New Posts New Posts RSS Feed - vježbe za masu i definiciju
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

vježbe za masu i definiciju

Post Reply Post Reply
Author
zmaj View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zmaj Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: vježbe za masu i definiciju
    Posted: 11 Travanj 2009 at 21:42
jeli pametno u istom danu radit istu vjezbu i za masu i za definiciju ona shema prvo manja tezina s vise ponavljanja za definiciju pa veca tezina manje ponavljanja za masu . ja mislin da nebi triba bit problem mozda se varan
Back to Top
ThornOfFaith View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ThornOfFaith Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Travanj 2009 at 22:14
Originally posted by zmaj zmaj wrote:

jeli pametno u istom danu radit istu vjezbu i za masu i za definiciju ona shema prvo manja tezina s vise ponavljanja za definiciju pa veca tezina manje ponavljanja za masu . ja mislin da nebi triba bit problem mozda se varan

Možeš mi objasniti zbog cega je puno ponavljanja vježbanje za definiciju, a malo ponavljanja vježbanje za masu? I konacno kad razmisliš i daš kakav takav odgovor, zbog cega misliš da bi mogao u istom danu i satu (a da ne kažem tjednima) imati i definiciju i masu?

A buduci da sam vec pretpostavio odgovor mogu ti slobodno reci da malo preispitaš svoj nacin treninga jer prema ovome što ti pokušavaš postaviti kao tezu vježbanja to je ništa.

Drži se osnova, a za to je potrebno poznavati osnove.

Back to Top
zmaj View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zmaj Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Travanj 2009 at 23:51
zato sta san to vec na par mista tako procita , da iste vjezbe sa razlicitin tezinama i ponavljanjima djeluju na razlicita misicna vlakna.mislija san pric na takav sistem ali ako nije dobar onda necu

Edited by zmaj
Back to Top
Mr G. View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mr G. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Travanj 2009 at 00:25

zato sta san to vec na par mista tako procita , da iste vjezbe sa razlicitin tezinama i ponavljanjima djeluju na razlicita misicna vlakna.mislija san pric na takav sistem ali ako nije dobar onda necu

Znaci ako radim bench sa maximalnom kilazom radim jedna misicna vlakna a ako radim sa nekom srednjom ili minimalnom kilazom onda pogađam druga misicna vlakna ili?

Ma stari moj, sve ti je to isto - koliko god ponavljanja radio uvijek radis jedan misic i stvar je samo u tehnici izvođenja.
Back to Top
ThornOfFaith View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ThornOfFaith Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Travanj 2009 at 08:32
Originally posted by Mr G. Mr G. wrote:

Znaci ako radim bench sa maximalnom kilazom radim jedna misicna vlakna a ako radim sa nekom srednjom ili minimalnom kilazom onda pogađam druga misicna vlakna ili?

Ma stari moj, sve ti je to isto - koliko god ponavljanja radio uvijek radis jedan misic i stvar je samo u tehnici izvođenja.

Sad tek imam potpuniju sliku onoga što je decko imao u zamisli ali svejedno je to neizvedivo jer nema vježbi za definiciju ili masu (receno vec xxx puta) i to je ono što me ubolo u oko dok sam citao, ali istina je da svaki mišic ima i spora i brza mišicna vlakna, no jednih ima pretežito više pa im je i takva funkcija.

Donji dio tijela je pretežito sastavljen od sporih m.v. i zbog toga je teško "ubiti" noge, dok je gornji naravno od brzih m.v. i vrlo lak za "upaliti".

U istom treningu nema smisla raditi kombinacije ponavljanja, ali u razlicitim danima vjerojatno da, jer na tome pociva full body.

Ono što mnogi rade je "piramida" odnosno progresivno povecanje kilaže u svakoj seriji, pa krenu od velikog i dođu do malog broja ponavljanja u zadnjoj seriji. Piramidu bih prije smatrao kao tehnikom zagrijavanja za power dizanja a ne radnom tehnikom.

I da, kao što mr.g kaže uvijek je aktiviran jedan te isti mišic, samo ga razlicitim vježbama pogađaš iz razlicitih kuteva, a težina (koja određuje broj ponavljanja) je manje bitna. Dakle, tehnika ispred ponavljanja.

Edited by ThornOfFaith
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.