Upomoc! Na dijeti sam i dobivam kile |
Post Reply | Page <123> |
Author | ||
carissima
Viden/a u gymu Joined: 03 Sijecanj 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 63 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Tu se i ja slažem Thorn,blogovi su,blago receno,katastrofa(hocu reci vecina njih)
|
||
Aut vincere,aut mori!
|
||
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Pa pokrenite svoje koji nece biti katastrofa! |
||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Oni se znaju vratiti na forum, procitati savjete, mišljenja i primjeniti to u svojem treningu ili prehrani. Istina je da dosta njih dalje ne sudjeluje u komunikaciji i to je žalosno. Oni su došli tu da pronađu turbo brza riješenja i takve ne volimo. |
||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Baš tako. Kad se vec neki ne znaju ni zahvaliti na savjetu, a kamoli se tek vratit i sudjelovat u raspravi, neka bar sve to napisano posluži nekome drugome. A i pošto ja u svemu tražim neku pozitivnu stranu ...možda je cura negdje na moru, ili je u kazni pa ne može na net, a možda joj je tikovnica krepala recimo, ili cijeli komp cak pa sad jadna ludi negdje što ne može vidjet odgovor, možda misli da sam luda jer sam rekla da treba 6 puta na dan jest itd itd.... ..eto koliko mogucnosti ima, a mi je napali odmah Edited by Gym_girl |
||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Je...možda nas je ipak poslušala i pocela jest ko žena |
||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Misliš? Prije bi dala prednost necem od gore navedenog + itd. al ajde...možda kavica, reci da je thorn u pravu |
||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ja cu samo naglasiti da veci broj obroka ne ubrzava metabolizam
|
||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Pa illy di ti bijaše ovih tjedana? I odma uskociš sa ovakvim komentom A ne znam, stvarno onda kenjam minimalno 2x dnevno od...ne znam, zraka i prirodne izvorske vode bistra? hehe Ja i dalje vjerujem u više obroka |
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ma u selidbi sam pa imam problema s netom
Meal frequency and energy balance. Br J Nutr. š997 Apr;77 Suppl š:S57-70. “More importantly, studies using whole-body calorimetry and doubly-labelled water to assess total 24 h energy expenditure find no difference between nibbling and gorging. Finally, with the exception of a single study, there is no evidence that weight loss on hypoenergetic regimens is altered by meal frequency. We conclude that any effects of meal pattern on the regulation of body weight are likely to be mediated through effects on the food intake side of the energy balance equation.̶š; Thermogenesis in humans after varying meal time frequency Thermogenesis in humans after varying meal time frequency Wolfram G, Kirchgessner M, Miller HL, Hollomey S. To a group of 8 healthy persons a slightly hypocaloric diet with protein (š3% of energy), carbohydrates (46% of energy) and fat (4š% of energy) was given as one meal or as five meals in a change-over trial. Each person was 2 weeks on each regimen. Under the conditions of slight undernutrition and neutral temperature the balances of nitrogen, carbon and energy were assessed in 7-day collection periods, and according to 48-hour measurements of gaseous exchange (carbon-nitrogen balance method) by the procedures of indirect calorimetry. Changes of body weight were statistically not significant. At isocaloric supply of metabolizable energy with exactly the same foods in different meal frequencies no differences were found in the retention of carbon and energy. Urinary nitrogen excretion was slightly greater with a single daily meal, indicating influences on protein metabolism. The protein-derived energy was compensated by a decrease in the fat oxidation. The heat production calculated by indirect calorimetry was not significantly different with either meal frequency. Water, sodium and potassium balances were not different. The plasma concentrations of cholesterol and uric acid were not influenced by meal frequency, glucose and triglycerides showed typical behaviour depending on the time interval to the last meal. The results demonstrate that the meal frequency did not influence the energy balance. |
||
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Apsolutno, onda ti bar ne krci u želucu ko istrošeni akumulator Slažem se, Thorn, s više obroka nema naglih padova šecera, a samim time ni energije, da ne navali covjek na sve što mu dođe pod ruku. |
||
Iluvatar
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ovako, pošto vidim da me ljudi krivo shvacaju, ja ne trvdim da je loše jesti više obroka dnevno, smao sma rekao da ne ubrzavaju metabolizam, a obije opcije imaju svoje dobre i loše strane! Samo mi se cini da su svi zasjeli u dogmu kako je više obroka nužno i bolje, a nije uvjek
p.s kate, malo pricaš napamet ovo sa energijom, no ok Edited by Iluvatar |
||
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
|
To je ok i shvacam što želiš reci ovim sažecima studija, ali...
š. nigdje ne piše jesu li to boddibilderi, amateri bilderi, osobe koje su inace fizicki aktivne itd. a takve osobe sigurno imaju vece nutritivne potrebe 2.upravo zbog prvog navedenog, netko tko ode u teretanu, razbije leđa sa teškim mrtvim dizanjima, krvari na zgibovima i ubije se od veslanja i dođe doma cist sumnjam da bi mogao izdržat dan na recimo 3 obroka (il š kak piše tam u studiji) a ne recimo 6 jer u prici su važni i: - stalni dotoko aminokiselina u mišice - time i oporavak organizma od nastalih mikroruptura - metabolizam se kako god umrtvi s manjim brojem obroka jer prelazi u stanje preživljavanja i zna da ga ceka duže vrijeme bez hrane pa ode spavat..šta ce... 3. za mene recimo, da pojedem sve što inace jedem u 6obroka u samo 3 bi znacilo prežderavanje i automatski trpanje viška kalorija koje se trenutno ne iskoriste u masne zalihe - ne zaboravimo i na to 4. jako je važan i tip građe...mezomorfi..ma screw dem, jedan endomorf si sigurno ne smije dopustit glad preko dana..jer to je upravo to - prije cu bit gladan na š, 2, 3 obroka nego na 5, 6, 7 logicno jel.. A bome oni prosjecno, zdravi ljudi koji jedu malo obroka i ne bave se nicim a izgledaju dobro su ili mezomorfi ili ektici. cist sumnjam da bi u istim uvjetima vidio jednog endomorfa sa vidljivim naznakama ljudskih kontura a ne bacve za topit mast. Tako da, sve mi je jasno, to može odgovarat ili nekom sa dobrom genetikom ili onima koji ne nađu vremena za veci broj obroka tokom dana. |
||
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
|
I da, sve što sam nabrojao odnosi se na trošenje kalorija, dakle nema spavanja ako ti svakih par sati imaš nešto za obradit i to iskoristit tako da i dalje vidim veci broj obroka kao uspješan nacin ubrzavanja metabolizma pored vježbanja dakako. Sam po sebi vidim kako stvari stoje sa brojem obroka.
|
||
Iluvatar
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ok kod endomorfa ali kod ostalih nije nužno bolji izbor
i ja govorim o 4 dobra obroka dnevno za što se dosta trenera i sportaša zalaže a aminokiseline u krvi ovise o tome koje proteine unosiš |
||
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
|
Heh zahebani smo mi rod, endomorfi, moraš pronalazit sve moguce cake da se spasiš od umrtvljenja metabolizma. Moraš prevarit katabolizam kako god znaš i umiješ. |
||
Iluvatar
Post Options
Thanks(0)
|
|
to da ste zahebani, priznajem :D zato napominjem ništa nije iskljcivo i ništa ne vrijedi za sve! samo sma smanjen broj obroka naveo kao mogucnost koja se ipak može primjeniti kod dosta ljudi i olakšati im život bez nekakvih negativnih posljedica! I odluka da endomorfi jedu više obroka je do drugih stvari, ane ubrzavanja metablozima, u prvoj ruci sprijecavanje dizanja kortizola i slicno |
||
Post Reply | Page <123> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |