Borba sa kilama (kako ih dobit)?? |
Post Reply | Page 12> |
Author | ||
mrvica77
Viden/a u gymu Joined: 12 Studeni 2009 Status: Offline Points: 3 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 12 Studeni 2009 at 20:51 |
|
Pozdrav svima!
Imam 23 godine,visoka š65cm i 48 kg...moj problem su naravno kile. bavim se sportom;košarkom i potrebne su mi kile, bar 2-3 a nikako ih dobijem. Treniram svaki dan,a idem i na plivanje(zbog koljena) i u teretanu... jedem 2 dorucka,zobene naravno , i int.pecivo..pijem protein... najviše jedem za veceru kad dođem s treninga jer sam gladna ko pas...kažu ako jedeš navecer debljaš se ali to u mom slucaju nije istina..Imate li kakav savjet?? koliko puta cesto da jedem i kakvu hranu...?? hvala unaprijed... |
||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ti puno treniras i moras jesti puno..
Procitaj na forumu FIT FAQ i sastavi si osnovni jelovnik, i onda ga napisi ovdje , pa cemo vidjeti sto se moze doraditi.. A jedi puno i gotovo.. jedi dosta kompleksnih ugljikohirata, bez toga neces se kvalitetno udebljat.. |
||
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Dobro davor kaže, moraš jesti puno, napravi jelovnik otprilike pa cemo vidjeti
|
||
mrvica77
Post Options
Thanks(0)
|
|
hm ovako nešto...
D- zobene s mlijekom i banana (sve zmiksano) PLIVANJE I TERETANA-protein M- integralno pecivo i posni sir, i vocka/jogurt R- piletina i int. riža/tjestenina i salata,povrce(brokula,kelj,karfiol..) M-vocni shake(ubacim banane,mlijeko,zobene,malo meda...) TRENING(košarka)-protein V-posni sir i jogurt i pecivo int. e sad to mi se cini nekako malo...inace ne jedem ribu..ovako nešto slicno sam inace jela ali bez posnog sira,to mi je novo... uzimam i još taj protein, mislim da je whey i pijem vitamin c i omegu 3 jer ne jedem ribu... a zanima me i glutamin...da li je to dobro mješati sa svime ovim?? Ima li nade za mene?? hvala |
||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Glutamin je uvijek dobar za oporavak.. uz protein, ubaci dekstrozu nakon treninga..
Cuj, to su dva trening u danu.. ti sat i pol nakon svakog treninga bi trebala pojesti oko š50-200g mesa sa 50-š00g rize ili paste.. malo je to ugljikohidrata sto ti konzumiras s obzirom na broj treninga.. Probaj jesti pastu, i to dnevno po 200g barem..uz zob za dorucak i ova peciva mislim da bi ti pasta pomogla.. i naravno spomenuta dekstroza.. |
||
|
||
mrvica77
Post Options
Thanks(0)
|
|
a joj, dekstroza(g.šecer) to imam, onaj iz DM-a... hvala na savjetima,bacam se na posao.....ako zapnem,javljam se opet!!
thanx |
||
davor23
Post Options
Thanks(0)
|
|
Moze moze..sretno..pozz
|
||
|
||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
mrvica ja bi tu još malo veceru podebljala - pogotovo jer je poslije treninga, znaci opet pašta, riža, krumpir itd. s nekim proteinima, a onda bi prije spavanja utrpala posni sa bademima ili kikirikijem recimo...mislim da bi onda kilice malo lakše dolazile :) Imaš dosta treninga, a premalo jedeš...ovo je super jelovnik za nekoga ko umjereno trenira, a ti imaš i košarku, i plivanje i teretanu..a još ti kile trebaju...ma lupaj po ugljikohidratima, da bar ja mogu a što se tice glutamina...mislim da ti ne treba.. |
||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Na osnovu cega to tvrdiš? Kao što davora kaže, stvar je u kolicinama, unos proteina izracunaj na temelju whey-a, sira i mesa i to nema potrebe da prelazi 2 g/kg tjelesne mase! Digni UH i to je to.. naravno... novce od glutamina na omegu 3 |
||
davor23
Post Options
Thanks(0)
|
|
Pa ako imas 2 treninga u danu, preporucljivo bi biti biti glutamin.. sto ne? ipak pomaze oporavku.. |
||
|
||
Iluvatar
Post Options
Thanks(0)
|
|
Pitam, na osnovu cega tvrdiš da pomaže u oporavku, jer.. ne pomaže
Mogao bi i ti procitati moj tekst o suplementima |
||
davor23
Post Options
Thanks(0)
|
|
Najnovija istraživanja potvrđuju ranija nagađanja da glutamin pomaže i
ubrzava oporavak mišica nakon iscrpljujucih treninga i natjecanja te
nakon drasticnih kura mršavljenja. Kada se uzima sam, glutamin
provocira punjenje glikogena u mišicima kao i drugi ugljikohidrati.
Kada se glutamin doda u napitak s ugljikohidratima, provocira se
inzulin i resinteza glikogena u jetri i mišicima. Iz toga proizlazi da
bi tempo natjecanja kakav je primjerice na teniskim turnirima
zahtijevao redovno konzumiranje glutamina
Preuzeto s fitness.com.hr |
||
|
||
Iluvatar
Post Options
Thanks(0)
|
|
.....Fortunately, the two studies performed with bodybuilders using relatively high dosages of glutamine (0.3g/kg/d and 0.9g/kg lean mass/d) reported no side effects of any kind.(2, 7) What is unfortunate is that the authors of these studies also showed no positive effect of any kind! Primjetiti da su doze u studiji išle i do 50 + grama dnevno
Glutamine is good for hospital patients and rich people with money to waste. If youRš7;re involved in resistance training and already have proper post workout nutrition, along with a moderate carb intake, then glutamine probably wonRš7;t do anything for you. In fact, none of the proposed theories dealing with glutamine supplementation have worked out in the athletic world. ItRš7;s also one of the most expensive supplements around (simply based on dosage recommendations), so itRš7;s way too costly to use for personal experimentation Rš2; especially when the updated scientific literature doesnRš7;t support the theories. David J. Barr, CSCS, MSc. Candidate, is a Varsity Strength and Conditioning Coach at the University of Waterloo. References
Edited by Iluvatar |
||
Lega
Pali po spravama Joined: 06 Prosinac 2006 Location: Philippines Status: Offline Points: 1903 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Zanimljivo! |
||
davor23
Post Options
Thanks(0)
|
|
Bas da zanimljivo..
|
||
|
||
Iluvatar
Post Options
Thanks(0)
|
|
Glutamin je skup, žao mi je vidjeti da ljudi odvajaju novce za nešto što jednostavno... ne funkcionira kako bi trebalo
|
||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |