UH doziranje |
Post Reply |
Author | ||
source
Viden/a u gymu Joined: 09 Svibanj 2008 Status: Offline Points: 5 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 02 Lipanj 2008 at 23:46 |
|
koliko grama UH treba dodat u whey nakon treninga?
ovisi li o mjerici proteina il o kilazi?? |
||
Hammerstrength
Viden/a u gymu Joined: 03 Veljaca 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 629 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
/
Proteinski prašak je razlicite gustoce od npr. svima poznate dekstroze (UH). Dakle, mjerica od 30g wheya nije isto što i 30g dekstroze. Dakako da ovisi o tvojoj kilaži ali i o intenzitetu treninga, o tvome cilju (definicija - vjerojatno ceš manje stavljati) i to je odg na prvo pitanje. Nekakvo nepisano pravilo kaže 0.5g/kg tjelesne težine. |
||
You can have it all, if you want it badly enough!
|
||
©ime
Viden/a u gymu Joined: 23 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 285 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ja sam cuo duplo više nego wheya i toga se držim. Dakle, ubacim 50-60g glukoze. |
||
Hammerstrength
Viden/a u gymu Joined: 03 Veljaca 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 629 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
U redu. Ja sam ipak procitao na nekoliko mjesta (razni clanci i nekoliko studija), isprobao i toga se (ne) držim. Zašto (ne)? Jer svakoj osobi treba razlicita kolicina, cak do te granice da bi kolicinu U mogli određivati po kg NEMASNE tjelesne težine, ali to je druga prica. Dakle: prema tvojoj teoriji 2 razlicita osobe sa razlicitim tjelesnim kilažama (neka jedna ima 60kg, druga š00kg) uzimaju svaka po npr. 30g wheya i 60g dekstroze? Jasno je koja ce profitirati a koja ne. Autor topica je pitao za određenje kolicine U - a za to se ne možemo voditi kolicinom P (tj wheya) Edited by Hammerstrength |
||
|
||
©ime
Viden/a u gymu Joined: 23 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 285 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Pola grama po kili tjelesne tezine? 77kg => 38,5g dakle ugrubo 40g za mene. OK od sada se drzim toga. |
||
Hammerstrength
Post Options
Thanks(0)
|
|
Tako je.
Također još uzmi u obzir i ostale parametre koje sam naveo u prvom odgovoru, ali i ta (tvoja) kolicina je sasvim ok. |
||
|
||
source
Viden/a u gymu Joined: 09 Svibanj 2008 Status: Offline Points: 5 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
zahvaljujem na odgovoru...
bas zato me i zanimalo jer sam cuo da neki uzimaju duplo vise od wheya,a neki po kilazi.. |
||
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |