pitanje u vezi priprema |
Post Reply |
Author | |
ostoja23
Cita FAQ Joined: 27 Sijecanj 2016 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 27 Sijecanj 2016 at 14:45 |
Trebam se pripremiti za tri vježbe iz kojih cu imati testiranje pa bi vas zamolio malu pomoc. Imam 2 mjeseca vremena, da li je to dovoljno vremena a u dosta losem fizickom sam stanju, mada imam volje i zelje :) ?
1)Kako da povecam skok u dalj? Koje su najbolje vjezbe ? Da li postoji neka tehnika koju bih mogao vjezbati ? Vjezbe eksplozivnosti i kratki sprintevi bi trebali biti dobro za ovo ? Trenutno mogu skociti 205 cm , da li mogu to podignuti 30 cm u 2 mjeseca ? jel to previse ? cucnjevi ? 2) trcanje 2400 m ( 6 krugova oko stadiona), trenutno mogu trcat 12 minuta i 10 sekundi ( prvi put sam mjerio , napomena da sam u dosta losem fizickom stanju, tako da vjerujem da bih ovo mogao za tjedan dva ispod 11 vrlo lagano) . Da li je moguce to spustit ispod 10 minuta u roku 2 mjeseca ? Kako mi je najbolje trcati ? Da vjezbam samo tih 2400 metara ili da nekada ubacim duze dionice laksim tempom ili neke kratke dionice sprinteva , bilo kakav savjet je dobrodosao :) 3) dipsevi ili propadanja - 15 pravilnih trebam napraviti , trenutno ne znam koliko mogu jer nikada nisam radio tu vjezbu. da li je ova vjezba slicna sklekovima. recimo da trenutno mogu napraviti 20-25 sklekova , koliko bi to bilo pravilnih dipseva ? jel postoje neke vjezbe koje se mogu doma raditi jel samo vikendom mogu na spravi praviti dipseve. Koliko je ovo tesko postici ? Nekako mi se cini najteze od svega, mada mozda imam krivi dojam jer nisam upucen u vjezbu Bilo kakav savjet dobrodosao :) Edited by ostoja23 - 27 Sijecanj 2016 at 14:49 |
|
XQ
Viden/a u gymu Joined: 27 Sijecanj 2013 Status: Offline Points: 452 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pozdrav, nemrem ti baš pomoći al moram reć da su ovo most random 3 stvari ikad koje sam vidio da se igdje zajedno spominju :))))) Inače dipsevi su ti puno teži od sklekova. Radi bilo kakve vježbe za gornji dio tijela da se malo ojačaš i odma će ti biti lakše. Inače ako nemaš nikakve utege ni sprave, samo po sklekovima pravilnim, a možeš i namjestiti 2 stolice(čvrste, ne one plastićne) pa na njima dipseve raditi isto, samo pazi da ne potrgaš.
Edited by XQ - 28 Sijecanj 2016 at 01:51 |
|
"Obsessed is a word the lazy use to describe the dedicated."
"You're only young once. But if you do it right, once is enough!" |
|
Mike
Viden/a u gymu Joined: 15 Studeni 2012 Status: Offline Points: 202 |
Post Options
Thanks(0)
|
Jel to mozda testiranje za policijsku akademiju? Mislim da si si dao prevelike ciljeve pogotovo posto ne znas koliko dipseva mozes napraviti i koliko ih je tesko raditi jer znam hrpu ljudi koji godinama idu u teretanu, a mozda 5 njih bi moglo napraviti 15 dubokih dipseva odjednom.
Edited by Mike - 28 Sijecanj 2016 at 18:24 |
|
ostoja23
Cita FAQ Joined: 27 Sijecanj 2016 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
|
nisam se testirao jos za dipseve , mogu 20 tak sklekova da napravim iako sam van forme i lagano sam poceo vjezbati mislis da se ne moze za 2 mjeseca napredovati ako se potrudi ? http://www.onefiftydips.com/week1.html ovdje je kao neki program 6 tjedana 50 dipseva |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |