Objasnjenje vjezbi iz programa treninga |
Post Reply |
Author | |
Lega
Pali po spravama Joined: 06 Prosinac 2006 Location: Philippines Status: Offline Points: 1903 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 16 Prosinac 2007 at 15:59 |
Molio bih za objasnjenje nekih vjezbi ili da me netko uputi na stranicu gdje ih mogu sam pronaci.
Neugodno mi je priznat da nakon tolko vremena ne znam to, ali moji govore u stilu "ona tamo za noge di guras" ili di dizes itd. Konkretno me zanima dobar dio vjezbi iz ovoga programa https://www.fitness.com.hr/vjezbe/vjezbanje/Trening-masa.aspx , znam koliko ih ima i da nije bas 5 minuta za napisat, ali ne mogu ih naci nigdje... Hvala najljepsa unaprijed! |
|
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
|
A koje vjezbe te direktno zanimaju?
Nadam se da su ti neke osnove tipa; Bench press Kosi potisak bucicama Kontra koso razvlacenje jasne ili nisu? Edited by Mr G. |
|
Lega
Pali po spravama Joined: 06 Prosinac 2006 Location: Philippines Status: Offline Points: 1903 |
Post Options
Thanks(0)
|
kick back, opruzanje s cela(mozda), ledjna ekstenzija, scotov pregib, opruzanje na latu... itd.
kazem, uvjeren sam da znam za barem 90% svega toga, lako moguce da sam ih vecinu i radio, ali ne znam pod tim nazivima, trebao bih kreniti s treningom nakon 2 tjedna priprema... |
|
emilio
Mixa shakeove Joined: 12 Prosinac 2006 Location: Sweden Status: Offline Points: 662 |
Post Options
Thanks(0)
|
LAT VUCENJE DO GRUDI----PO SVOJOJ FIuNKCIJI JE SLICNA ZGIBOVIMA SAMO STO ZGIBOVE IZVODITE SA SVOJOM sopstvenom tezinom dok kod lat vucena doziras sam tezinu... sjedes okrenut ka masini ,pricvrstis tijelo ,vucnu sipku uzimas sa sirokim zahvatom,,udahnes i zatim povuces sipku do gornjeg dijela grudnog kosa,,istovremeno izbacis grudni kos a zatim povuce unazad laktove...izdises u zavrsetku pokreta............. ova ti je vjezba perfekt za za gradnju ledja ,,sa njom treniras najvise gornji i srednji dio LATissIMUS DORSI misici koje ova vjezba NAJVISE pogadja su pored latissimus dorsi------teres major (misic iznad latissi.dors).BICEPS BRACHI KAO I BRACHIALIS..............
LAT VUCENJE IZA GLAVE-----OVA VJEZBA JE DOBRA ZA GRADNJU CITAVIH LEDJA,TRENIRAS latissimus dorsi ( donje i vanjske dijelove) kao i teres major.... misici ruku (biceps brachii,brachialis i brachioradialis) zatim misice ledja rhomboideus i trapezius donji dio....ova dva zadnja misica presaju zajedno lopatice............ova vjezba je dobra za pocetnike posto ona pomaze u dobijanju snage koja je potrebna da bi covjek mogao zapoceti sa treniranjem CHINSA.... VJEBA SE IZVODI kao i ova prethodna---sjedas okrenut ka masini,ucvrstis tijelo,,sipka se drzi sa sirokim zahvatom udahnes zatim povuces sipku iza vrata ,laktovi su u istoj liniji sa tijelom.... izdahnes kod zavrsetka pokreta..
uzeo sam primjer ovih vjezbi ...da li si mislio na nesto ovakvo.....ovakvo objasnjenje,,neznam koliko je ono razumljivo....ipak sam pokusao objasniti..... pozdrav |
|
Lega
Post Options
Thanks(0)
|
emilio (da ti nogometni dojam opet stvorim ;D)
zahvaljujem ti se na isrcpnom odgovoru, no eto... cim sam procitoa ovo "slicno zgibovima" znao sam o kojoj se spravi radi, tako i ovo sve ostalo hocu rec da nisam neiskusan u teretani, nekakav sam jos polu-ozbiljan igrac, nego LAT VUCENJE DO GRUDI i LAT VUCENJE IZA GLAVE sam ja dosad zvao kao "ono sto sjednes pa vuces sipkom na sajli prema prsima/na ramena"... mozda bi mi najbolje pomoglo da postoji neka stranica sa samo slikovnim objasnjenjem i nista vise, nadam se da si me shvatio, svejedno jos jednom hvala |
|
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ako se ne varam, fitnessHr je pisao taj clanak, pa se slobodno njemu obrati za objasnjenje svake vjezbe; on ce ti to najbolje objasnit.
|
|
misko
Viden/a u gymu Joined: 15 Veljaca 2008 Status: Offline Points: 3 |
Post Options
Thanks(0)
|
Moze mala pomoc?? Imam zbilja najbolju namjeru bacit se na vjezbanje, evo i sad me uhvatila zelja Nasla sam si neke vjezbe za koje mislim da bi dale rezultate, ALI pojma nemam kaj je to magareci potisak plus stojeci/sjedeci potisak?? Moze help? |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |