Ideja o nacinu vježbanja - mišljenje? |
Post Reply |
Author | |
Mario_st
Cita FAQ Joined: 29 Prosinac 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 29 Prosinac 2010 at 02:21 |
Bok svima.
Znaci, fitnessom se bavim vec 3. godine i ka vecina ovdje, radim vježbe po "šablonama", šta se odnosi na to da je ciklus vježbi i prehrane vec unaprijed izrađen, i samo ga se treba držat. Kako sam se prebacija na definiciju prije 2 miseca, pala mi je jedna totalno suluda ideja na pamet. Inace, jedan trening (primjera radi) u fazi definicije bi mi izgleda - ujutro iza dorucka 45 minuti trcanja (ponekad HIIT ponekad normalno trcanje), kroz popodne vježbanje u teretani sa slobodnim utezima i kalistenika u vremenskom iznosu (prosjecno) od š sat i 40 minuta. Navecer bi se odmara. Sad, kako bi to sve od mene tražilo puno truda i sav taj manjak dnevnog unosa kcal, me izmori do kraja i onda se dovodim u napast da se pretrpam hranom. I onda muckam ja glavom i skontam - a šta ako te vježbe raspodjelim tokom cilog dana? I evo ovo je sad 2. tjedan da radim na sljedeci nacin : 8 Ujutro - 45 minuti trcanja (ka i prije) Otiđem kuci oko 9 i 30, obavim higijenske zahvate (tuširanje blah blah), i od 9 i 50 sam slobodan. Sjednem za komp, malo pogledam e-novine, fejsbuk, sve te fore, i u međuvremenu, na razmaku od svako cca. 25 minuta, se ustanem i odradim - 30-ak sklekova, 50-ak trbušnjaka, š0- ak zgibova. Svaki put kad se ustanem radim ciklus od drugih varijacija istih vježbi. Tokom dana naravno, izađem vani da predahnem na jedno 3-4 sata,obicno bude 3 jer svako 3 sata jedem, ali kad se zalomi, šta ceš, nismo savršeni. . . i tako malo se opustim, i onda kad dođem kuci nastavim sve do zadnjeg obroka, i još 2 puta to obavim nakon zadnjeg obroka i onda opet provedem higijenske podhvate, i odem spavati. Sad, kako ja nisam do sad NIKOG vidija da radi isto - ni slicno ovome kako ja radim, želim stvarno cut mišljenja drugih ljudi o ovome. Meni je ovo 2. tjedan da ovako radim i mogu rec - nisam pre umoran, ne gubim volju za vježbanjem, ne ostanem gladan nikad, napokon se fino naspavam da se ne dignem ujutro ko da me neko tuka dok sam spava, i sve u svemu, primjecujem neku razliku ! Ne ide drasticno brzo ali ide. Znam da mi je ovo prvi post i odma kilometarski, ali ovo mi se cini stvarno ok idejom i stvarno me zanima šta drugi misle o tome. šta se tice prehrane - radija sam carb cycling, nevalja ništa za one koji se misle to radit unaprid govorim - smece, sad jedem piramidno (pojedem najviše ujutro, najmanje navecer, tokom dana balansiram) i sasvim dobro ide. Dnevni unos kalorija sam smanjia sa 2000 na š600- š700. Visok sam š.90, i težim 86 kg. Ja mislim da bi to pokrilo sve za sada, ako je nešto nejasno, pitajte obavezno ! Lijepe praznike i lijep pozdrav vam svima želim. Do tipkanja |
|
Mario_st
Cita FAQ Joined: 29 Prosinac 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3 |
Post Options
Thanks(0)
|
Da nadodam, trenutno sam na š2% BF'a, dok sam aktivno
vježba (prije godinu dana dok nisam bija glup i zapustija se) sam dovuka do 8% BF'a, i onda se desilo vec navedeno - puka na mozak i pocea opet jesti gluposti. Trenutni cilj mi je spustit se na 7% BF'a i održavat konstituciju. |
|
GajbaPive
Mixa shakeove Joined: 20 Veljaca 2010 Status: Offline Points: 921 |
Post Options
Thanks(0)
|
za BB ti je klasicno trcanje smrt. ujutro bolje brzo hodaj (puls drzi na 65% max) i to nataste, a HIIT radi nakon minimalno 2 obroka i poslije njega moras imati PWM.
a ako imas vremena preko dana, slobodno hodaj 2-3 sata u komadu preko dana. ja imam srecu da imam traku za trcanje doma pa si stavim film i 2-3 sata prodje relativno brzo... iako svakih 45 min - sat vremena moram uzeti minutu pauze zbog fizioloskih potreba sto se tice vjezbanja, citao sam davno neki clanak zasto treba raditi min 3 serije vjezbi - kao da se u 3. seriji dize razina necega (vjerojatno nekog hormona) koji potice rad misica i njegovo povecanje. tako da ako to primjenim na tvoj primjer, bolje ako tako radis, odradi 3xzgibove (ili koliko serija zelis raditi), pa uzmi tu pauzu, pa 3xtrbusnjake,... Edited by GajbaPive |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |