Utjecaj tableta/suplemenata na jetru?? |
Post Reply |
Author | |
tyros
Viden/a u gymu Joined: 12 Travanj 2010 Location: F.Benning/Bragg Status: Offline Points: 265 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 22 Veljaca 2011 at 08:55 |
Poštovani kolege, lijep pozdrav!
Pošto nam je jetra jedan od najvažnijih organa u tijelu trebamo je cuvati i "njegovati"... Neki proizvodi su deklarirani kao dodaci prehrani, a neki kao tablete/antibiotici, dobro nam je poznato da tablete nisu zdrave te da stvaraju probleme našoj jetri. Ja pijem, dietpharmove multivitamine, omega 3, Kondroin forte (zbog obnavljanja hrskavice koljena), a neke dane i kalcij-magnezij-zink kapsule + pijem whey dymatize Koliko je opasno trpati u organizam toliko "tableta" i dali takvi dodaci prehrani štete našoj jetri?! |
|
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ne znaci da ako je nešto tableta da nije zedravo, ti si tu usporedio omegu 3 sa antibioticima samo zato što oboje imaju kapsulu i popiju se!
Drugim rijecima, bitno je samo što piješ ne u kakvom je to obliku ( prah, kapsula, tableta i sl) A što se tice opcepoznatog... isto tkao je opcepoznato da se ako želiš smršaviti ne jede poslje š8 sati opcenito dodatci prehrnai nebi trebali štetiti i imati nekakavih neznam kakvih nuspojava.. zato i jesu dodadtci prehrnai a ne lijekovi |
|
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
|
tyros
Viden/a u gymu Joined: 12 Travanj 2010 Location: F.Benning/Bragg Status: Offline Points: 265 |
Post Options
Thanks(0)
|
Da, nebi trebali štetiti, ali ali...
Bilo je neki dan na TV-u koliko nam zapravu pomažu/odmažu ti multivitamini raznih proizvođaca, da jedino što je ok su cisti izolati vitamina i vitamini u prirodnom obliku, pa se covjek uvjek zapita. A cuo sam u par navrata kako bilderi oštete jetru (ciroza ili šta vec) od kreatina te raznih suplemenata i cestih dodataka prehrani. Mlad sam covjek pa me brine, da ne upropastim svoje zdravlje :( |
|
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
Otkud ti ovo? p.s sad, možda se neki vitamini slabo iskoriste ali ne štete baš.. no treba paziti što se kupuje i uvjek se zato naglašava da se jede hrana bolje nego suplementi |
|
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
|
tyros
Post Options
Thanks(0)
|
Kažem, cuo sam...Sad zvuci malo bezveze, ali tak su znali pricati..
|
|
GajbaPive
Mixa shakeove Joined: 20 Veljaca 2010 Status: Offline Points: 921 |
Post Options
Thanks(0)
|
bilderi ne ostecuju organe dodacima prehrani... ne postoji zastita jetre od wheya ili kreatina...
Edited by GajbaPive |
|
fedanov
Viden/a u gymu Joined: 08 Sijecanj 2010 Status: Offline Points: 258 |
Post Options
Thanks(0)
|
Koliko god ljudi žive u uvjerenju da su dodaci prehrani
nezdravi,toliko i vecina ljudi koji ih konzumiraju smatraju da su to price za malu djecu.Realno,zdraviji su od vecine hrane koja je na današnjem tržištu,ali npr. protein iz whey-a nemože nikako biti zdraviji od proteina mesa.I previše vas misli da nisu štetni dodaci...Itekako jesu i u to sam se uvjerio kad mi je prijatelj poceo koristit kreatin i slijedio je sve upute,svaki dna pio samo vodu,ništa alkohol i druge napitke,ali jednostavno je došlo do otkazivanja jednog bubrega i raznih komplikacija,dijaliza i sl..... |
|
GajbaPive
Mixa shakeove Joined: 20 Veljaca 2010 Status: Offline Points: 921 |
Post Options
Thanks(0)
|
da li bi u se takvo nesto dogodilo i bez kreatina? vjerujem da ljudi koji u startu imaju predispozicije za neku bolest, suplementima mogu potaknuti brze razvijanje te bolesti, ali vjerujem da bi se ta bolest kod njih prije ili poslije razvila. izuzetak su pro bb koji suplemente ne upotrebljavaju, nego zloupotrebljavaju. |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |