Fitness kruh? Da ili ne.. |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
Tatjana
Cita FAQ Joined: 07 Ožujak 2015 Status: Offline Points: 15 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 15 Ožujak 2015 at 20:40 |
Zanima me da li je umjesto razenog kruha bolje izabrati
http://www.alnatura.de/~/media/Images/Neue%20Produktbilder/2/24/24561.png fitness kruh.Ima vise vrsta u dm-u, ili u procesu mrsanja treba izostaviti i ovaj kao i svaki drugi kruh? |
|
Goranchero
Mixa shakeove Joined: 21 Prosinac 2013 Status: Offline Points: 526 |
Post Options
Thanks(1)
|
Ako ideš na low carb onda bih ti preporučio da si radiš sama svoj kruh ako ti treba kruh, ili ga izbaci ako ti ne treba.
Evo ti jedan jednostavan recept za jedan obrok. s pripremom i pečenjem ne treba ti više od 10-15 minuta. Upali pećnicu na 175C Smiksaj slijedeće sastojke u glatku masu: 2 jaja 1 jušna žlica maslaca od badema dva prstohvata soli dva prstohvata praška za pecivo 2ml octa ili soka od limuna Sipaj smjesu u silikonski kalup koji si prije toga namastila maslacem. Ubaci u pećnicu na 175C na 5-10 minuta, ovisno o obliku kalupa. Može stajati oko 3 dana na sobnoj temperaturi. U frižideru nisam ispitivao, iako više ni ne pravim za duže periode, nego samo kad mi se jede, možda jednom u dva tjedna. Možeš ovo raditi i kao veću masu, no onda ti vrijeme pečenja bude nešto duže. |
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(1)
|
Domaći raženi će sigurno bit bolji jer će sadržavati par sastojaka i imaš sve pod kontrolom, ali i ovaj može proći. No ne prolazi izjava da kruh treba izbaciti u procesu mršavljenja, pogotovo ako je jelovnik koji je i doveo do problema bio krcat glupostima. Izbacivanje ili minimiziranje može pomoći, pogotovo kod nekih ljudi ili u određenim fazama mršavljenja, ali generalno nije problem u tome i ne treba se mučiti time na početku.
|
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
Tatjana
Cita FAQ Joined: 07 Ožujak 2015 Status: Offline Points: 15 |
Post Options
Thanks(0)
|
znaci okey kupiti u dm-u :D jer Npr danas nisam bila kuci 11 do 15h tako da sam mislila da kad stvarno nemam vremena, uzmem taj kruh i napravim sebi neki sendvic sa crvenom paprikom zelenom salatom da mogu prezalogajiti.. a napravila sam sebi ishranu kad sam kod kuce i uspijeva mi naravno uz treninge :) a Goranchero pokusat cu cim uhvatim vremena napraviti :) :) nadam se da ce mi ispastikako treba
|
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Tema je preseljena u podforum: Nutricionizam
|
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
..a ima li još čega osim te paprike i salate?
|
|
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
Goranchero
Post Options
Thanks(0)
|
Ali ako staviš komad nekog mesa ili sira, onda to više nije posno i fit kao s internet portala. Zelena salata je jedino što ti treba da imaš energije cijeli dan. Nedajbože svinjsku mast na fitness kruh stavit.
|
|
Didii
Viden/a u gymu Joined: 14 Rujan 2014 Status: Offline Points: 164 |
Post Options
Thanks(0)
|
Kad vec spominjete masti, je li uredu za dorucak namazati maslac na razev hljeb? S obizirom da zelim izgubiti masno tkivo, da li trebam potpuno izbaciti masnoce iz ishrane, iako znam da je maslac preporucljiv, ali kako kome.. :S
Znaci konkretno pitanje masnije ili light mlijecne proizvode u procesu mrsanja? |
|
r4mb0
Viden/a u gymu Joined: 01 Sijecanj 2014 Status: Offline Points: 454 |
Post Options
Thanks(0)
|
Masti + ugljikohidrati u istom obroku, radije ne
|
|
Didii
Post Options
Thanks(0)
|
Znaci jos jedna kocnica na putu do gubljenja kila u mojoj dosadasnjoj ishrani..
|
|
Goranchero
Post Options
Thanks(0)
|
Samo maži. Raž uzrokuje niski inzulinski odgovor a maslac će ti pružiti izvor energije za dug osjećaj sitosti. Samo gledaj da je neki dobar raženi kruh, po mogućnosti domaći, a ne neki od bijelog brašna s dodanom bojom i aromom raži.
Pogledaj si ovo: http://scholar.google.hr/scholar_url?url=www.researchgate.net/profile/Matti_Uusitupa/publication/12963390_Rye_bread_decreases_postprandial_insulin_response_but_does_not_alter_glucose_response_in_healthy_Finnish_subjects/links/00b7d5315ddceec31a000000.pdf&hl=hr&sa=X&scisig=AAGBfm3W9hlxI8Dh6GZPsh-hDzbVTb15iw&nossl=1&oi=scholarr&ei=KdM9Vdr4EYKqOoDZgJgP&ved=0CB8QgAMoATAA |
|
Didii
Post Options
Thanks(0)
|
Dobro, a sta je s rizinim krekerima kakvi su oni u kombinaciji s maslacem? Ili dvopek (iako mislim da je on promasaj) bolje da pitam.
|
|
Goranchero
Post Options
Thanks(0)
|
Zaboravi te rižine stiropor kekse. Raž je najmanje zlo od žitarica. Alternativno kruhu imaš one iverale od raži, wasa i finncrisp. To je sasvim ok.
|
|
Didii
Post Options
Thanks(0)
|
Znaci krekeri bolja opcija.Pitam cisto da znam sta odabrati kad pozelim nesto namazati, u zamjenu za zobene u vrijeme dorucka..
|
|
Gym_girl
Post Options
Thanks(0)
|
Ja sam na wasi već dugo, preporučujem, pogotovo za međuobroke
|
|
|
Didii
Post Options
Thanks(0)
|
Kod nas nema wasa u prodaji, mogu naci neke zamjenske, znam da ima bijelih, ali ako nadjem integralne, bit ce jos bolje.
|
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |