Losos - jedete li ovu ribu? |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 31 Ožujak 2011 at 17:14 |
Jedete li losos i koliko cesto?
Losos ima oko 25 grama proteina na š00-injak grama ove vrlo hranjive ribe bogate nezasicenim masnim kiselinama. Inace, cijena lososovog fileta je oko 50-ak kuna za pola kilograma. Prema ovim brojkama, zaista se isplati malo ubaciti i lososa, uz svima vec znanu tunu. |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
Spiral
Cita FAQ Joined: 02 Lipanj 2010 Status: Offline Points: 91 |
Post Options
Thanks(0)
|
Losos je odlican, no jako mastan... i skup (ide i do šš0kn/kg). Povremeno si ga priuštim i uživam u blagom i finom okusu te ribe.
|
|
- Darac -
Viden/a u gymu Joined: 19 Sijecanj 2011 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 376 |
Post Options
Thanks(0)
|
Je masna riba, ali zdrava masna riba puna vitamina i omega kiselina, to ima jedva š0% masnoce i na tih š00-injak grama nekih š50kcal, tako da ovo "masno" uopce ne treba dozivljavati kao lose, jednostavno zanemarivo.
Jedem ga rijetko, dosta puta i iz konzerve kad ga nemogu nabaviti ovak svjeze. Uglavnom od riba tuna i losos su zakon |
|
Spiral
Post Options
Thanks(0)
|
Ma da, to je dobra mast, ali vecina ovih na tržnicama/ribarnicama su iz uzgoja, pa su i jace masne nego normalno... No, jela bih ga i cešce da je malo pristupacniji po cijeni. Ja kupujem za cijelu obitelj, pa obicno ispadne bar pola kile za sve nas... a to mi puno para. Tako i svježa tuna isto... uf...
|
|
Mini me
Mixa shakeove Joined: 19 Travanj 2010 Location: Miami Status: Offline Points: 685 |
Post Options
Thanks(0)
|
nažalost, mislim da sam ga jela jednom il dva put, kao neki zalogajcic uz sok kad sam bila u španjolskoj..
željela bih ga spremit doma, znam da je ima jako dobre nutritivne vrijednosti, al eto cijene su malo too much za sad.. |
|
Obstacles are what you see when you take your eyes off your goal.
Stay focused. |
|
crna_kej
Mixa shakeove Joined: 04 Rujan 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 987 |
Post Options
Thanks(0)
|
mi kupujemo dimljeni.. iskljucivo norveski ili skotski.. ovisno o ponudi na koju naletimo. ono sto kod nas kosta 60kn u Italiji platimo 2-3€. Nakrcamo se.. i ponekad jednom mjesecno ili jednom u 2 tjedna gozbujemo...
friski losos je majka spremila, nisam probala.. al vjerujem joj na rijec da nije bio naj... ipak uz Jadransku ribu on je nista po okusu. Nutritivno je daleko bolji zbog optimalnog odnosa omega 3-6-9 al eto.. divlja riba je divlja... i "nasa" Edited by crna_kej |
|
ako zelis pobjediti, ne smijes izgubiti
|
|
crna_kej
Mixa shakeove Joined: 04 Rujan 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 987 |
Post Options
Thanks(0)
|
e da.. probala sam i onaj filet od lososa od rio mare.. kako bi mi rekli SKIFO ili odvratan je
|
|
ako zelis pobjediti, ne smijes izgubiti
|
|
Passiongym
Viden/a u gymu Joined: 23 Veljaca 2011 Status: Offline Points: 161 |
Post Options
Thanks(0)
|
Obožavam ga, pogotovo sirovog u sushi-u ili pecenog na grill tavi/roštilju!
Jedini nedostatak je što je tako skup, pa ga ne jedem baš cesto... |
|
Myth
Cita FAQ Joined: 10 Ožujak 2011 Status: Offline Points: 11 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja ga isto obozavam kupim dimljeni losos isjecen u tnke filete i onda napravim tost i mmmmmmmmmmmmmmm
|
|
primarnazz
Cita FAQ Joined: 05 Sijecanj 2011 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 58 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja natrpam luka i slanine i... opleti...
|
|
BorG
Viden/a u gymu Joined: 04 Lipanj 2008 Status: Offline Points: 155 |
Post Options
Thanks(0)
|
skup, brate, skup... vise volim za tu lovu uzet vise tune...
|
|
Train Smart. Eat Right. Sleep 10 Hours a Day.
|
|
Pitbull
Pali po spravama Joined: 27 Srpanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 1572 |
Post Options
Thanks(0)
|
Skupo
|
|
berlava
Viden/a u gymu Joined: 12 Sijecanj 2011 Status: Offline Points: 414 |
Post Options
Thanks(0)
|
mmmmmmmmmmmm riba i plodovi mora obozavam morsko!!!riba i plodovi mora s gradela s maslinovim ujem !losos mi je mmmmljac i tuna isto,ali ne ona iz konzerve vec si onako za obrok spremin filet tune na gradele .ko to proba,rio mare tuna mu je smece!
|
|
Spiral
Post Options
Thanks(0)
|
Je, tuna je zakon, svježa tuna (ali nisam odbacila niti konzerviranu, zato... )...
Ali postoji jedna sasvim solidna zamjena za odreske tune na žaru - može i palamida na žaru... isto fino... dobro zalimuniti i na tanjur!! |
|
berlava
Viden/a u gymu Joined: 12 Sijecanj 2011 Status: Offline Points: 414 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
Spiral
Post Options
Thanks(0)
|
O da, lokarda isto, fino isfiletirana... mmmmm... a što je komarac??
Meni opcenito sva plava riba jako paše, baš je rado jedem i spravljam. Evo, danas baš kupila na placu odreske palamide i sad to ide na žar!! |
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |