? š. ne vjerujem u to da se struk širi ako se rade trbušnjaci..niti oni „obicni“ trbušnjaci, niti trbušnjaci s opterecenjem.. 2. cak i da pretpostavim da ce doci do proširenja struka -
takvo proširenje zbog povecanja mišicne mase ne može biti milijun cm, ..tako da
smatram da je bolje žrtvovati centimetar struka za lijepe plocke i lijepe bocne
trbušnjake, nego imati centimetar manje koji se treska Ovo mogu argumentirati samo na svojem primjeru..i na
Micijevom... ako netko ima druga iskustva, nek me razuvjeri.. Mici do ove godine prakticki nije radio trbušnjake (samo
pred kraj defke), a bocne nije uopce radio.. Pocetkom ovogodišnjih priprema je
poceo raditi i jedne i druge, i trbuh mu izgleda bolje nego ikad, dobio je puno
novih detalja, i dubinu.. Jel mu se proširio struk? Ne. Ja sam oduvijek imala problema s tim f**king trbuhom..
Definitivno moja najgora tocka. Kao da nije dovoljno što mi je trbuh tako
građen da izgledam kao da sam trudna cijenu godinu, još mi se vecina sala
skuplja na trbuhu. Iritantno. Prije sam radila trbuh po onom principu Ršš; milijun
ponavljanja, milijun serija..svi znate kako to ide.. ne mogu reci da se išta
znacajno promijenilo s mojim trbuhom..kao možda mi se javila linea alba, ali
blaa... Prošlogodišnje pripreme za natjecanje sam pocela raditi
trbuh s opterecenjem, do otkaza. Isto tako, pocela sam raditi bocne
trbušnjake.. i tek je tada to pocelo liciti na nešto.. Jel mi se proširio
struk? NE! Upravo obrnuto, smanjio se toliko da nitko u mojoj okolini nije
mogao vjerovati.. Samo da se ogradim, jer vec vidim da ce me netko prozivat Ršš;
pitanje trbušnjaka, i pitanje struka je prije svega pitanje bf-a..s tim se
slažem..ali nije iskljucivo pitanje bf-a.. Trbušnjake treba radit i tretirat ih
kao i svaki drugi mišic.. Apsolutno sam protiv onih fora Ršš; „ne radim
trbušnjake, oni ce doci kad se srežem“... da, doci ce u jednom trenutku ako se
dovoljno dobro srežeš, cisto iz razloga ljudske anatomije (svi negdje duboko
imamo trbušnjake), ali pitaj se kakvi bi bili da si ih ekšli radio...
Trbušnjake, dakle treba napravit.. a u kontekstu ovog posta, ja tvrdim da ne
mora znaciti da ce to dovesti do povecanja struka. Ponavljam, ukoliko netko ima
drukcija iskustva, nek ih izloži... Ja samo tvrdim da znam dvoje natjecatelja
koji su ubijali trbuh, a kojima se struk nije proširio. Evo neke slike: za pocetak, samo da vidite kakva je genetska podloga bila prije moje prve natjecateljske sezone.. 4.mj. 2009. visina: š70cm težina: 63.5 kg struk: 80-85 cm.. nisam ziher..iako brijem da je cak bio 85 Ne, trbuh nije napuhnut, samo nije maximalno stisnut.. dakle,
normalan je
odrađena defka 6.mj 2009., princip Ršš; milijun trbušnjaka, milijun serija težina: 58kg struk: 77-80 cm
5.mj 20š0. odrađena natjecateljska defka težina 58kg struk: 65 cm!
Dakle...Nisam Britney, ali...iako sam radila trbuh s opterecenjem struk mi se nije povecao, nego upravo suprotno. Istina, bf mi jest niži, ali ne smatram ga iskljucivim „krivcem“ za smanjenje struka..što možete i sami zakljuciti iz slika.. @tinkerbell - još jednom se ispricavam što sam ti ovako upala u temu..ponavljam - lako obrišem slike kasnije..nadam se da sam nekako pomogla ovime, tj. da ti nisam bzvz uskocila u temu |
|
XXL-Zagreb
|
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
ne briši slike Ve
hmm da, zanimljiv clanak, citala sam ga pred dosta vec al sad sam si opet dala truda da ponovim gradivo :) U svakom slucaju nije za odbacit...i sam autor kaže da sve ovisi o željama i ciljevima..ni meni nije cilj izgledat kao cure sa slika pa nije da me baš zanima, a i program mi je malo dosadnjikav al opet, svi smo razliciti, ne.. što se absa i struka tice...ja imam srece da mi je taj dio genetski prilicno dobar tako da sada i sa nekih 6 kg u plusu od proljeca još uvijek vidim svoje plocke i imam struk 7š cm (na š70 cm i 6š kg) :) Ono što sam primijetila je da jednostavno moram radit trbušnjake jer mi vec nakon nekog vremena opuštanja s njima sve malo drukcije izgleda...iako moram priznat da mi kosi trbuš. i sa opterecenjem baš i ne leže, odnosno da stvarno imam feeling da mi malo šire struk, pogotovo ako ih zaredam dulje vrijeme...tako da sam radim crunchese i reverse crunchese, hanging leg raise..ali po 20-30 pon. u 3 serije...prošle godine mi je to ispala dobitna komb. ..isto je tako i sa mojim deckom koji je sa milijon odrađenih trbušnjaka godinama unazad odradio jako dobar posao ali i dosta proširio strukic...eto, mi smo obrnut primjer Ve Dal to ovisi o pojedincu...vjerojatno, nije sve za svakoga :) Ja jako dobro reagiram na trbušne i stvarno mi ih je malo dovoljno..odnosno, dovoljno mi je samo malo snizit bf da to super izgleda...dok su drugi dijelovi druga prica :) eto, sad sam i ja uskocila sa svojom pricom al cisto onako da damo više gledišta :) |
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
Tinkerbelldotcom
Post Options
Thanks(0)
|
mucim se sa slikom, help !!!
stavim samo link sa imageshak? |
|
Tinkerbelldotcom
Post Options
Thanks(0)
|
Be kind namucila sam se oko fotkanja Edited by Tinkerbelldotcom |
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
yess, samo staviš link u fotic na kraju izbornika
|
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
AnastasiaB
Post Options
Thanks(0)
|
ti super izgledaš po meni tink, kolko se vidi na fotkama
|
|
Post Reply | Page <12345 9> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |