TTO i brz oporavak |
Post Reply |
Author | |
Chof
Cita FAQ Joined: 02 Sijecanj 2012 Location: Zagreb, Croatia Status: Offline Points: 7 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 04 Srpanj 2012 at 19:32 |
Pozdrav,
Bavim se ekstremnim sportom (DH MTB) i u padovi se u prosjeku dogadjaju jednom tjedno (ako cjeli mjesec ništa, na utrci se nadoknadi )... Nedavno sam imao tešku tjelesnu ozljedu ramena (trostruka fraktura humerusa ramena), ali uz skupu fizikalnu i puno volje sam se oporavio u roku od mjesec dana. Sad mi preostaje da vratim snagu u rame. E, problem je taj što je prošlo dva mjeseca od ozljede i ja se osjecam kao da mogu sve. Tražim savjete kako da znam dal se mogu opet otic hitat s planine i vozit sumanutim brzinama? U teretani ne mogu dic one težine koje sam prije mogao, ali nemam problema s bolom u ramenu, cisto stvar vracanja mišica... Strah me da kost nije još najjaca pa da padnem i opet završim u Draškovicevoj a stvarno ne mogu više izdržat bez meni najvažnije stvari u životu... |
|
White_Insane
Pali po spravama Joined: 07 Travanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1065 |
Post Options
Thanks(0)
|
U ovim slucajevima vrijedi pravilo:
Patience is a virtue. Ja osobno nisam imao puknuce al mi preskocilo rame i bolilo me 2 mjeseca dobrih zbog cega nisam mogao spavati niti dizati težine kao i prije sa bucicama. Snagu i povjerenje u rame sam vratio vježbama balansa za ruku (plank, stoj, hodanje na rukama, most) + lightweight vježbe za rame sa sporim izvodjenjem te jacanje/istezanje scapule. Mislim da svakodnevno zagrijavanje i temeljito istezanje nije potrebno ni spominjati. Nakon kojih 30-45 dana rame se vratilo u stanje jace nego prije ozljede i to je bilo to :) |
|
Life is a journey full of adventures !!
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |