katabolizam |
Post Reply |
Author | |
evica
Viden/a u gymu Joined: 15 Veljaca 2008 Status: Offline Points: 438 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 28 Svibanj 2008 at 13:21 |
to je razgradnja mišica koliko sam dosad shvatila,e sad zanima me što se tocno dogodi! smanje se mišici,vidi li se to po tijelu (npr kad kažemo da je netko kost i koža/anoreksicarke-da li su takvi mišici katabolizirani)?ako imamo sala i pritom mišici kataboliziraju,jel tijelo mlohavo,ostaje salo?
neki link?? |
|
Tomi
Cita FAQ Joined: 07 Ožujak 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 62 |
Post Options
Thanks(0)
|
Drugo je kad je netko mršav sam po sebi,a drugo je ako je izgubio mišicnu masu. Katabolizam je proces razgranje kada se mišici troše za energiju,tj kada ima više negativnih nego pozitivnih procesa za mišice. Npr kada pretjerano radimo kardio-aktivnosti,ne jedemo dovoljno i cesto,ne spavamo itd itd. Ovdje imaš jedan clanak neprocjenjivo vrijedan,pa procitaj: Katabolizam je metabolicki proces raspada tj. razgrađivanja velikih molekula u tijelu u manje jedinice energije. Anabolizam je metabolicki proces izgradnje molekula. Katabolizam sam po sebi u bodybuildingu i kod crobnog treninga nije problem. Problem je katabolizam mišica ili rastvaranje mišica za korištenje energije. Katabolizam mišica nastaje kada ima više negativnih nego pozitivnih agenata i procesa u tijelu koji utjecu na mišice. Mišici se svakodnevno mijenjaju iako mi to ne vidimo, oni ili rastu ili se smanjuju, nema neke šablone održanja. Oni su dinamicni. Stres, loša prehrana, loš trening i loše spavanje te nedovoljno odmora vode u katabolizam mišica, što vodi do osjecaja iznurenosti, umora, gubitka mišicne mase, i povecanja tjelesne masti. što uzrokuje katabolizam?Slab oporavak
Izvor: Building-body.com Edited by Tomi |
|
Shut up and SQUAT!
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |