Torta od int.keksa, sira i šumskog voca |
Post Reply |
Author | |
Ajvi
Cita FAQ Joined: 14 Travanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 28 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 22 Travanj 2010 at 11:00 |
25 dag int. keksa Mc Vities smrviti i u to dodati š0 dag otopljenog maslaca, promiješati i staviti peci 5 min. na š80.( kalup za tortu negdje oko 28 cm jer ce na manjim kalupima kipjeti preko...)
Dok se pece, umutite 4 žutanjka s š0 dak fruktoze, dodavati 20 dag philadelphie, š0 dag vajkrema, 20 dag mascarponea. Preostala 4 bjelanjka istuci u snijeg i umutiti u sir. Odmrznuti š0 ak dag šumskog voca (nekad ocijedim dijetetske marelice i narežem ih ili svježe jagode), ocijediti i staviti na pecene kekse i preko toga preliti ovu smjesu. Peci 45 min na š80. Umutiti 500 g Milerama s 5 dag šecera u prahu i nakon što se ona smjesa ispekla, mileram razliti po vrhu i staviti još 5 min u iskljucenu pecnicu. Ohladite, stavite u frižider i nakon par sati jesti. Meni je mrak...ukusna i osvježavajuca... Ako je netko bio u "Torte i to..."..eto...gotovo pa ista torta |
|
chaxy
Pali po spravama Joined: 09 Studeni 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 1305 |
Post Options
Thanks(0)
|
gotovo ista kao u torte i to, samo s vocem
ja ju radim bez voca i samo s philadelphiom. u manjem kalupu sigurno ne bi kipjelo preko, ali je bolja kad je "niža" i ja stavljam kiselo vrhnje (š2% m.m) u bijelu kremu jer mi je mileram premasan. |
|
Strong is the new skinny.
|
|
Ajvi
Cita FAQ Joined: 14 Travanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 28 |
Post Options
Thanks(0)
|
E, vidiš, zamijenit cu i ja mileram s kiselim vrhnjem...thnx
|
|
chaxy
Pali po spravama Joined: 09 Studeni 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 1305 |
Post Options
Thanks(0)
|
No frx
|
|
Strong is the new skinny.
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |