Upomoc! Na dijeti sam i dobivam kile |
Post Reply | Page 123> |
Author | ||||
Kavica
Viden/a u gymu Joined: 12 Kolovoz 2009 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 12 Kolovoz 2009 at 07:36 |
|||
Pozdrav.
Imam velikih problema zadnjih dana. Od š.7 sam krenula na dijetu. Nije se radilo o rigoroznoj nekoj dijeti, jela sam sirovo i kuhano voce i povrce te juhe iz vrecice i jogurte. Željela sam sve unašati u organizam da mi se nebi desio jojo efekt ali s tim da sam si brojala kalorije. Od š.7 do š.8 izgubila sam š0 kilograma, a onda je 2 tjedna težina ostala nepomicna. da bi u zadnja 3 dana dobila kilu natrag a i dalje sam na istom režimu. Ne mogu si objasniti pa molim nekog malo bolje upucenog da mi kaže -šTO SE DOGADA?!? I ono najvažnije kako da to sprijecim? Imam još š0 kila za skinuti. Vijezbam rekreativno , a unasam 600 kcal dnevno i dalje i kile se vracaju. Kako da to sprijecim? |
||||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Radiš krivo i zato ti se to događa. Metabolizam ti je brz ko krepana macka i nije cudo što ti se to događa. Tako da si ti dobar primjer za one koji idu na svoju ruku radit dijetu i drasticno rezat kalorije pa na kraju više nemaju šta rezat. |
||||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Kavica, Kavica...odakle krenuti...komentiram boldano: š. cemu panika, nigdje ne vidim veliki problem osim u neinformiranosti, a to si u današnje vrijeme kad je toliko informacija dostupno, ne biš smjela dopustiti kad kreceš na ovako nešto... 2. Željela si sve unašati? A di su proteini, kvalitetni ugljikohidrati, zdrave masti? Juhe iz vrecice? Zaboravi. Jogurte? Ima i boljih rješenja. Povrce te tu spasilo, a i voce iako ne znam o kojim kolicinama se radi...u dijetama nije ni ono baš preporucljivo 3. š0 kg u mjesec dana, a preporuca se oko 4kg...nije ni cudo, drasticno si smanjila unos kalorija, šokirala tijelo, dovela ga u fazu preživljavanja i nije mu jadnome preostalo niš drugo nego da uspori metabolizam i u strahu sprema sve što mu daš...pametan je to mehanizam, znaš :). Uostalom ta kila koja je sad veliki problem može biti i voda... 4. Događa se to da se tijelo bori da preživi. Ne zna kad može ocekivati sljedeci obrok, a i ima toliko malo energije da jedva uspijeva obavit i one najosnovnije funkcije (bazalni metabolizam) za koje mu inace treba min. š000 kcal - a gle, ti si na 600, a kolko još potrošiš.....normalno da se sav usporio i cuva tu energiju, šta mu drugo preostaje. 5. Kako da sprijeciš? Tako da se prestaneš izgladnjivat. Treba probudit taj metabolizam sad. Pocni jest 5-6 manjih obroka na dan, a s obzirom da mršaviš neka ti se prehrana temelji najviše na proteinima (meso, riba, jaja, posni sir..) i povrcu, ugljikohidrate smanji što više, eventualno ujutro (integralni, raženi kruh, žitarice) i zamijeni ih zdravim mastima (orašasti plodovi, maslinovo, laneno ulje)... Pocni se više kretat, hodaj, trci, vozi biciklu, rolaj se...ako imaš mogucnosti ubaci jedan trening snage u teretani da jacaš mišice jer ce ti i to pomoc u ubrzavanju metabolizma. Pij puno vode i zelenog caja. Sokove, gazirano, junk, pekare...izbaci. Nemoj se sad prepast sve ove hrane..ne ide drukcije. Ostavi te jogurt, banana, ananas i slicne dijete. Time samo blesiraš metabolizam. Pravilna prehrana+crobni trening+ancrobni trening(trening snage) i ici ce sve dole....polako ali sigurno, jedino tako i je pravilno Spremna? Edited by Gym_girl |
||||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Gym g, da ne radiš u teretani sumnjam da bi po š00. put svakome ponavljala jedno te isto
|
||||
Lega
Pali po spravama Joined: 06 Prosinac 2006 Location: Philippines Status: Offline Points: 1903 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Ova cura je zakon
|
||||
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Glavno da je autorica teme zdimila a pokušavamo joj pomoc jer je ocito da se pogubila u dijeti
|
||||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
hehe da, a šta ceš thorn, ponovim to par puta na dan tamo pa ovdje samo nastavim, više o nicem drugom ni ne pricam lega, ja ili kavica? Kavice, nadam se da nisi zdimila, mi ti stvarno želimo pomoc da ne radiš ova cuda koja radiš... |
||||
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||||
Lega
Pali po spravama Joined: 06 Prosinac 2006 Location: Philippines Status: Offline Points: 1903 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
ma kakva kavica! |
||||
Gym_girl
Post Options
Thanks(0)
|
|||
|
||||
||||
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Ljetno štivo za legu i gym g |
||||
audreyh2
Viden/a u gymu Joined: 17 Srpanj 2009 Status: Offline Points: 12 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
|
||||
Gym_girl
Post Options
Thanks(0)
|
|||
e thorn, svaka cast, uvijek me uspiješ dobro nasmijat al ovo me zbacilo sa stolice skoro Edited by Gym_girl |
||||
||||
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Evo razloga zbog kojeg mi uvijek iskoci žila na glavi kad vidim ove godišnjake (šgodina š post i onda zbrišu) jer znam da ce tema biti beskorisna...
Toliko muke nizašto, samo toliko... |
||||
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Ma...nemoj se živcirati...;) Bolje da i zbrišu nego da gluposti pišu....;)
|
||||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Vecinom se ti ljudi vrate (koji pokrenu temu)...a i tema je korisna za one koji imaju slicna iskustva / mišljenja.
|
||||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
||||
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Ma zoki di se oni vrate? Evo ova vec 6 dana ništa ne odgovara..da joj je tolko stalo do sebe vec bi se raspisala i raspravljali bi, a ovako se samo došla žaliti i kukati..da ne kažem ko i 80% blogova..onih 20% ostalih pišu o ljubavi, djeci, kuhanju i sl. al to je tema za sebe. |
||||
Post Reply | Page 123> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |