Mandarine - vrhunsko voce za zdravlje |
Post Reply | Page 12> |
Author | |||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 02 Listopad 2010 at 21:09 |
||
FITovci, koliko mandarina pojedete na dnevnoj razini?
Sad sam ih poceo tamaniti, 2-3 dnevno idu redom.. Info o mandarinama: Mandarine su savršene jer su pune vitamina, minerala i vlakana, ne debljaju, a preporucaju se i za zdravlje kože. Jesen je stigla, a uskoro ce i zima pa je potrebno svoj organizam napuniti energijom kako bismo tijekom hladnijih dana održali jak imunitet. A gdje naci više vitamina i minerala tijekom zime nego u mandarinama? Pune su vitamina C i beta-karotena. U š00 grama mandarina ima 30 mg vitamina C što je dvosturko više od narance, a razgradnjom beta-karotena dobivamo vitamin A koji je važan za dobar vid i lijepu kožu. Sadrže i folnu kiselinu, kalij, željezo, magnezij, važne vitamine Bš, B2 i B3 te vlakna koja su neophodna za uravnoteženu probavu. Od mandarina se necete niti udebljati jer š00 grama ovog voca sadrži tek 34 kalorije. Zbog svog diuretickog svojstva pomažu i u borbi protiv celulita. No, mandarine nisu dobre samo za ljepši izgled - njihove najvažnije fitokemikalije su flavonoidi koji smanjuju rast tumora prostate, pluca i raka debelog crijeva. (izvor:metro-portal.hr) Ako su slatke, vrijedi ih jesti nekoliko svaki dan! Volite li mandarine? |
|||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ja ih obozavam.. evo dobro da sam vidio da to pises.. idem sada pojesti jednu ionako nejdem u krevet jos nekih 6,7 h, pa mogu pojest
|
|||
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
6-7h? Mene opcenito mandarine nekako razbude svojom svježinom, tako da navali! |
|||
|
|||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Upravo pojeo jednu.. tako je, budan do jedno 4 s obzirom da idem van nakon neznam koliko mjeseci... |
|||
|
|||
Zoki
Post Options
Thanks(0)
|
||
Malo offtopic, al nadamo se da ceš piti samo mineralnu .. jer sve ostalo je puno kalorija.. Ekipa, samo rokajte po mandarinama! Mandarine su mi uz banane jedno od najomiljenijih voca! |
|||
|
|||
tare
Mixa shakeove Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Sad kad su pocele svako jutro.
Izadjem, uberem ih par sa grane i pojedem... Najbolje voce |
|||
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Mandarine, izgleda, svake godine pocinju sve ranije.
Jako su osvježavajuce i meni se odlicno uklapaju i ujutro i predvecer kad ih najcešce i jedem. Ustvari, cijeli dan su dobrodošle Najbolje je kad su izvana onako još poluzelenkaste i s tankom koricom Koricu ne bacam odmah u smece nego cesto ostavim na stolu ili ormaru od cega cijela soba brzo bude sva mirisna, kao da sam ju osvježila nekim aromaticnim uljem. |
|||
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
ja samo cekan kad ce mi od matere stric s peljesca poslat nekoliko kutija toga,obozavan ih brutalno
|
|||
Pitbull
Pali po spravama Joined: 27 Srpanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 1572 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Tamanim ih svaki dan
|
|||
BorG
Viden/a u gymu Joined: 04 Lipanj 2008 Status: Offline Points: 155 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
kad god imam priliku... obozavam ih
|
|||
Train Smart. Eat Right. Sleep 10 Hours a Day.
|
|||
niXa
Viden/a u gymu Joined: 21 Ožujak 2009 Status: Offline Points: 276 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
uvijek je košarica puna mandarina kod kuce ... kad sjedim za kompom stalno ih jedem :P
|
|||
Maja2509
Cita FAQ Joined: 11 Listopad 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 3 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
aajme .. ja sam ih sad pojelaa š3 . hehehe :D .. ma
obožavaam ih |
|||
anne5
Cita FAQ Joined: 08 Listopad 2010 Status: Offline Points: 13 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
i ja kad krenem ne mogu stati..
|
|||
cooperw
Viden/a u gymu Joined: 07 Srpanj 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 209 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Fiiiine.
Za razliku od naranci (koje također volim), s mandarinama se cesto ne mogu zaustaviti na jednoj-dvije. |
|||
janja
Viden/a u gymu Joined: 05 Sijecanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 103 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Njamiiiiii ja sam ih danas 8 pojela ali male su bile heheheh Malo puno ili???
|
|||
davor23
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ma samo udri po njima.. Trebaju vitamini u ove hladne dane..
|
|||
|
|||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |