D: Lanene sjemenke - poticu probavu i super izvor omega-3 masnih kisel |
Post Reply | Page 12> |
Author | |||
Scarpetta
Pali po spravama Joined: 02 Kolovoz 2012 Status: Offline Points: 1819 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 15 Travanj 2013 at 21:56 |
||
geisha
Cita FAQ Joined: 28 Prosinac 2012 Status: Offline Points: 55 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Da li je netko možda cuo išta negativno o lanu?Naime,jedna poznanica mi je nedavno napomenula kako joj je lijecnik rekao da se kloni lana jer bi on mogao utjecati na plodnost.Znajuci da je lignin ustvari fitosterol,a sterol je steroid to mi ima smisla pa me zanima je li netko naišao na slicnu info.
|
|||
fittyp
Viden/a u gymu Joined: 03 Veljaca 2013 Location: Vodnjan Status: Offline Points: 292 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ovo sam našao na netu-google knows everything
Mljeveni lan ili ulje od lana je dobar izvor fitohormona lignana, koji ublažavaju simptome menopauze, smanjuju rizik od pojave raka dojke i srcanih bolesti. Neki dokazi upucuju i na to da poticu plodnost . Znanstvenici su dobili rezultate koji upucuju na to da lignani iz lana udruženi s omega-3 masnim kiselinama usporavaju pojavu raka prostate. Lignani su antioksidanti, imaju antibakterijska, antivirusna svojstva i sprjecavaju oštecenja koja uzrokuju slobodni radikali, a vezana su uz starenje i bolesti. Edited by fittyp - 17 Travanj 2013 at 09:53 |
|||
geisha
Cita FAQ Joined: 28 Prosinac 2012 Status: Offline Points: 55 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Da,takvi su opcenito komentari i uglavnom ih se preporucuje.
No,ja ne bih bila ja da ne kopam malo pa gle što nadjoh: Main article: Phytosterol Phytosterols, more commonly known as plant sterols, have been shown in clinical trials to block cholesterol absorption sites in the human intestine, thus helping to reduce cholesterol in humans.[2] They are currently approved by the U.S. Food and Drug Administration for use as a food additive; however, there is some concern that they may block absorption, not only of cholesterol, but of other important nutrients as well. At present the American Heart Association has recommended that supplemental plant sterols be taken only by those diagnosed with elevated cholesterol, and has particularly recommended that they not be taken by pregnant women or nursing mothers. |
|||
spadalica
Cita FAQ Joined: 17 Travanj 2013 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Poz, lan sam pocela konzumirati za dorucak u kombinaciji sa zobenim i odlicno je za pocetak dana :))
|
|||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ekipa, gdje kupujete lanene sjemenke i kupujete li ih mljevene ili?
|
|||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|||
Lola_zgb
Viden/a u gymu Joined: 31 Sijecanj 2013 Status: Offline Points: 127 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ja svoje kupujem u dm-u ili u Konzumu na onoj njihovoj zdravoj polici, ne kupujem mljevene jer sam negdje procitala da ih je najbolje konzumirati svježe samljevene. Sameljem ih u mlincu za kavu :)
|
|||
Jean
Viden/a u gymu Joined: 26 Srpanj 2012 Location: Zagreb Status: Offline Points: 190 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
nemljeveni lan - ako ga stavim u zobene, dosta ga je teško baš prožvakati. ako ga ne prožvacem, hoce li se njegovi nutrijenti ipak apsorbirati ili ce samo proci kroz mene? :D
|
|||
a year from now you'll wish you had started TODAY.
|
|||
Scarpetta
Pali po spravama Joined: 02 Kolovoz 2012 Status: Offline Points: 1819 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
U dm-u od alnature kupim cijele pa malo po malo po potrebi meljem doma
Edited by Scarpetta - 18 Travanj 2013 at 16:25 |
|||
fittyp
Viden/a u gymu Joined: 03 Veljaca 2013 Location: Vodnjan Status: Offline Points: 292 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ja sam cuo da ima jaku ljusku koju naša probava ne može provariti,tako da se moraju samljeti.Više ljudi mi je to reklo,e sad dali je istina-pojma nemam.Ja ih za svaki slucaj sameljem. |
|||
bebolina
Mixa shakeove Joined: 11 Listopad 2011 Status: Offline Points: 607 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Takodjer, jš kad ubacim koju vocku u to i sevije, mmmmmmmmmm
Ja u DM-u, od Alnature. Nisu mljevene.
Edited by bebolina - 18 Travanj 2013 at 17:09 |
|||
matelula
Viden/a u gymu Joined: 28 Prosinac 2012 Status: Offline Points: 295 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
u intersparu
|
|||
No matter how many mistakes you make or how slow you progress, you are still way ahead of everyone who isn’t trying. - Tony Robbins
|
|||
Slavonka23
Pali po spravama Joined: 24 Veljaca 2012 Location: osijek Status: Offline Points: 1978 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
i ja ih stavljam ujutro u zobene... tj. kuham ih zajedno sa vodom i zobenima jer onda puste svoju sluz pa zobene budu dosta gušce i onako kao rijetki puding a kad je kuhano umješam whey.. mljac!
|
|||
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
|
|||
biciklistica
Cita FAQ Joined: 09 Travanj 2013 Status: Offline Points: 40 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Cekaj, ti kuhaš zobene pahuljice? ONe ljuskice? Meni je palo na pamet da kuham heljdu, ali zobene nisam probala..jesam li te dobro shvatila?
|
|||
Slavonka23
Pali po spravama Joined: 24 Veljaca 2012 Location: osijek Status: Offline Points: 1978 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Da, nekad ih kuham, nekad samo stavim u toplo mlijeko... ili umiješam u posni sir... kako mi dodje
U zadnje vrijeme sve cešce ih kuham...40g zobenih + 3dl vode + 1žl. lanenih i malo stevije.. i kuham miješajuci dok se sve ne zgusne (oko 5-7min), i onda u to umješam pola mjerice wheya ili malo kakaa...
|
|||
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
|
|||
rioso
Viden/a u gymu Joined: 15 Sijecanj 2013 Location: Osijek od 1982. Status: Offline Points: 386 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
možete i bez kuhanja, u mikrovalnoj.. imate recept u mojoj transformacijskoj temi. Ja tako pravim i bude mi super. I ne zagori kao kad kuham
|
|||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |