Meso - što bi trebali izbjegavati? |
Post Reply | Page 12> |
Author | ||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 11 Svibanj 2010 at 11:17 |
|
Koje bi meso trebalo izbjegavati?
Crveno i prerađeno meso oduvijek se povezivalo s zdravstvenim problemima poput visokog tlaka i kolesterola. Pogledajte koje vrste mesa bi trebalo izbjegavati ili bar konzumirati umjereno. Janjetina - janjetina je ukusna, ali kao kod vecine stvari koje imaju dobar okus, loša za vaše zdravlje. Radi se o crvenom mesu bogatom mastima, što znaci da donosi iste rizike kao i govedina. Nedavna š0-godišnja studija, koju je provela Europska agencija za rak i hranu, otkrila je da ljudi koji svaki dan konzumiraju crveno meso imaju trostruko vece šanse da razviju rak debelog crijeva. Uzrok bi mogle biti dvije komponente po imenu hemoglobin i mioglobin, koje se mogu pronaci u toj vrsti mesa. Znanstvenici pretpostavljaju kako ove komponente reagiraju u probavnom traktu s kemikalijama te stvaraju kancerogene tvari. Govedina - konzumacija ovog mesa se uglavnom povezuje s povecanim rizikom od raka, a pripremljeno na grilu ili roštilju kao popularni odrezak, povecva šanse za razvojem raka prostate. Neke studije pokazale su da kemikalije koje se stvaraju prilikom pecenja mesa na visokim temperaturama generiraju rak prostate kod štakora. Kobasice (svinjetina) - kad je rijec o mesu, kobasice su vjerojatno najgori izbor. Uglavnom su prepune masti, soli, zacina i ponekad sumnjivih kemikalija. Europska agencija za sigurnost hrane nedavno je otkrila kako umjetna crvena boja po imenu Red 2G, koja se može pronaci u kobasicama, izaziva rak. Prikupljeni podaci ne daju informacije o tome koliko osoba može konzumirati ovakav proizvod prije nego što postane kriticno, no u svakom slucaje bolje ga je izbjegavati. Slanina - malo ljudi je imuno na zamaman miris pecene slanine. No, ona je jedan od najvecih izvora zasicenih masnih kiselina na svijetu. Osim toga, može sadržavati kemikalije koje povecavaju rizik od raka, poput nitrosamina. Za ove kemikalije poznato je da su kancerogene u vecim kolicinama. Na žalost, sva slanina sadrži neku vrstu konzervansa. Salama - salama i ostali suhomesnati prerađeni proizvodi također spadaju u vrlo loš izbor kada se radi o mesu. Prepuni su masti i istih kemikalija koji slaninu cine kancerogenom. U stvari, ovakvi proizvodi sadrže cak i vece doze nitrosamina i ostalih konzervansa. Izvor:metro-portal FITovci, jedete li štogod od ovoga? |
||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
||
janja
Viden/a u gymu Joined: 05 Sijecanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 103 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ja ništa ne jedem od ovog hvala bogu jer ne volim..Jedino piletinu i puretinu od mesa
|
||
Blia
Viden/a u gymu Joined: 18 Travanj 2010 Status: Offline Points: 152 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
janjetina - na feštama samo, ali pazim da je neki komad sa cistim mesom, svu mast koja se može odstraniti ostavljam na tanjuru
govedina - jednom tjedno se nađe na meniju, da razbije monotoniju piletna/ puretina/riba ... ali opet biram nemasni dio... kobasica, slanina, salama - diže mi se želudac na samu pomisao da to moram jesti! |
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ponekad se može, naravno treba izbjegavati precestu konzumaciju na koju se upravo i odnose ove komplikacije
|
||
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
||
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ja jeden malomlađe govedo,junetinu,nemasne djelove biftek i ramstek ugl.ili snicel,crveno meso je zdravo i dobro i triba ga jest,a kad smo kod piletine navodno potice celavost pa je opet jedemo ,sve ima svoje plus i minus,i svinjece brzole pojeden ponekad pa sta slobodno jedite, ali zato cevape,kobasice i pljeskavice i slicna sranja nemojte i sve ce bit dobro. janjetinu nikad nebi odbija da neznan koliko masti ima jer to je stvar koja se jede par puta godisnje (osin ako niste kerum)
|
||
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Da je bar to istina, onda se nebih morao "šišat" na tri mm svaka 3-4 dana |
||
Rijeąeno na PM.
|
||
chaxy
Pali po spravama Joined: 09 Studeni 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 1305 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
e brate... đanđe i kapulice mlade, nemaju oni pojma |
||
Strong is the new skinny.
|
||
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
bome ni ja....;to se ne odbija.... Ni kad si na najžešcoj dijeti... |
||
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
pa e. sta malo P+M obroka poslin par dana pazis i to je to,sad mi je zamirisala od same pomisli
|
||
dianna
Mixa shakeove Joined: 19 Veljaca 2009 Status: Offline Points: 734 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Jel zna netko koliko kalorija ima u pohanoj pilecoj šnicli na ulju, sa brašnom jajima i mrvicama ??????????? nigdje naci taj podatak
|
||
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
dianna nemoj to jest pa ti nece tribat podatak,jer to je relativno,koliko mesa ima u tome,koliko jaja,koliko brasna,koliko mrvica,koliko ulja je popilo,kad budes znala to sve onda mozes izracunat kalorije
|
||
chaxy
Pali po spravama Joined: 09 Studeni 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 1305 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
dianna
ali vidi OVO, vec kad ne možeš bez pohanog pa modificiraj po sebi, imaš cak i nutriciju pri dnu |
||
Strong is the new skinny.
|
||
dianna
Mixa shakeove Joined: 19 Veljaca 2009 Status: Offline Points: 734 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ma ne jedem pohano cesto, možda jednom tjedno, inace kad si sama pravim onda kuham, ili na teflonu pravim, ali nekad bi baš pojela tako pohano u mrvicama
i da, nebi cijela jaja, uvaljala bi u 2-3 bjelanjka Edited by dianna |
||
Psyho
Viden/a u gymu Joined: 12 Travanj 2010 Status: Offline Points: 214 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Konzumiram sve od narecenog... u nekim normalnim kolicinama i periodima... dakle ne "ubijam" se takvim mesom svaki dan.
Inace... jedan kulinarski savjet... ukoliko pecete meso... pecite ga na masti... razlog je sljedci... kod pecenja mesa na ulju... meso isto upija dok se to ne događa prilikom pecenja na masti ! |
||
Who dares wins!
|
||
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Nisam baš ljubitelj crvenog mesa...
Samo kupujem pileca i pureca prsa, a jedino se nekad i to rijetko zna zalomit kakvi teleci šnicl na naglo ili na žaru...ili jednom godišnje teleca jetrica na žaru. Inace sam više za ribu |
||
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Je, je, 6,6 g masnoca - ali kakvih! Pohanje - ne, ne i ne! Nikada necu zaboraviti kad sam na Coolinarici pokrenula temu na forumu o UN dijeti pa kad me jedan tip pitao jel mu za proteinski dan bolje da jede pohanu piletinu ili pohani sir?!?!?! WTF!!!! |
||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |