kucna teretana ili vjecno fitness centar? |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 13 Lipanj 2010 at 12:51 |
Ono što želim pitati jest..
Da li cete vjecno ici u teretanu / fitness centar, ili cete si složiti kod kuce mali prostor za vježbanje i tamo vježbati? Kakve ciljeve imate u bliskoj buducnosti? Meni se jako dopada Lydijin stil (forumašica), kucna teretana... možeš vježbati kad god zaželiš, puno manje vremena se gubi i investicija je isplativa. Da bi vježbali kod kuce, potrebno je imati klupicu, bucice, šipku s plocama, eventualno spravu za zgibove, bicikl / orbitrek - to je to. Imate li u planu napraviti si kucnu teretanu? Edited by Zoki |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dobra tema Zoki ;)
Vec dugo vremena treniram u home gymu, eventualno odem koji mjesec u fitness Point. Doma imam sve šta mi treba, kosi,ravni BP, šipku za zgibove, bucice, univerzalnu klupicu, multy gym(smith mašina, lat mašina, donja kolotura,stalak za cucnjeve),2 šipke i 200-tinjak kila utega Sve je kupljeno u metrou, sam što su pojacane sprave inace bi se razvalile u roku odmah E da i bicikl na kojem držim rucnik, jer kardio radim vani Edited by soner_9393 |
|
Rijeąeno na PM.
|
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Imaš kakvu slikicu home gym-a?
Koliko je koštala investicija i da li si zadovoljan? |
|
|
|
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nisam slikao, ali evo našao sam na netu identicno: S tim da ova zadnja bench klupa ima samo klupicu i nosac za šipku, ovo ostalo sam poskidao i sa starim povario par šipki još da može držat vece težine. Dal se isplati, pa isplati se kad uzmeš u obzir da sve imaš pred nosom, radno vrijeme je od 0-24 h, nema osoba koje živciraju, sam odlucuješ što ceš radit i nema redova na sprave... Sve skupa je ispalo nekih 7000-7500 kn Multy gim 3500 kn 200 kg utega 2000 kn Bench klupa 800 kn+par cijevi=900 kn 2 dugacke šipke 400 kn bucice 300 kn šipka za zgibove=džaba |
|
Rijeąeno na PM.
|
|
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
Soner fino je to Da imam prostora definitivno bih si složio svoj gym, no kad tad to ce možda i biti tako, zapravo samo je pitanje vremena Kavez, podesiva klupica, oly šipka, jedna kratka šipka, tona utega, buce, konstrukcija za zgibove i dipse, reverse hyper, obicni hyper, bandsi, lanci, foam rolleri, rock/metal mjuza i to je to ja mislim |
|
soner_9393
Post Options
Thanks(0)
|
Pa to bi ti i bilo najbolje, ako imaš aparat za varenje i ako znaš radit s tim, možeš proc jako jeftino, sam bi ti utezi bili skupi, pogotovo za tvoje težine
|
|
Rijeąeno na PM.
|
|
opasni
Viden/a u gymu Joined: 11 Svibanj 2010 Location: Afghanistan Status: Offline Points: 378 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja sam imao home gym, ali nije to to, treba se malo maknuti iz kuce,,,uvik sam se osjecao dok treniram da me gledaju kao ono vidi ovoga samo trenira umisto da radi nesto korisnije bla bla,,,a ovako kazes idem na trening i nikom nista...
|
|
mrtav hladan
|
|
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ili još bolje, skupi se ekipa koja je za ozbiljnije vježbanje, uzme se neki prostor i opremi se svim potrebnim, dakle ne može doc tko god hoce, nije javnog tipa. |
|
soner_9393
Post Options
Thanks(0)
|
Ak se hoceš maknut iz kuce odi negdje van, zabavi se, odradi kardio itd. Po meni home gym ima više prednosti nego komercijalna teretana. @ Thorn Takva ideja bi bila odlicna ako bi se skupila ekipa za koju bi se znalo da ce je koristit duže vrijeme jer takva investicija bi dosta koštala |
|
Rijeąeno na PM.
|
|
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
imam u buducnosti plan...da otvorim gym, ili nešto toga tipa...pa da naplacujem ljudima da vježbaju....
|
|
Zoki
Post Options
Thanks(0)
|
Ja sam definitivno za opciju home gym-a.
Nema do toga da se ti digneš u 6h ujutro i vježbaš ako ti se vježba. Puno više vremena se izgubi dok ideš u fitness centar + ponekad te i vrijeme ubije i neda ti se. soner_9393 - koliko cesto vježbaš u svom home gymu i da li ti je motivacija jednako visoka kao što je bila dok si išao u neki fitness centar? Gomila ljudi si kupi sprave doma ili orbitrek, pa im to složi na kraju za odlaganje robe.. |
|
|
|
soner_9393
Post Options
Thanks(0)
|
Zoki, ako voliš BB, trenirat ceš jednako i doma i u fitness centru, cak imam više volje trenirat doma jer mi je kuhinja š0 koraka dalje, puštam šta hocu od muzike, treniram bez majice itd.
Treniram onoliko koliko mi piše u programu, ak je neki FB onda 3 put tjedno, ak je upper/lower 4 put itd. Meni samo sobni bicikl ne služi nicemu tj. vješam rucnik na njega jer kardio radim vani, šetanje, bicikl, trcanje, HIIT a sve ostalo os sprava i utega koristim |
|
Rijeąeno na PM.
|
|
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
Sad sam skontao u cemu je car odlaska u javni gym - motiviraju me hejteri Nisam ni svjestan koliko ih posjedujem |
|
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
|
Aaaaa...zvuci ko san snova
Home Fitness/Gym ....rado, ali eto, kao što Thorn kaže, nije lako pronaci i urediti adekvatan prostor. Osobno volim dinamiku, pa mi najviše odgovara mixati gym i kucni trening. U nedostatku boljeg za kucnu teretanu-jedino i isprobano rješenje je nabaviti što više rekvizita koji se mogu uklopiti u vaš kucni prostor+ Dvd-i s treninzima po želji/od interesa i ouala!! |
|
Zoki
Post Options
Thanks(0)
|
Jel pazite racunicu..
8 god. x š2mj. x 200kn clanarina = š9200kn To je racunica ako vježbate vec npr. 8 god. Napravit cu si kucni gym cisto zbog uštede vremena, ponekad mi je puno dati 2h na teretanu. |
|
|
|
soner_9393
Post Options
Thanks(0)
|
Zoki, za te novce bi se stvarno dala složit odlicna kucna teretana sa hrpom utega.
Ako ceš radit kucni gym preporucio bih ti da ne kupuješ sprave po ducanima (ja sam požalio jer sam morao pojacavat konstruciju) nego da daš nekom bravaru da ti napravi sprave Em ceš dobit sprave koje je malte ne nemoguce razvalit em ceš proci puno jeftinije |
|
Rijeąeno na PM.
|
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |