Treniranje pod suncem ili u teretani? |
Post Reply |
Author | |
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 03 Svibanj 2010 at 17:01 |
Treniranje pod vedrim nebom jaca samopouzdanje Vec samo pet minuta treniranja na otvorenome poboljšava raspoloženje i jaca samopouzdanje, a ne vodi monotoniji kao, npr. trening u teretani Prosjecnih sat vremena treniranja u teretani, što ukljucuje pola sata kardiotreninga (trcanje i hodanje) lakšeg intenziteta i 30 minuta rada s utezima, istopit ce oko 400 kalorija, istice britanska vodeca fitness strucnjakinja Nicki Waterman. Iako su odlicni za održavanje dobre kondicije i oblikovanog tijela, treninzi u teretani lako postaju monotoni. Zato preporucuje što cešce vježbanje u prirodi ili bavljenje aktivnostima koje troše isti broj kalorija, a ne zasicuju brzo. - Idealno je vrijeme za rolanje. Osim što cete za sat i dvadeset minuta potrošiti isti broj kalorija kao da ste sat vremena vježbali u teretani, trenirat cete ravnotežu i stabilnost - savjetuje N. Waterman. Osim što sprecava monotoniju, trening u prirodi dobar je i za psihu. Vec pet minuta vježbanja vani trenutacno poboljšava raspoloženje i samopouzdanje, pokazuju istraživanja. >> cak i ljudima koji pate od depresije, nervoze ili drugih mentalnih smetnji lijecnici bi što više trebali preporucivati boravak i vježbanje u prirodi, isticu znanstvenici. Istraživanja su pokazala znatno poboljšanje raspoloženja i samouvjerenosti, posebno u ljudi koji su trenirali u divljini ili blizini rijeke, jezera ili mora. >> Znanstvena cinjenica koja navodi da je vec pet minuta u prirodi dovoljno da se postigne pozitivan efekt vrlo je ohrabrujuca i motivirajuca. Uz to, vježbanje na otvorenom je besplatno, kaže britanska znanstvenica, dr. Jo Barton. Izvor:24sata što vi više preferirate sad u ovo proljetno vrijeme - tjelovježba vani ili u gymu? Edited by Zoki |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Kada zasja sunce, a imate plan za gym - odete li radije u šetnju / vožnju bicom ili ipak radite po planu i posjetite mracni gym?
Edited by Zoki |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ne znam kak je drugdje, ali kod mene nije tolko mracan gym no bitno je samo da je vani suncano i da znam da cu ostatak dana provest na otvorenom, pogotovo preko ljeta No one klime u gymu kad zatopli..ubijaju, ne moš se oznojit ni da hoceš |
|
Blia
Viden/a u gymu Joined: 18 Travanj 2010 Status: Offline Points: 152 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja sam za kombinaciju - dakle prvo u gym napraviti trening, pa otici vani na stazu odraditi kardio!
ili odvojiti to u 2 treninga, ali ne volim propuštati ni teretanu ni aktivnosti na svježem zraku i suncu! |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |