Njoki s piletinom i povrcem (R) |
Post Reply | Page 12> |
Author | ||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 28 Rujan 2010 at 14:14 |
|
Njoki s piletinom i povrcem
Sastojci: * 500 gr piletine * š kg njoki * š kapula * 2 manje mrkve * š-2 tikvice * š-2 paprike * š malo pakovanje zgnjecenih pelati (to je oko 400 gr) ili Podravkin umak za pizzu u limenci * 250 gr gljiva * 250 gr sira gaude * 2 dcl vrhnja za kuhanje * ulje, sol, papar, bili luk, pretusimul Priprema: Na malo ulja popržite na trakice narezanu i malo zacinjenu piletinu (može sol, papar, vegeta po želji ili neki vec gotovi zacin za piletinu). Kad se to poprži jedno desetak minuta (ne smije izgorit, vec samo dobit laganu bojicu sa svih strana, a da unutrašnjost ostane socna) izvadite i stavite u vatrostalnu zdjelu. U wok ili tavu u kojoj ste pržili piletinu dodajte još malo ulja pa na tome sparite isjeckanu kapulu, dodajte nagratanu mrkvu, nagratanu tikvicu, isjeckane gljive, isjeckanu papriku, sitno sjeckani bili luk (2 cešnja) i pretusimul. Nakon desetak minuta laganog dinstanja zalijte sa umakom za pizzu (Podravka) ili umakom od rajcica (u tetrapaku od pola litra) ili zgnjecite rukom malo pakovanje pelati. Dodajte malo bilog vina (to sam ja nadodala u recept, nekako mi svi ovi mediteranski sastojci ne mogu bez bilog vina). Sve to se triba kuhati otrpilike dvadesetak minuta. Za to vrijeme skuhanje njoke u vreloj posoljenoj vodi. Za one koji ne znaju njoke su gotove kad isplivaju na provršinu i tad ih stavite u vatrostalnu zdjelu u kojoj je piletina. Nakon toga ide umak od povrca, pa ga prelijte po površni sa jednim malim vrhnjem za kuhanje (2 dcl), nakon toga nagratajte gaudu i zapecite na 200 C, otrpilike pola sata. Gotovo izvadite, pustite desetak minuta da stane, da se umak malo upije i onda poslužite uz malo nagratanog parmezana. P.S: Jako je ukusno, posebno ako vaši vole origano ili bosiljak pa umaku od povrca dodate malo tih zacina. Naravno, ništa bez bilog vina na kraju, da zalije ovaj mediteranski rucak ili veceru. izvor:gastrodiva.bloger.hr Dobar tek! |
||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
||
White_Insane
Pali po spravama Joined: 07 Travanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1065 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ovo ce biti u nedjelju za obiteljski bome :)))
genijalno :)) |
||
Life is a journey full of adventures !!
|
||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Neki gunđaju da im je ovo premasno (Dalila se javila..), FITovci - što kažete?
Uvijek možeš maknuti sir i takve sitnice. Ove mjere nikada nisu fiksne.. dodaš po želji.. Onima kojima je ovo premasno bih preporucio da jedu solo piletinu i povrce.. |
||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
||
ena:)))
Pali po spravama Joined: 13 Srpanj 2009 Status: Offline Points: 1382 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
aha... banana ima 20 g UH i tamo ste se poklali oko toga jel zdrava, a njoki .... đizs , to mi ravno u guzicu ode... jeah
|
||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Udri po banana.. cak mozete jednu cijelu dnevno.. |
||
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
||
ena:)))
Pali po spravama Joined: 13 Srpanj 2009 Status: Offline Points: 1382 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
gunđalo |
||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
njoki su još ok s obzirom na kcal u odnosu na rižu/tjesteninu recimo |
||
marcella
Viden/a u gymu Joined: 21 Rujan 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 125 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
cek cek, hoceš reci da su njoki manje kaloricni od riže?
NEMOGUcE! |
||
IT'S GYM TIME
... zato digni guzu, obuci starke, pumpaj trbuąnjake, sklekove i leđnjake ... |
||
dianna
Mixa shakeove Joined: 19 Veljaca 2009 Status: Offline Points: 734 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
kalorijska vrijednost im je tu negdje, ali ja mislim da je bolje riža nego njoki(tijesto) , riža je manje zlo
|
||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Bijela riža - Energetska vrijednost kcal u š00g: 365, UH oko 80g
| Jucer sam držao vrecicu njoka iz interspara, u š00g: š69 kcal, UH oko 35g onda? Edited by ThornOfFaith |
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Napamet, onak iz glave bubam, ali rekao bi da jesu i to bar
za nekih 20g uh slabiji od riže...... druga stvar ako mozda gledamo GI , ali manje su kaloricni od rize |
||
marcella
Viden/a u gymu Joined: 21 Rujan 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 125 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ali njoki su krumpir, brašno, i sl, ... a riža je ipak prirodni proizvod, gledam na to na taj nacin.
njoka pojedem 5 i ne mogu disati... ipak su nekako, ne znam, ... imam osjecaj da su kaloricniji i teži... ali ako Interspar kaže - onda :) |
||
IT'S GYM TIME
... zato digni guzu, obuci starke, pumpaj trbuąnjake, sklekove i leđnjake ... |
||
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
|
nema veze ciji su njoki, uglavnom su svi slicnih vrijednosti, a to što imaš drukciji osjecaj stvar je druge prirode. Ja bez problema mogu pojest 250g njoka, ali jednaku takvu kolicinu riže? Nema šanse. Dakle, ipak ima nešto u vezi tih kalorija.
skoro pa duplo manje uh, a što se tice gi-a, salata uz to i miran si. nije ni bijela riža puno bolja po pitanju gi-a ali ju isto pojedeš uz neko povrce, salatu i ok. |
||
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Je, unutra je krumpir, brašno....krump ima puno manje uh od
riže, a sad ovisi kolko brašna ide , a kolko krumpira.....u domace ide dost kumpira, ,tj puno krumpira ak se ne varam tak da su i dost manje kaloricni u konacnici, mozda i duplo skoro |
||
The Phoenix
Post Options
Thanks(0)
|
|
Evo preteko si me , znaci ipak je skoro pa duplo
manje...jedino nisam bio siguran dal uopce ima krupira u ovim kupovnim |
||
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ok Zoki... necu više dirati u tvoje recepte Vidim da sam te jako uvrijedila...cim sam na 3mjesta prozvana zbog ovog receptica
|
||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |