Bazalni metabolizam |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
mala
Viden/a u gymu Joined: 28 Ožujak 2007 Location: Cyprus Status: Offline Points: 24 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 29 Ožujak 2007 at 20:42 |
Ako je moj BM 980kcal, znaci 49kg x 20, koliko bi ja dnevno trebala unositi kalorija po nekoj strucnoj racunici; radim sjedilacki posao 9 sati dnevno, i 3 puta tjedno sigurno vjezbam po sat i pol?
|
|
emilio
Mixa shakeove Joined: 12 Prosinac 2006 Location: Sweden Status: Offline Points: 662 |
Post Options
Thanks(0)
|
teska si 49 kg,20godina .....koliko si visoka?.............nesto mi je nizak taj tvoj bazalni metabolizam??? ako si visoka jedno š68 cm onda je taj tvoj BM =š333 sa tolerancijom +- š5................ako treniras redovno nekoliko puta sedmicno broj kalorija koje su tebi potrebne za odrzavanje tog bazalnog metabolizma bio bi š999.5 kalorija Edited by emilio |
|
mala
Viden/a u gymu Joined: 28 Ožujak 2007 Location: Cyprus Status: Offline Points: 24 |
Post Options
Thanks(0)
|
Imam 26god, visoka sam š59... bm se racuna kgx20, ne kgxgodine.
Edited by mala |
|
emilio
Mixa shakeove Joined: 12 Prosinac 2006 Location: Sweden Status: Offline Points: 662 |
Post Options
Thanks(0)
|
Bazalni metabolizam je po nekoj definiciji minimum energije koja je potrebna organizmu da bi dnevno odrzavao njegove tjelesne funkcije u stanju kad spava,sjedi ,miruje to jest odmara se...... BM=655+(9,6*KG)+(š,8*CM)-(4,7*GODINE),,,,,,,,Dobijena brojka BM se mnozi sa š,2 ili š,5 ili š,9 u zavisnosti od aktivnosti MALENA,,,,,,,,Tvoj bazalni metabolizam je š289,4 a ne 986 ....,,,,,,visoka si š59 cm,tezina ti je 49 kg a starost 26 godina.......... Da bi odrzavala taj bazalni metabolizam pri stanju tvoga tijela koje je srednje ili na neki nacin umjereno aktivno,treniras 3 puta sedmicno.......... vasoj cijenjenoj osobnosti je potrebno š934,š kalorija dnevno...........(dobijeni BM multicipliras sa š,2) ako netreniras ,najvise sjedis ili treniras ponekad onda ti je potrebno š546,8 kalorija (dobijeni BM multiciplras sa š,5) ako si ´dosta aktivna,treniras puno,intezivno,kreces se puno onda je i potreba za kalorijama veca 2449,8 kalorija (dobijeni BM multicipliras sa š,9) tvoj ´BODY INDEX (index tjelesne tezine ) je . š9. (pothranjenost,premda si blizo idealne tezine---((20-25-idealna tezina))......................
Edited by emilio |
|
mala
Post Options
Thanks(0)
|
What??? Da ja toliko pojedem preko dana za dva dana bi dobila 2 kile, bez zezancije!!!!! Imam relativno brzi metabolizam, ali kalorije se vole ljepiti na guzu, bokove, trbuh i ostalo!!!! I molim te, objasni mi tvoju formulu! Edited by mala |
|
Zoran89
Viden/a u gymu Joined: 26 Veljaca 2007 Status: Offline Points: 55 |
Post Options
Thanks(0)
|
i meni se isto cini malo previse kalorija da je to :-).....
vise bih rekao da je tvoj bazalni metabolizam oko š000 kcal....a ne 2000 :-)!!! najbolje ti je da sama vidis koliko treniras, jedes, debljas se....nikakve formule tu nisu od nekakve prevelike koristi!! |
|
Ive_ri
Mixa shakeove Joined: 04 Veljaca 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 807 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ma ja isto mislim da se ne treba opterecivat toliko s tim formulama, nego jednostavno slusat svoj organizam i osjetit ces kako njemu najbolje pase, mislim da ove formule bas i nemaju smisla previse toliko
|
|
Zoran89
Post Options
Thanks(0)
|
jooooooooooojjjj...........puknut cu....jojjjj......tanjur krumpira, bijelo meso, torta, krempitaa, gumeni bomboni, 2 litre cedevite, 2 limunade i pizza....
ovo mi nije trebalo...imam osjecaj kao da sam se najeo kamenja... i sto mozemo zakljuciti iz ovog primjera??? jedi vise nego sto mislis da trebas, a manje od onoga sto mozes makismalno :-)... ko puls....jedi 75% od svog maksimalnog kapaciteta :-)!!! |
|
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
uh, svaka cast..... treba ovo pojesti... |
|
Zoran89
Post Options
Thanks(0)
|
treba i imati 96 kg :-)
|
|
mala
Post Options
Thanks(0)
|
Zna li itko koliko bi ja sa svojim kilazom trebala dnevno unositi grama masti, koliko ugljikohidrata a koliko bjelancevina da bi odrzala svoju kilazu ili maybe malo se oblikovati i smrsaviti do ljeta? Jednom sam na netu naletila na jedan kalkulator tih omjera, ali stvarno vise ne znam na kojem siteu je to bilo. |
|
Ive_ri
Mixa shakeove Joined: 04 Veljaca 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 807 |
Post Options
Thanks(0)
|
Evo, ja ti imam jedan kalkulator, imas kalkulatore za tri razlicita cilja
š. izgubiti mast 2. izgubiti mast i dobiti misicnu masu 3. velicina i snaga Evo ti link pa si pogledaj http://www.atpsport.co.yu/home/kalkulatori/kalorije_calc.htm Nadam se da ti ovo pomaze u tvojim nastojanjima! Edited by Ive_ri |
|
mala
Post Options
Thanks(0)
|
UPRAVO SAM TO TRAŽILA puno hvala, to je stranica na koju sam i onda naisla samo sam potpuno zaboravila na nju. Hvala!
|
|
Ive_ri
Post Options
Thanks(0)
|
Nema na cemu, ja sam na to isto bio naletio vec prije
|
|
mala
Post Options
Thanks(0)
|
Eto jos jednog laickog pitanja za nekog strucnog: Da li je moguce u nekih mjesec dana istopiti, ali ISTOPITI tri kile sala ako se vjezba po š sat 3 puta tjedno i ako se pridrzava odredjene dijete koja je normalna, bez izgladnjivanja ali postoje mala pravila, izbjegavati slatko, masno i ostala smeca koja stete liniji i zdravlju?
|
|
Zoran89
Post Options
Thanks(0)
|
TJEDNO je uz pravilnu prehranu moguce istopiti š-2 kg sala bez da se izgubi misicna masa....
|
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |