Torta sa sirom |
Post Reply |
Author | |
Slavonka23
Pali po spravama Joined: 24 Veljaca 2012 Location: osijek Status: Offline Points: 1978 |
Post Options
Thanks(1)
Posted: 24 Veljaca 2013 at 00:49 |
2 cijela jaja
1 bjelanjak 2 žl. malomasnog mlijeka 2 žl. wheya po potrebi sladilo 2 male žl. praška za pecivo par kapi soka od limuna 230ml malomasnog mlijeka 1 vrecica želatine 300g posnog 0,5dl mineralne Napravite cvrsti snijeg od 3 bjelanjka i par kapi limuna (koji ce snijeg uciniti cvršcim). Izmiksajte 2 žumanjka i 2žl. mlijeka, dodajte whey i malo sladila. U smjesu žumanjaka pažljivo dodajte snijeg od bjelanjaka (najbolje vilicom) i izmješajte. Kalup za tortu obložite papirom za pecenje i uspite smjesu. Pece se neki 25min na 170°. Peceno dobrooo ohladiti i prerezati po pola. Donji dio vratiti u kalup i na njega sipati kremu, te preklopiti drugom polovicom. KREMA: Želatinu pripremiti prema uputama, posni dobro izmješati sa mineralnom, možete tu dodati i neku aromu (ja sam probala sa vanilijom i bilo je mljac!). Mlijeko staviti da se ugrije (ne prokuhati!!). Dodati pripremljenu želatinu da se otopi. Maknuti sa vatre i u to umješati posni. |
|
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
|
|
Ivica23
Viden/a u gymu Joined: 30 Rujan 2012 Location: Vinkovci Status: Offline Points: 148 |
Post Options
Thanks(0)
|
ajme kak fino izgleda, kolaci sa sirom su mi najdrazi, hvala :D
|
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Osobno obozavam cheesecake, morati cu ovo probati!
|
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
belfegora
Viden/a u gymu Joined: 09 Veljaca 2017 Location: Zagreb Status: Offline Points: 186 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja sam ovaj kolac nekoliko puta radila uz nekoliko potencijalnih izmjena. Krema uvijek i bez greske ispadne odlicno i zaista mi je jedna od najdrazih recepata. Medjutim s tijestom sam imala problema. Ponekad mi ispadne doslovno slano-gorko? I to nimalo suptilno, dogodilo se par puta da sam odvojila kremu i bacila tijesto. Cak je i muz koji apsolutno sve jede bacio svoje tijesto sto je alarmantno..
Kvaka je najvjerojatnije u promjenama koje sam sama dodala no ne.mogu prokljuviti izvor. Mozda je netko imao slicnih problema? O:-) Osnova je kako pise, probala sam s neutralnim wheyem najcesce, a povremeno bi prasak za pecivo zamijenila sa soda bikarbonom. Sladilo je stevia u prahu, ekstrakt.. pokusala sam dodati zobene ili kokosovo brasno da malo zakamuflira ali bezuspjesno. Ima li itko ideju zasto se ovo dogaadja? meni je sumnjivac soda bikarbona i njeno doziranje (ili prasak), iako opcenito ne volim kad je mjera zlicica jer ovisno koju uzmem i kako je napunim je ogromna razlika. Pomozite jer me obeshrabruje ovo za daljnja eksperimentiranja, slican se fail dogodio i u jednim pogacicama,al one su slane i trebale biti pa su se bar pojele.. |
|
abbyov18
Cita FAQ Joined: 20 Ožujak 2017 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
Latin shemales
http://dickgirl.replyme.pw/?post-reagan shemla.com shemails freeshemale.com shemaled transvestite sex |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |