Tko koristi HMB? |
Post Reply |
Author | |
vice
Viden/a u gymu Joined: 19 Prosinac 2006 Status: Offline Points: 47 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 26 Sijecanj 2007 at 20:13 |
Tko je koristio HMB i kakva su vam iskustva sa HMB-om?
|
|
Ive_ri
Mixa shakeove Joined: 04 Veljaca 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 807 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ovako mozda neces bit zadovoljan, ali ja ga ne koristim a i nisam bas cuo nikoga ko ga koristi!
Znam o njemu jedino da sprecava razgradnju misicnog tkiva ali evo nasao sam opsirnije pa se informiraj ako vec i sam nisi surfao HMB je kratica za b-hidroksi-b-metilbutirat, odnosno prirodni spoj kojeg proizvodi tijelo iz hrane koju uzimamo, a u malim se koncentracijama nalazi u namirnicima biljnog i zivotinjskog porijekla (kao sto je na pr. alfalfa, morski pauk i citrusi - grapefruit). U malim kolicinama nalazi se i u majcinom mlijeku. Slicno
kao i kod vitamina i slicnih hranjivih tvari, bilo bi vrlo tesko i
neprakticno konzumirati dovoljno hrane, kojom bi regularnim putem mogli
unijeti vece kolicine HMB u tijelo. HMB je metabolit
leucina, esencijalne razgranate amino kiseline (BCAA), koja se nalazi u
hrani bogatoj proteinima. U tijelu se iz leucina stvara me|uprodukt
zvan KIC (m
- ketoizokaproat), a taj se pretvara u HMB u citoplazmi jetrenih
stanica. Gotovo 5% primljenog leucina tijelo pretvara u HMB u kolicini
od 0,25 do š g dnevno, ovisno o kolicini unesenih proteina. Da bi
tijelo moglo proizvesti 3 g HMB, bilo bi potrebno da se unese 60 g
leucina dnevno, sto nije ostvarivo. HMB, kao metabolit leucina ima vrlo vaznu funkciju sprecavanja razgradnje misicnog tkiva, koja nastaje zbog naprezanja vlakana tijekom intenzivnog treninga uz ocuvanje cjelovitosti stanicnih membrana. Posljedica smanjivanja raspada misicnih proteina je pozitivna, jer uz prikladan trening dolazi do povecanja velicine i snage misica. Zbog povecanja misicne mase, HMB reducira kolicinu masnog tkiva jer se povecava brzina oksidiranja masnih kiselina. |
|
vice
Viden/a u gymu Joined: 19 Prosinac 2006 Status: Offline Points: 47 |
Post Options
Thanks(0)
|
hvala. cini mi se da jako malo ljudi ga korisiti.
|
|
themaja
Viden/a u gymu Joined: 06 Sijecanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 226 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ma sigurno ga netko koristi...Ajmo ekipa jevite se!
|
|
caba
Viden/a u gymu Joined: 24 Studeni 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 299 |
Post Options
Thanks(0)
|
To je proizvod koji ljudi rijetko koriste. Jednostavno je tako... |
|
Mozda ti jesi jaci ali ja sam ludji
|
|
themaja
Viden/a u gymu Joined: 06 Sijecanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 226 |
Post Options
Thanks(0)
|
uopce nezanimljivo... |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |