D: 10 zdravih namirnica koje vam mogu uništiti trening |
Post Reply |
Author | |
dena75
Viden/a u gymu Joined: 10 Studeni 2014 Location: ANTARTICA Status: Offline Points: 332 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 05 Kolovoz 2015 at 19:33 |
Svi komentari na temu: 10 zdravih namirnica koje vam mogu uništiti trening
dr. jonny bowden iz knjige "THE NUTRITION MYTBUSTER ...." NE ZABORAVITE DA PROPORCIONALNO SA UNOSOM VLAKANA POVECATE I UNOS VODE U SUPROTNOM BOLJE DA SE NAVIKNETE NA ZACEPLJENOST I POPRATNE POJAVE....voda,voda i nema nikakvih problema |
|
iznajmljujem sobnu biciklu
|
|
fpotter
Cita FAQ Joined: 13 Veljaca 2013 Status: Offline Points: 76 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja i nisam bas cuo najbolje o vlaknima posebno onima koja dosta upijaju vodu i "nedaju" mi na wc, pa se pitam jesu li stvarno nuzna ??!
|
|
israela
Viden/a u gymu Joined: 03 Sijecanj 2015 Location: zagreb, croatia Status: Offline Points: 213 |
Post Options
Thanks(0)
|
sve je jasno ko dan osim dvije stvari. zdrave masti prije treninga ne? koliko sam ja cula, neki ljudi imaju više energije (ukljucujuci mene) kada neposredno prije treninga konzumiraju bademe i posni sir pošto se radi o iznimnoj kolicini energije u malom volumenu te sporom otpuštanju iste. masti takoder mogu držati glikogen punim i to uz najmanje moguce budenje inzulina a daju puno kcal/energije za odraditi trening. druga stvar je banana, prvo se spominju kompleksni uh kao najbolji izvor energije prije treninga a ovdje stoji da banana što je manje zrela to sadrži manje glukoze a više ŠKROBA koji je u ovom slucaju potrebniji? te se kasnije spominju proteinske plocice kao loš izvor energije radi kolicine šecera i uh? nebi li onda bilo najbolje ikakve šecere (osim kompleksnih-škroba) jednostavno izbjegavati prije aktivnosti jer podižu nivo inzulina te nagli pad usred treninga? banane mi nekako najbolje idu nakon treninga i baš lijepo okrijepljuju organizam još ako su zblendane sa wheyem i pokojim dodatcima ili pak posnim sirom ako pri ruci nemam neki drugi izvor p. a i proteinska plocica nije loš izbor jer je ipak bolja stvar nego neki junk zbog omjera nutrijenata za nakon treninga a ima i brze šecere i proteine najcešce iz soje ili jaja. dakle da rezimiramo :) orašasti mogu ici prije treninga (po meni dapace) banana ili proteinske nakon su dobrodošle dok vlakna opcenito treba izbjegavati u tom dijelu dana?
|
|
Velicanstveni orao na tlu slomio je krila, zato ja sa obje noge odlucih poletit'.
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |