što jesti poslije treninga |
Post Reply | Page <1234 5> |
Author | ||
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Sad joj još moraš i obrazložiti zašto Ily...ipak si ti mod...;)))
|
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
hrpu puta je spominjano, a i thorn je spomenuo u ovoj temi kako UH idu u popunjavanje zaliha glikogena! plus onda možemo zadovoljiti cravingse |
||
dianna
Mixa shakeove Joined: 19 Veljaca 2009 Status: Offline Points: 734 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Jel može netko napisati konkretno šTO uzeti poslije treninga???
ja sam stvarno više izgubljena, pocela sam u pon.s teretanom i radim trenutno jaaaaaaaaaaaako lagano naredna 2 tjedna jer sam imala veliku pauzu tj.niša nisam duuugo vježbala i sad se vracam u formu.. vratim se oko pola 9 ili 9 navecer iz teretane, nekako mi je to prekasno za neki UH????? šta da uzmem tada, jel valja jabuka + jogurt??? ako ne, šta onda?? i pošto sam u krpama vec oko 23jel baš moram uzeti posnoga prije ??? mislim..necu osjetit glad pa reko da se ne pretrpavam bezveze |
||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
dianna, najjednostavniji bi bio whey ali ako nisi za to...bilo kakvi proteini dolaze u obzir. Ne moraš se bojati uh-a poslije treninga ali ne moraš se ni pretrpavati njima s obzirom da ti koliko vidim trening nije nešto intezivan...pretpostavljam da je cilj mršavljenje? ja inace treniram ujutro pa si to malo lakše posložim ali ako mi se zalomi koji vecernji trening, veceram prije neki složeni uh i protein - a onda nakon treninga pojedem cca š00-š50 g posnog - nekad samog, nekad dodam malo uh-a... po teoriji nije najidealnije ali po osobnoj praksi - vrijedi :) bilo što samo da se pojede nešto da povratimo tu energiju... ne moraš se pretrpavati, ako pojedeš nešto dobro prije treninga, i nešto ovako bogato proteinima malo poslije to ce ti bit dovoljno, nije ti potrebno nešto neposredno prije spavanja...bitno je što jedemo cijeli dan, ne samo unutar 2-3 h oko treninga (makar je tu najbitnije).. Edited by Gym_girl |
||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
dianna
Post Options
Thanks(0)
|
|
Gym, ne,ne,... mršavljenje nikako...skinula sam puno kila doduše nezdravo i sad trebam sve to utegnuti , malo mišica nabaciti...
Ne koristim nikakve dodatke, proteine iz hrane uzimam...a trening je trenutno takav jer kažem dugo ništa nisam radila, i trener je tako rekao za pocetak, a za jedno 2 tjedna idemo raditi ono što ja želim postici ( znaci donji dio tijela dovesti u red, noge, guza ,bokovi) ajd mi reci konkretno što pojedeš prije treninga , što od UH i koliko kolicinski??? što bi ja mogla uzeti poslije treninga tamo oko pola 9 9 navecer a da nije jako??? |
||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
eh konkretno :) ...a ne znam, kad mi je trening ujutro onda je to dorucak - ili zobene s vodom/jogurtom/posnim ili raženi kruh s kajganom, purecom šunkom, posnim...ako mi je navecer to je vecinom ono što je ostalo od rucka..neko povrce tipa mahuna, graška (s malo više uh), meso, kruh (ako je neko lakše povrce kruh mi je obavezan)...tako mi trenutno najbolje odgovara, najlakše se osjecam uz te kombinacije.. a kolicinski...oko 60g zobenih (više manje), 2 fete kruha, 2 cijela jaja, posnog kako kad, nekad š00 g, nekad 50, cca 50 g purece.....ma ne znam, ja stalno to variram..ovisi o treningu, gladi itd...teško mi je bit konkretna :) hehe a ništa ti nije jako ako govorimo o proteinima...kažem, uzmi posni, meso, možeš i skuhat jaja pa bjelanjke pojest (žumanjci znaju malo teže past navecer)...povrce neko ,salatu...možeš i feticu kruha uz to..sve je to lagano :) |
||
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
dianna
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ma neee, nismo se skužile nas dvje
Meni proteini uopce nisu problem znam što trebam jesti i jedem ih dosta,obožavam i tunu ,i meso i jaja a o posnom da ne govorim 500g mi bude dva dana nekad i š dan Moj problem su UH ,neznam što jesti, kada, znam da navecer nebi trebalo ,a ovdje svi pišu da poslje treninga ih treba jesti, meni je malo prekasno za UH u 8-9 navecer , ne znam što onda jesti |
||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Jel ti ovo napisano ništa ne znaci? Evo i treci put je napisano pa ceš valjda sada obratit pozornost. |
||
Gym_girl
Post Options
Thanks(0)
|
|
ok onda micemo te proteine a gle...treba, ne treba...opcenitu preporuku svi znamo...odmah poslije brzi protein+brzi uh...bio to whey i glukoza, bilo to cokoladno mlijeko, ja cak i znam nekad vocni jogurt uzet... a oko 45 min poslije...ja nikad navecer poslije treninga necu recimo pojest nešto tipa riže, pašte i slicnoga s mesom...to sam probala i ne paše mi kasno navecer. Ako mi nije sam posni zadnji obrok neposredno nakon treninga, onda pojedem nešto tipa one kombinacije gore u zadnjoj recenici...ali to je rijetko jer treniram ujutro.. pojedi malo kruha uz nešto ako ništa drugo....il neko uh-ima bogatije povrce....nece ti škodit...ne znam, ne odgovara svima sve isto...neki mogu malo više uh-a, neki manje...probaj par kombinacija pa vidi.. Edited by Gym_girl |
||
||
dianna
Post Options
Thanks(0)
|
|
Thorn, ma nemogu jesti rižu u 2šh preteško mi je to...
Onda cu bolje samo posni + paradajiz npr., ili neko drugo povrce i onda opet prije spavanja samo posni , jel tako može...joojjj ubi me to s namirnicama |
||
Gym_girl
Post Options
Thanks(0)
|
|
Thorn je naveo i kruh...ne mora bit riža...osnova je u složenim uh, to je htio rec.. ma možeš i tako ako ti je drugo preteško, možeš i kruh dodat malo....al onda ti ovaj posni prije spavanja nije ni potreban...ako ceš ga pojest oko 2š,30 a ideš spavat do 23... nepotrebno, vec si ga odradila u tom obroku.. ma gle, tu uopce nema puno filozofije ni muke...postoje te opce preporuke i sad ih samo primijeni na sebe, nađi namirnice i kolicine koje ti odgovaraju i sve super....ne moraš se bojat da ce to otic di ne treba...ako odradiš dobar trening prije nema straha od toga..samo dobro treninraj i dobro jedi - cijeli dan Edited by Gym_girl |
||
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Svako daljnje oglušivanje na opetovane savjete ovih ljudi koji pokušavaju pomoci tj inzistiranje na problemu na koji je dano rješenje ce dobiti opomenu pred ban!
Ljudi se trude pomoci i troše svoje vrijeme a neki to uopce ne cjene nego ih vuku za nos. |
||
Leonora2102
Viden/a u gymu Joined: 30 Kolovoz 2009 Status: Offline Points: 101 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ja pojedem sta mi se "cefne" pa kud puklo da puklo....( bila to vocka, jogurt, nekad vocni jogurt, posni sir, salica caja s nekim pecivom....)
|
||
Iluvatar
Post Options
Thanks(0)
|
|
nije ti to baš dobro, no, eto, kad neceš mjenjati navike, ne možemo ih mi mjenjati za tebe |
||
Leonora2102
Viden/a u gymu Joined: 30 Kolovoz 2009 Status: Offline Points: 101 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
svako govori neke svoje teorije, pa neznam u sta vjerovati...tako da.......
|
||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ma tak su i prije govorili da je zemlja ravna pa eto, ipak danas po školama imamo globus Kad ne znaš u šta vjerovati, probaj sama otkriti pravu istinu - pogledaj informacije, provjeri jesu li cinjenice ili puko naklapanje, pogledaj ima li smisla i logike, odakle potjecu te informacije itd. Ali dakako da je preduvjet bar neko poznavanje tog podrucja. što se naših preporuka na forumu tice možeš manje više bit sigurna da nije obmanjivanje |
||
Post Reply | Page <1234 5> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |