D: Hrana bez glutena: što je dozvoljeno, a što nije? |
Post Reply |
Author | |
Erik
Cita FAQ Joined: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 5 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 26 Rujan 2012 at 18:27 |
Svi komentari na temu: Hrana bez glutena: što je dozvoljeno, a što nije?
Clanak je super ali moram napomenuti jedan veliki propust u njemu, a to je da nije spomenuta ZOB koja takoder sadrzi gluten i treba je strogo izbjegavati. Ja inace bolujem od celijakije i mogu reci da je taj nacin prehrane u svakom pogledu zdraviji, bili alergicni na gluten ili ne... |
|
martina1311
Cita FAQ Joined: 26 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 3 |
Post Options
Thanks(0)
|
Erik hvala! citam clanak i sve trazim zob, al zobi nigdje.. inace nemam problema, ali svejedno me zanimalo sadrzi li zob (posto cesto jedem zobene pahuljice za dorucak) gluten ili ne.
|
|
Bla!
Cita FAQ Joined: 10 Rujan 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 79 |
Post Options
Thanks(0)
|
U clanku zob nije posebno navedena jer i ne sadrži gluten, no neki oboljeli od celijakije ne mogu podnositi protein u zobi pa im valjda dodje na isto.
Edited by Bla! - 27 Rujan 2012 at 20:34 |
|
Erik
Cita FAQ Joined: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 5 |
Post Options
Thanks(0)
|
Iako se smatra da oboljeli od glutenske enteropatije, poznate i kao celijakija, moraju cijeli život izbjegavati gluten kojeg sadrži pšenica, jecam, raž i zob, nedavne studije, od kojih je jedna trajala godinu dana i obuhvatila 116 djece u 8 klinickih bolnica, pokazuju da neke odrasle osobe i djeca s ovom bolesti mogu dobro podnijeti zob bez obzira na malu kolicinu glutena kojeg sadrži.
Sto bi znacilo da sadrzi, u tragovima ali sadrzi
|
|
matejaL
Cita FAQ Joined: 30 Sijecanj 2013 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
i ja takoder bolujem od celijakije, s tim da ja još takoder imam i intoleranciju na laktozu, te nesmijem konzervanse.. u pocetku je bilo JAKO TEŠKO, ali s vremenom kad sam upoznala tu vrstu prehrane shvatila sam da zaista nije problem.. samo se treba potruditi nauciti kuhati sa tim namirnicama ;))
|
|
Mursolini
Cita FAQ Joined: 15 Rujan 2013 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
clanak je super,al samo me interesuje ovo u vezi mlijecnih proizvoda.Sir trapist i filadelfija,da li oni sadrze gluten ,nes kafa takodze?Unaprijed hvala!
|
|
Mursolini
Cita FAQ Joined: 15 Rujan 2013 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
jer gluten je protein,kako sam shvatio.E sad na svim pakovanjima stoji da ima proteina,al ne pise koji.Ako grijesim ispravi te me...
|
|
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
Zob ne sadrži gluten ali sadrži avenin koji je slican
|
|
dula
Cita FAQ Joined: 04 Svibanj 2014 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
Super clanak.Mislim da sam prepoznala svoje probleme sa glutenom. Poslušat cu savjete .
|
|
Sashka
Cita FAQ Joined: 28 Studeni 2015 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
Da li sme da se koristi neka kafa, skoro sam otkrila da imam alergiju na gluten?
|
|
lukas-gradac
Cita FAQ Joined: 23 Ožujak 2016 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ž I V I L I
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |