Trebam pomoc! |
Post Reply |
Author | |
flok
Cita FAQ Joined: 10 Rujan 2013 Status: Offline Points: 61 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 10 Rujan 2013 at 22:02 |
Pozdrav. Imam 17 godina i treniram vaterpolo. Problem je u tome što sam pretežak za poziciju koju igram. Imam 101kg. Morao bih smršaviti nekih 20-ak kg. (želio bih uci u repku). Moj problem je sljedeci. Ne znam što promjeniti u prehrani i kako mršaviti, a pritom da ne izgubim snagu u mišicima. Probo sam jednom jednu dijetu i smršavio sam nekoliko kg, ali sam brzo gubio na snazi.. Eto, to bi bilo sve od mene. Nadam se da imate rješenje za mene. Hvala i pozdrav
Edited by flok - 10 Rujan 2013 at 22:07 |
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pozdrav,
Rješenje tvojeg problema je prilicno jednostavno. OBAVEZAN trening jakosti, dakle trening s slobodnim utezima, veliko opterecenje da bi ocuvao snagu i miš masu max moguce, te ne drasticno reducirati kalorije i ne izbaciti neki od makronutrijenata iz prehrane kojim slucajem. Naravno trening ces morati prilagoditi svom iskustvu s takvim radom, te primjerenim tezinama za svoj staz treniranja, tehniku i sl Nadam se da nisi mislio izgubiti 20 kg u nekom kratkom, nerealnom roku
Edited by The Phoenix - 10 Rujan 2013 at 22:25 |
|
Markan1989
Pali po spravama Joined: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1079 |
Post Options
Thanks(0)
|
trenkaš vaterpolo, ne znam za tebe ali ja sam derao na moru 3 puta tjedno intervalno plivanje i ostale dane klasika pa laganini i što god sam pojeo samo sam mršavio, uništavalo me to a jeo sam stvarno puno junka (tipa cips i keksi) cim sam pojacao proteine kad sam došao doma kile krenule gore pa sad to zaustavljam :P
|
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Markane, tebi je plivanje novi stimulans za tijelo, vjerovatno ne plivaš toliko cesto (ja samo na moru npr , dakle tih tjedan-dva) pa i tijelo nije adaptirano na to i trošiš , odnosno rasipaš hrpu energije radi loše tehnike i svega ukoliko to radis cesto kao i ja :)
Njemu plivanje je nis specijalno, tesko da moze iznenaditi tijelo, naravno uvijek moze vise, jace i promijenit metodu plivanja i treninga plivackog, no to mu nece ocuvati snagu ak i smrsavi. Voda kao medij je nazahvalan za razvoj jakosti, a i za skeletni sustav nije dobra, tako da mu svakako trebaju treninzi na suhom i radi i poboljsanje na svim motorickim sposobnostima. Specificnog treninga (plivanja) ima vise nego dovoljno na treningu tak da je pozeljno da se makne od vode u jednom periodu priprema |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |