Namaz od slanutka (hummus) |
Post Reply |
Author | |
Lola_zgb
Viden/a u gymu Joined: 31 Sijecanj 2013 Status: Offline Points: 127 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 18 Lipanj 2013 at 07:10 |
Nešto jednostavno, kod mene u obitelji ga obožavaju.
Potrebni sastojci: konzerva slanutka, tahini (namaz od sezama), maslinovo ulje, jedan iscjedjeni limun, malo soli i po želji režanj cešnjaka. U blender se stavi slanutak, jedna jušna žlica tahinija, maslinovog ulja (ja odokativno ulijem), sok limuna, prstohvat soli (ali zbilja) i cešnjak. Miksa se dok se ne dobije glatka pašteta. E sad ako ne dobijete glatku paštetu treba dodati još ulja ili uliti malo vode. Mora biti glatko (tipa kao Gavrilovicka) Okus možete doraditi dodavanjem još soka od limuna ili soli, dok ne dobijete idealni omjer. Što je tahini, gdje ga ima za kupiti cijena? Pasta od sezama, u ducanima zdrave hrane (bio&bio, garden i sl.) cijena je malo manje od 50 kn za 250 g. Možda vam se cini skupo, ali jako dugo traje imate ga za puno namaza i prefin je i sam. Ovaj namaz se maže na kruh, tost, a što je najbolje predobar je samo sa štapicima mrkve ili paprike, tako da je idealan izbor za one koji ne jedu kruh |
|
Lola_zgb
Viden/a u gymu Joined: 31 Sijecanj 2013 Status: Offline Points: 127 |
Post Options
Thanks(0)
|
http://shop.garden.hr/proizvodi/slani/tahini-sa-soli-330g/3781/
Dakle 330g 51 kn Ja kupujem baš ovaj brand, probala sam jedan drugi ali mi ne valja. I uzimam onaj bez soli.
|
|
Irija
Mixa shakeove Joined: 29 Studeni 2012 Status: Offline Points: 527 |
Post Options
Thanks(0)
|
Obožavam slanutak, pa ako i hummus
Samo ja ne kupujem taj tahini, nego malo prepržim sezam na tavi i ubacim u blender sa ostalim sastojcima. Ostanu neke sjemenke u komadu ali ne smeta, bar meni, po okusu savršeno. |
|
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja u to ubacim tunu i posni sir.. i bude namaz CUDO!!
|
|
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|
hassan123
Cita FAQ Joined: 18 Listopad 2014 Location: Pakistan Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
uuuu, korabica
nije mi nikad palo na pamet ubaciti ju u salatu, a stalno ju kuham maloj... |
|
Are you interested in 220-802
|
|
Tina22
Cita FAQ Joined: 22 Sijecanj 2015 Status: Offline Points: 71 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja isto sezam preprzim na tavi i malo ga izdrobim pa pomjesam sa svime.Odlcian je hummus sad cu ga cesce pripremati jer sad ima super sezonskog povrca uz koji je on odlican dip
|
|
The only bad workout is the one that you didnt do
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |