mubamara- mogu ja to |
Post Reply | Page 12> |
Author | ||
bubamara21
Cita FAQ Joined: 07 Veljaca 2011 Status: Offline Points: 3 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 07 Veljaca 2011 at 17:18 |
|
Primite topli pozdrav od mene. Imam želju za transformacijom. Imam 2šgod i studentica sam. Imam problema sa težinom od najranije dobi. Sama sam sebi rekla da je dosta!
Mjenjam prehranu i uvodim vježbanje kao sastavni dio dana. Prije 2tjedna sam pocela sa vežbanjem. Radim "Jullian Michcls 30day" program, a 2puta tjedno zamjenim za "No more trouble zones". Napredak osjetim na sebi ali još je dug put predmenom. što se tice prehrane dan izgleda otprilike ovako: Buđenje u 6:30 Dorucak u 7:00---- 2jaja kuhana ili pecena na par kapi maslinovog ulja / ili fittnes žitarice sa mljekom Vježbanje š-š,5h ( 7:30-9:00 ) Međuobrok: naranđa ili jabuka, kivi Rucak u š2h : kuhana piletina, povrce, rijetko riža i tjestenina M: naranđa ili jabuka, kivi Vecera u š9:30: jogurt Poslije toga ne jedem, ako me i uhvati glad popijem cašu vode. Nastojim uvesti barem 2x tjedno šetanja navecer, a kad dođu topliji dani uvodim šh vožnje biciklom. Izbjegavam liftove, tramvaje, buseve i koristim priliku da hodam. Dnevno unosim oko š,5l vode, nezaslađenog caja (zeleni). Odrekla sam se slatkiša u cjelosti, također i kruha. Iako ne volim povrce u ova dva tjedna sam skužila da bi ga mogla zavoljeti jer se bolje osjecak kad ga jedem a ne nešto ne zdravo. Godine 2š visina š62cm tezina 74kg prsa 77cm struk 99cm bokovi šš0cm Pomognite mi potporom i savjetima da dođem do cilja a to je smršaviti i oblikovati tijelo. |
||
bubamara21
Post Options
Thanks(0)
|
|
...
Edited by bubamara2š |
||
Lady
Viden/a u gymu Joined: 03 Sijecanj 2011 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 107 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
dobrodosla!!
slicnih smo godina, visine i ja sam s mrvicu manje kila krenula u borbu prije 5 tjedana evo, danas je 5 kg manje tako da se moze!! ostali koji znaju vise ce ti komentirati prehranu, sigurna sam da ce ti reci da je premalo proteina:) |
||
Pitbull
Pali po spravama Joined: 27 Srpanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 1572 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Dobrodošla! Ne bih ti baš preporucio vježbanje rano
ujutro, jer nakon buđenja imaš još vode u kralješcima, pa postoji mogucnost ozljede. Bilo bi pametnije da vježbaš minimum 2h nakon buđenja. Ujutro pojedi umjesto tih fitness žitarica bolje zobene pahuljice u mlijeku, i uz to ta 2 jaja Uz ovaj prvi međuobrok možeš ubaciti izvor proteina, npr. posni sir, a umjesto drugog tunu i neku salatu. Za veceru p + m obrok (najbolje), a pred spavanje pojedeš još malo ponosg i npr. šaku orašastih plodova (masti). Svakako pocni citati forum, i sama ceš naci puno korisnih savjeta. btw. nisam napomenuo, nakon vježbanja isto moraš nešto pojesti, p + uh obrok (tzv. PWM) |
||
Mini me
Mixa shakeove Joined: 19 Travanj 2010 Location: Miami Status: Offline Points: 685 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ujutro odradi natašte neki kardio, trcanje, bajk, vijaca, neko skakutanje..sigurno ima na jubitu i po netu ponudica..
i šta ti je ovaj pesek iznad reko , nemoj te fitness i te druge kao 'zdrave' popularne žitarice jest,ukratko, falše su najbolje ti je zobene sa jogurtom, mlikom, neki i sa vodom jedu. ja ubacim u zobene sa jogurtom cimeta, pola banane i malo jabuke..mljac. anyway, pripazi na to da ne jedeš puno žumanjaka, tak da ako bi ujutro pojela ta dva jaja, onda izbaci š žumanjak. (?) ujutro ti je dobro pojest onaj fitness kruh sa nekim proteinom..valjda. meni je to bilo mljac za dorucak. raženi, malo posnog, zelena salata, komadic purece šunke..i kava :) a za popodne/navecer ostavi te treninge sa utezima |
||
Obstacles are what you see when you take your eyes off your goal.
Stay focused. |
||
Pitbull
Pali po spravama Joined: 27 Srpanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 1572 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
pesek btw. ne mora izbacivati žumanjke, u žumanjcima su dobre masti, a i jaja se jedu cijela http://www.polleosport.hr/?p=444 |
||
bubamara21
Post Options
Thanks(0)
|
|
sviđa mi se ono što ste napisali i hvala vam za dobrodošlicu. Budem izbacila te fittnes žitarice, istina je samo su napuhane a iste su kao i sve druge. KOje orašcaste plodove mi preporucujete?
|
||
Lucky
Cita FAQ Joined: 24 Sijecanj 2011 Status: Offline Points: 43 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
BOk i dobrodošla, želim ti pono srece da uspiješ sve kaj želiš :* kiss kiss
|
||
Pitbull
Post Options
Thanks(0)
|
|
Bademi, orasi, kikiriki, lješnjaci, bilo kaj od toga |
||
Mini me
Mixa shakeove Joined: 19 Travanj 2010 Location: Miami Status: Offline Points: 685 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
a jbga, meni taj clanak ne znaci ništa kad ih s druge strane ima 50 protiv žumanjka.. kako god, ja govorin po svom iskustvu i iskustvu nekih svojih iz obitelji, prijatelja i to.. prva reakcija 'svako jutro jedno jaje' su promjene na koži, problemi sa tenom..a ocito onda izaziva i neke negativne promjene u organizmu.. mislim, nek cura proba, nismo svi isti, jel..pa ako joj ne smeta, onda brate, navali |
||
Stay focused. |
||
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ma sam nek roka cijela jaja, ne pojede ih ni blizo tolko da bi uopce razmisljala d amozda izpostavi zumanjak........ja imam od puberteta problema s tenom, sad se smirilo , no ocito sam sklon tome, al nemam nikakvih problema od jaja.......
I da..premalo jedes |
||
crna_kej
Mixa shakeove Joined: 04 Rujan 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 987 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Manje vise su ti i prije mene napisali ono najbitnije..ja cu ti napisat da moras biti ustrajana, voljna i da si moras dat truda za svaku sumnju u sebi pretraziti ovaj forum kako bi bila jos svjesnija da se transformacija dogadja i u pogledu svog stava prema sebi. Prehrana ti je na prvom mjestu i ovakva nije dobra. Ujutro slobodno mozes pojest 2 cijela jaja. @Mini me - u tvojoj obitelji mozda postoji neka dispozicija koja utjece na reakcije?ja sam veci dio zivota morala izbjegavati jaja jer sam ih tesko podnosila i probavljala al veci broj clanaka koje sam procitala idu u prilog tome da 2 jaja na dan su prihvatljiva mjera a ja nekad pojedem i bez pardona 3. NO, uz ta 2 jaja svakako pojedi neko povrce(mrkva, rajcica..) jer kao sama nisu dovoljna. Nakon toga, pogotovo zbog tvoje gradje bi bilo dobro odraditi kardio. Meni veci ucinak se pokazao kardio nataste al ako osjecas da je nuzno ujutro prije kardija jest onda radi po osjecaju. Tijelo puno vode, opterecenje na diskovima i etc smatram u tvom pogledu zanemarivo jer ne dizes po ustajanju utege vec se radi o kardiju (pa makar radila i Jillian). Druga i sretnija varijanta dorucka su zobene pahuljice,suseno voce, svemu dodano mlijeko ili jos bolje voda i to upotpunjeno posnim.(neki upotpunjavaju bjelanjcima al ko voli nek izvoli). Za medjuobrok ne libi se pojest i dvije jabuke ili bolju varijantu jabuku narezanu sa posnim. Rucak je uredu. Ne trebas se bojat UH al kuhana piletina i povrce je isto kvalitetan obrok. Medjuobrok u popodnevnim satima moze bit posni i neki orasasti plodovi(npr saka badema) ili tuna u salamuri i mrkvice.. sto god odlucis samo u popodnevnim satima ne jedi voce. Mit o jelu iza š9.30 kao necem sto nije dobro izbaci iz glave. do 2h prije spavanja mozes slobodno jest i POZELJNO je! Obrok prije spavanja.. saka badema i posni ili samo posni. Prehrana je GORIVO tijelu i moras bit svjesna da si unijela kvalitetno gorivo da bi auto isao. A AUTO je kompleks tebe kojeg ces pokrenut i pokreces rekreacijom. Seci idalje u svakoj prilici, š-š.5h na dan vjezbanja je optimalno al daj si i dan odmora.. I da..USPJET CES! |
||
Pitbull
Post Options
Thanks(0)
|
|
A dobro, možda nekom ne pašu žumanjci (mislim na probavu, ja ponekad imam vjetrove od njih, al nema veze ) Iako, vezano za kolesterol, ja mislim da nebi trebalo bit nekih problema |
||
Mini me
Post Options
Thanks(0)
|
|
ic cu ovih dana dati krv, pa cu se kod tih tetkica raspitat o tome..a i tražit cu nalaz krvi..
mislim da sam prije koju godinu imala povecanu masnocu, hm... a i nešto sa kolesterolom je bilo. |
||
Stay focused. |
||
crna_kej
Mixa shakeove Joined: 04 Rujan 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 987 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
||
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Sumnjam da bus ista saznala od tih tetkica kaj vade krv, a i njihove info nebi uzimao ni blizu kao referentno, doktori neznaju previse o prehrani, a di buju tek tetkice kaj vade krv..... Inace igrom slucaja jedno 3x godisnje odem na sistematski jer me stjera klub, pa firma i uvjek uleti jos nekaj di traze i nikad sa kolest. problema nisam imao, cak i kad sam na keto bio i rokao preko š00g masti dnevno.....je, 70% ili vise je bilo "dobre" masti, ali nisam izbjegavao ni jaja, ni koji masniji komad mesa... A jaja sadrze pretezno "dobre" masti tak da nebi rekao da nekom tko nema problema sa kolest. treba uopce razmisljat da ne jede zumanjke..... Prije bu ti kolesterol i sve te gluposti bile lose od nepravilne junk prehrane , a ljudi to jedu u 80 % slucajeva....... |
||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |