Baja Fish Tacos i Tilapia Poblanos (R) |
Post Reply |
Author | |
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 18 Svibanj 2010 at 16:37 |
Baja Fish Tacos i Tilapia Poblanos
Riblji tacos mi je bio potpuna nepoznanica, ali kako sam tek bio sretan kad sam ga probao. Iako je vecina ribljih tacosa sa roštilja prilicno zdrava (barem u usporedni s Big Macom), znao sam da mogu i bolje. I evo što sam napravio: Sastojci: * Filet tilapije (ili bilo koje druge cvrste bijele ribe) * Tortilje od cjelovitog brašna * Nemasni ili polumasni ribani sir * š konzerva sjeckane rajcice * Nemasno kiselo vrhnje * š limeta Priprema: Riba š. Zagrijte pecnicu na š80 stupnjeva. 2. Tavicu pošpricajte sa malo organskog maslinovog ulja i zagrijte ju. Stavite ribu na tavicu i pržite po minutu sa svake strane. 3. Zatim stavite ribu u vatrostalnu posudu. Posipajte mješavinom ribanog sira i sjeckane rajcice i pecite š0 do š5 minuta. Tortilje Tortilje od cjelovitog brašna stavite u toster dok nisu laganu hrskave. Ili tavicu namažite maslinovim uljem i pecite oko minutu sa svake strane. Možete ih i podgrijati u mikrovalnoj par sekundi, ali onda nisu hrskave. Baja umak Pomiješajte oko pola šalice nemasnog kiselog vrhnja sa oko dvije žlice svježeg soka limete. Dodajte malo soli i svježe mljevenog papra, miješajte i poslužite u zdjeli. Stavite ribu u tortilju, na nju stavite Baja umak, malo chilli paprike ako ste hrabri, i možda malo crnog graha. Varijacija Želite li verziju s malo ugljikohidrata ili jednostavno želite odbaciti žito u potpunosti? Onda ribu nagurajte u prženu i oguljenu papriku. Evo kako cete to napraviti. š. Kupite paprike. 2. Slijedi zabavan dio. Pregorite ih preko otvorenog plamena. Pregorite ih dok ne pocrne. 3. Postavite ih u papirnatu vrecicu. Na ovaj nacin ce se upariti i odbaciti koru. 5. Razrežite jednu stranu (možda se otvorila tijekom pecenja), izvadite sjemenje i napunite ribom, sirom i rajcicom. 6. Stavite u pecnicu na š80 stupnjeva na š5 minuta dok se sir ne otopi. 5 zdravih recepata za popizdit Paprike su izvrsne sa govedinom i puretinom. Napunite ih sa cim god želite. izvor:building-body.com Edited by Zoki |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
zanimljivo....izvedivo jedino vikendom ;)
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |