D: Grah - koje su njegove vrijednosti i zašto ga ubaciti u svoj jelov |
Post Reply | Page 12> |
Author | |||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 06 Rujan 2013 at 13:20 |
||
Svi komentari na temu: Grah - koje su njegove vrijednosti i zašto ga ubaciti u svoj jelovnik?
ja ga cesto konzumiram.. 3,4 puta tjedno.. |
|||
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|||
zbunjena
Viden/a u gymu Joined: 12 Srpanj 2012 Status: Offline Points: 102 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
jojj,i ja volim grah al ga jedem(nazalost :( ) mozda 1-2 mjesecno,na salatu(meksicka mmm) ali i kao varivo-kad smo kod toga,koliko bi otprilike kcal imalo nekih 100g tog variva(klasicno,s sunkom,kobasom,krumpirom,mrkvicom,grahom mmm)
|
|||
mettasttaza
The Boss Joined: 16 Veljaca 2013 Location: Osijek Status: Offline Points: 5136 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Jucer sam pricao sa Avangarde...mada ga en volim...ubacit cu ga...a i imam par ideja kako bih ga mogao napraviti da mi bude po guštu :D
|
|||
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s dobrotom i povjerenjem Rodjen si s idealima i snovima Rodjen si s velicinom Rodjen si s krilima Nije ti sudjeno da puziš, pa i nemoj Imaš krila Nauci ih rabiti i ..LETI! |
|||
Luksy78
Cita FAQ Joined: 29 Kolovoz 2013 Status: Offline Points: 0 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
reci cu mami da ga cešce ubacuje u hranu :D
|
|||
Markan1989
Pali po spravama Joined: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1079 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
jel može meni netko reci definitivnu nutritivnu vrijednost graha, meni je super grah na razne nacine i znam da je jako dobar izvor proteina i vlakana i dobrih uh ali koliko 100 grama sirovog ili kuhanog graha ima cega (p,uh,m) jer stalno neke drukcije vrijednosti nalazim :S
|
|||
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
oko 13-14 g Uh, 6gp , 1g m otprilike.......
|
|||
Markan1989
Post Options
Thanks(0)
|
||
ok, ja cu preventivno uzet da ima cca 20 g uh i 6-7 g p, sad ga jedem dosta jer mi stara doma napravi neki meksicki u tegli pa mi može stajat a vlakana mi treba puno pa drmnem teglu cijelu na dane kad treniram :P |
|||
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Preventivno za kaj? jedi i bok, di ces pazit na te uh iz povrca, nema smisla, posebo ak baziras prehranu na tim mahunarkama i grahoricama. Ja takodjer obozavam grah, bilo kak, cuspajz, zapeceni, salata.....sam daj graha :)
|
|||
Markan1989
Post Options
Thanks(0)
|
||
e, ne baziram baš, danas sam za rucak pojeo pola tegle graha sa 30 dkg tjestenine i 3 punjena pileca i još cikle i krastavca kiselih, dobro mi dodje za apunit proteina jer mi je skupo stalno jest samo meso :S
|
|||
Shienaa
Cita FAQ Joined: 07 Rujan 2013 Status: Offline Points: 15 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
ideja za recept za varivo? bez zaprške, suhog mesa i to...
|
|||
kolibri
Cita FAQ Joined: 06 Studeni 2013 Location: Hrvatska Status: Offline Points: 35 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Varivo bez zaprške i suhog mesa :)
Kapulu dinstati na malo ulja,kad je mekana, ubaciti naribanu ili samljevenu mrkvu i još 2-3 mrkve u komadu. Dodati cešnjak i zacine po volji.
Ja kuham više (cca 1 kg, pa zaledim na porcije) u ekspresu, preko sat vremena.
Kad je grah kuhan, smiksati u posebnoj posudi, komade mrkve i malo graha s tekucinom (ovisi koju gustocu želimo) , ili štapnim mikserom i dodati varivu.
Kasnije možemo dodati po želji, paštu, kukuruz, repu il kiseli kupus, jecam...
Mljac!
U to možemo dodati po želji, kiseli kupus, paštu, jecam, kukuruz, repu
|
|||
Osmijeh- jedina kriva linija koja može ispraviti mnoge stvari :)
|
|||
zeusko87
Viden/a u gymu Joined: 12 Rujan 2013 Location: sisak Status: Offline Points: 406 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
ima li kakav recept za grah iz konzerve. do sad sam ga jeo bez ikakve pripreme.
samo otvorim konzervu i udri ali zanima me valja li ga zapeci s piletinom ili tak nešto? |
|||
Never give up
|
|||
Irija
Mixa shakeove Joined: 29 Studeni 2012 Status: Offline Points: 527 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ja cesto malo popržim luk, piletinu, svježu papriku, sa malo chillija i crvene paprike i onda još tome dodam grah - sa nekom integralnom tortiljom ili malo raženog kruha - prefino!
Ista stvar mi je super zapecena u pecnici. Nekad stavim i neko mljeveno meso, npr. pureca prsa i sl. (iako mješano mljeveno u orig. receptu savršeno paše - 2chilli con carne" i te fore) Ili istom smjesom punim int. tortilju (ima svuda za kupit, a lako se i napravi) Super mi je i popržit malo sitno nasjeckanog luka, tome dodat grah i malo one njegove vodice (ili dodat još obicne vode), zacinit po želji i onda za onako "zgnjecit" vilicom u "pire". Ugl. sve što inace radiš sa obicnim grahom, možeš i sa ovim iz konzerve, varijacija je 1000 |
|||
zeusko87
Viden/a u gymu Joined: 12 Rujan 2013 Location: sisak Status: Offline Points: 406 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
ok, baš cu sutra probat nešto iskombinirat s grahom. za rucak imam pilece batake na jelovniku pa bi se grah tu savršeno uklopio. probat cu onda zapeci ga u pecnici pa kako mi bude :)
|
|||
Never give up
|
|||
kolibri
Cita FAQ Joined: 06 Studeni 2013 Location: Hrvatska Status: Offline Points: 35 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Možeš ga pomiješati s pelatima, kapulom, cešnjakom i zapeci u pecnici. Ako voliš, dodaj malo ružmarina. Predobro
|
|||
Osmijeh- jedina kriva linija koja može ispraviti mnoge stvari :)
|
|||
Scarpetta
Pali po spravama Joined: 02 Kolovoz 2012 Status: Offline Points: 1819 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Sa pilecim batacima i grahom pogledaj recept piletina na toskanski;))) meni odlicno
|
|||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |