Jelovnik za mršavljenje |
Post Reply |
Author | |
Philips244E
Cita FAQ Joined: 28 Travanj 2011 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 28 Travanj 2011 at 19:13 |
Pozdrav ljudi....
Znaci, situacija je ovakva: Endomorf, cca 95 kilograma, oko š78 cm. BF valjda troznamenkast Posao izrazito sjedilacki, Jelovnik sam složio ovako: Jutro: Obrok I. oko 7 h š00 grama zobenih + whey 30 grama + 3 dcl 0.9 mlijeka Obrok II. Oko šš-š2 h 250 grama posnog sira Obrok III Oko š4-š5 H 250 grama posnog sira + š0-š5 dkg purece delux Obrok IV oko š8 h 250 grama piletine/tunjevine/jetrice/srdela + jedna žlica maslinova ulja povrce (salata, krastavci, etc) Obrok V oko 2š H (na spavanje idem oko 23-24H) 250 grama posnog sira +par badema (iako se ne sjecam kad sam ih zadnji put jeo navecer ) ujutro natašte prije dorucka radim cardio od 45 minuta, i popijem prije toga jednu tabletu kofeina od 200 mg. Od vitamina i minerala pijem Centravit i onaj DM vitamin C u prahu. Ono što me izrazito buni je racunanje mog bazalnog metabolizma, i koliko kalorija trebam rezati. Pa ako bi netko iskusan mogao prokomentirati malo jelovnik, i dati koji prijedlog |
|
Pitbull
Pali po spravama Joined: 27 Srpanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 1572 |
Post Options
Thanks(0)
|
Prvi obrok ok, u drugi dodaj neki izvor masti, u treci također (deluxe šunka nije potrebna, iako može ostati), cetvrti obrok ok, uz peti rokaj i šaku orašastih da usporiš taj posni (ako ti je posnog preko glave :D, možeš u zadnjem obroku roknit 5 cijelih jaja).
Nisi ti to loše složio, samo se potrudi da jedeš svaka 3 h, još bolje bi bilo da malo pomakneš obroke da ti upadne i šesti obrok neposredno prije spavanja. Izracunaš si bazalni, na to dodaš koliko dnevno potrošiš aktivnostima i od tog oduzmeš 300 - 500 kcal. ;) |
|
Philips244E
Cita FAQ Joined: 28 Travanj 2011 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala, pokušat cu to malo izmjeniti. šunku ili dimcek sam ubacio jer volim meso, a i prakticn mi je za jesti uz posni sir, jer nemam frižider u uredu. Zasad mi posni klizi odlicno (blažena Milbona :D),al zapamtit cu to za jaja. E sad, što se tice racunjanja bazalnog, meni ga je racunao program uz pomoc neke formule (Harris-Benedict), i to pomnožio sa dnevnim aktivnostima. I ispalo mi je oko 2500 kalorija dnevno. Odokativno, al to nije malo puno ? |
|
mamma
Cita FAQ Joined: 13 Rujan 2010 Status: Offline Points: 12 |
Post Options
Thanks(0)
|
dakle krenula na power plate i pocela dan sa jaje+2 bjelanjka,
š0.00 feta integralnog kruha+posni namazala+jogurt š2.00 salata od krastavca+pola paprike, ubacila žlicu posnog i fetu fete :) da malo ima okusa planiram oko š3 ness pa jabuka rucak : mljeveno meso sa paštom (mama kuha :)) vecera : juha od povrca pohvale i kritike dobrodošle |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |